Ulis Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 Ne :)Bio je sinoć barem na dve televizije. Jedan od najboljih srpskih filmova. Kao što reditelj reče, tim filmom je anticipiran raspad jedne zemlje i jednog društvenog sistema. Nedostajalo je samo para i bio bi jedan od najboljih filmova sa temom katastrofa uopšte.....
Lancia Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 E, pa ovde se juce nije prikazivao :D znam samo za jednog Halila, sta cu.da nije Zaseda?
Sludge Factory Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 Variola Vera Gledao sinoc oba puta (prvo na Film+, a onda i na PTC-u). :D
Ulis Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 (edited) Nije...Sinoć je, barem ovde, bio , prvo na Film + a zatim i na RTS 2.Ovaj Halil je mnogo zlokobnijiedit:SG...jeste....Variola vera(stižeš nešto da gledaš pored The Wire? :o ) Edited February 21, 2009 by Ulis
Sludge Factory Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 (edited) Pa da, to sam i napisao. Nego, falilo je tom filmu (sem malo vise para) i jos nekoliko citanja scenarija i dorade. A steta, moga je da bude. I pored toga ostaje jedan od nasih najboljih filmova, sa nekoliko dobrih recenica i scenica. A Goran Markovic malo naknadno-pametuje kad je u pitanju prorocanski aspekt filma i raspad Jugoslavije. Ajd' da mu verujemo na rec, mada su svi bili proroci, svi su sve znali i svima je sve bilo jasno, jos onda, samo nikom nisu hteli da kazu (pisem u mnozini, jer se ovo ne odnosi samo na njega vec i na mnoge druge proroke).EDIT: Stizem :o :P Jbg, ne skida se onako brzo kako bih ja voleo, mada mi je i ova brzina gledanja serije ok. Edited February 21, 2009 by Sludge Factory
Lancia Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 Ne :) Nije...tako znaci odo' gledam Barsu...
Ulis Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 (edited) Nego, falilo je tom filmu (sem malo vise para) i jos nekoliko citanja scenarija i dorade. A steta, moga je da bude. I pored toga ostaje jedan od nasih najboljih filmova, sa nekoliko dobrih recenica i scenica. A Goran Markovic malo naknadno-pametuje kad je u pitanju prorocanski aspekt filma i raspad Jugoslavije. Ajd' da mu verujemo na rec, mada su svi bili proroci, svi su sve znali i svima je sve bilo jasno, jos onda, samo nikom nisu hteli da kazu (pisem u mnozini, jer se ovo ne odnosi samo na njega vec i na mnoge druge proroke™).malo više para, malo uglačenije produkcije....Scenario je sasvim ok...nema potrebe za iščitavanjem i doradom.E...vidiš...ima puno samoproglašenih proroka, koji se sada i kažu "Vidite li da sam ja to rekao...?" Ovo je suprotan primer. Nije potrebno da Markoviću verujemo na reč, jednostavno je dovoljno pogledati film i shvatiti to, bez da on išta kaže...a prvi put sam ga čuo, sinoć, da je to rekao. Film jeste, pored onoga o čemu priča (a čega se mi, malo stariji sećamo :) ) analiza jednog društvenog sistema, na trulim osnovama postavljenog od samog početka. Marković se time bavio i ranije, a i kasnije, Specijalnim vaspitanjem, Majstorima, Sabirnim centrom... Edited February 21, 2009 by Ulis
Sludge Factory Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 malo više para, malo uglačenije produkcije....Scenario je sasvim ok...nema potrebe za iščitavanjem i doradom.Ne znam, moguce je da ja imam neki specifican ukus, ali neke stvari mi paraju usi, neke recenice su bezveze, ona sto glumi mladu doktorku Danku mi ide na zivce, film ne tece bas najglatkije, nije slozen bas lepo, pokusava da bezi od klisea i trikova koji su karakteristicni za ovaj zanr (sto je ok i pozeljno), a onda opet upada u te iste klisee i koristi iste trikove (npr. ona frulica na kraju, Duskova (Diklic) smrt na krovu, itd.). U tom smisli, npr. Nacionana klasa je mnogo bolji film. Steta, jer moglo je da bude stvarno ekstra.E...vidiš...ima puno samoproglašenih proroka, koji se sada i kažu "Vidite li da sam ja to rekao...?" Ovo je suprotan primer. Nije potrebno da Markoviću verujemo na reč, jednostavno je dovoljno pogledati film i shvatiti to, bez da on išta kaže...a prvi put sam ga čuo, sinoć, da je to rekao. Film jeste, pored onoga o čemu priča (a čega se mi, malo stariji sećamo .)) analiza jednog društvenog sistema, na trulim osnovama postavljenog od samog početka. Marković se time bavio i ranije, a i kasnije, Specijalnim vaspitanjem, Majstorima, Sabirnim centrom...Ok, slazem se, tacno je to sve i prilicno ocigledno, uvek se on time bavio na vrlo suptilan i, umetnicki i filmski, sasvim pristojan nacin (onako kako, u principu, i treba), nego mi je sinoc zasmetalo kako je to rekao. Mada, moguce da je to namerno tako rekao, kroz neki sarkazam i ironiju, upravo zbog tih brojnih "proroka", ciji broj progresivno raste kako godine od raspada i svih onih sranja prolaze. U stvari, ne svidja mi se sto je insistirao na tome u onako kratkom osvrtu pre filma, mada je onaj razgovor bio stvarno jako kratak da bi se jasno videlo sta sve on misli o tom filmu.
Sludge Factory Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 A da, pitanje! :DEvo lagano:reditelji koji su zaradili po dolar jedan kod drugog?
ockham Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 u ime sutrasnjeg dogadjajako je kome "ukrao" oskara?
ockham Posted February 22, 2009 Posted February 22, 2009 dakle, situacija je bila sledeca. osoba A je te godine ocekivala da ce izaci i primiti oskara (na osnovu uspeha filma koji je, malo je reci, jedan od znacajnijih). proglasise pobednika i osoba A dok se spremala da ustane i ode po oskara, vidi da je osoba B otisla i preuzela ga. osoba A to nikada nije mogla da oprosti osobi B zbog cega je njihova 20-godisnja saradnja prekinuta. osoba A je u autobiografiji 35 godina posle napisala da se jos nije oporavila od soka.
MocaVukotic Posted February 22, 2009 Posted February 22, 2009 da li je osoba A Bette Davis?a ova druga Joan Crawford?
Recommended Posts