Jump to content
IGNORED

Filmski kviz

apotekarica

Recommended Posts

Posted (edited)

ajde recimo 5 filmova gde situacija postaje toliko teska da svaki covek igra za sebe, a protiv drugih. free for all je izraz, cini mi seako je serijal, racuna se kao 1 film , ofkors-----------dobro pitanje btw. tek sada sam skontao u kakvim filmovima je ovaj zapravo igrao. cudna karijera. ima on i onaj serijal kada je agent CIA-e, pa blade runner, pa fugitive, witness i frantic. postoji nesto sto se provlaci kroz sve te filmove, svi ti likovi kao da su zapravo 1, malo promena. opet nikada nije bio veci od filma i njegova uloga je tu samo i bila alat za sjajan film, a ne nesto sto skree paznju. sudija dred bi tu mozda bio greska, suvise neozbiljan

Edited by Hustler
  • Replies 4.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Ulis

668

• MocaVukotic

602

• Ajant23

477

• kobni zelaya

304

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Filmovi o odrastanju:"400 udaraca", "Slon", "Mušet", "If", "Benijev video", "Milioner iz getoa", i tako dalje...

Posted

Malo sam se šalio, nije bitno... :)Onda, novo pitanje:Ovaj veliki reditelj je u tri uzastopna filma imao dvojicu scenarista (u prva dva jednog, u trećem drugog), koji su bili na Makartnijevoj crnoj listi. Nijedan od tih scenarija oni nisu radili sami, ali su bili dovoljno bitni i potpisani. Takođe, ta tri filma gotovo da se mogu smatrati početkom prave karijere tog reditelja.Reditelj i filmovi?

Posted (edited)

Kjubrik; Ubistvo, Staze slave i Spartak

Edited by Ulis
Posted

Koji glumac ubija senatora u jednom neamerickom filmu?

Posted

Ha, ha, ne znam kako se zove taj glumac, ali senator na koga misliš je sto posto četnički - Orson Vels u "Bici na Neretvi"

Posted
Ha, ha, ne znam kako se zove taj glumac, ali senator na koga misliš je sto posto četnički - Orson Vels u "Bici na Neretvi"
:)Jeste.Dusko Bulajic ubija Orsona Velsa kao cetnickog senatora u Neretvi.Nastavljaj...
Posted

Ajde tri glumca koji su glumili Orsona Wellesa i u kojim filmovima?

Posted
D'onofrio u Ed Woodu
Ae bar još jednog - u pitanju je film u kome je Orson Welles jedan od dva glavna lika, radi se o gotovo najpoznatijem delu njegove karijere. Glumac koji ga igra dobio je ime po jednom od najvećih svetskih pisaca uopšte.
Posted

Liev Schreiber u nekom TV filmu (ne sećam se naziva), John Malkovich igra Mankiewicza

Posted

Tako je - RKO 281 - James Cromwell igra Williama Hearsta, koji je poslužio kao uzor za Kanea. Vidiš, nisam znao da je to TV film. Još znam i Cradle Will Rock (Mcfayden). Zadavaj.....

Posted
Tako je - RKO 281 - James Cromwell igra Williama Hearsta, koji je poslužio kao uzor za Kanea. Vidiš, nisam znao da je to TV film. Još znam i Cradle Will Rock (Mcfayden). Zadavaj.....
sad se setih i onog Fade to Black od pre par godina (Danny Huston)dakle, koji naš reditelj je poznat po tome što je često prikazivao vozove u svojim filmovima?