korindjar Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 (edited) ajde recimo 5 filmova gde situacija postaje toliko teska da svaki covek igra za sebe, a protiv drugih. free for all je izraz, cini mi seako je serijal, racuna se kao 1 film , ofkors-----------dobro pitanje btw. tek sada sam skontao u kakvim filmovima je ovaj zapravo igrao. cudna karijera. ima on i onaj serijal kada je agent CIA-e, pa blade runner, pa fugitive, witness i frantic. postoji nesto sto se provlaci kroz sve te filmove, svi ti likovi kao da su zapravo 1, malo promena. opet nikada nije bio veci od filma i njegova uloga je tu samo i bila alat za sjajan film, a ne nesto sto skree paznju. sudija dred bi tu mozda bio greska, suvise neozbiljan Edited February 17, 2009 by Hustler
Ajant23 Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 Filmovi o odrastanju:"400 udaraca", "Slon", "Mušet", "If", "Benijev video", "Milioner iz getoa", i tako dalje...
Ajant23 Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 Malo sam se šalio, nije bitno... :)Onda, novo pitanje:Ovaj veliki reditelj je u tri uzastopna filma imao dvojicu scenarista (u prva dva jednog, u trećem drugog), koji su bili na Makartnijevoj crnoj listi. Nijedan od tih scenarija oni nisu radili sami, ali su bili dovoljno bitni i potpisani. Takođe, ta tri filma gotovo da se mogu smatrati početkom prave karijere tog reditelja.Reditelj i filmovi?
Ulis Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 (edited) Kjubrik; Ubistvo, Staze slave i Spartak Edited February 18, 2009 by Ulis
Ajant23 Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 Kjubrik; Ubistvo, Staze slave i SpartakDa. :)Jim Thompson prva dva i Dalton Trumbo poslednji.
Ulis Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 Koji glumac ubija senatora u jednom neamerickom filmu?
kobni zelaya Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 Ha, ha, ne znam kako se zove taj glumac, ali senator na koga misliš je sto posto četnički - Orson Vels u "Bici na Neretvi"
Ulis Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 Ha, ha, ne znam kako se zove taj glumac, ali senator na koga misliš je sto posto četnički - Orson Vels u "Bici na Neretvi":)Jeste.Dusko Bulajic ubija Orsona Velsa kao cetnickog senatora u Neretvi.Nastavljaj...
kobni zelaya Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 Ajde tri glumca koji su glumili Orsona Wellesa i u kojim filmovima?
kobni zelaya Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 D'onofrio u Ed WooduAe bar još jednog - u pitanju je film u kome je Orson Welles jedan od dva glavna lika, radi se o gotovo najpoznatijem delu njegove karijere. Glumac koji ga igra dobio je ime po jednom od najvećih svetskih pisaca uopšte.
MocaVukotic Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 Liev Schreiber u nekom TV filmu (ne sećam se naziva), John Malkovich igra Mankiewicza
kobni zelaya Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 Tako je - RKO 281 - James Cromwell igra Williama Hearsta, koji je poslužio kao uzor za Kanea. Vidiš, nisam znao da je to TV film. Još znam i Cradle Will Rock (Mcfayden). Zadavaj.....
MocaVukotic Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 Tako je - RKO 281 - James Cromwell igra Williama Hearsta, koji je poslužio kao uzor za Kanea. Vidiš, nisam znao da je to TV film. Još znam i Cradle Will Rock (Mcfayden). Zadavaj.....sad se setih i onog Fade to Black od pre par godina (Danny Huston)dakle, koji naš reditelj je poznat po tome što je često prikazivao vozove u svojim filmovima?
Recommended Posts