Jump to content
IGNORED

Filmski kviz

apotekarica

Recommended Posts

Posted

Blizu si geografski. Reč je o kinematografiji koja je hit poslednjih godina.

• Replies 4.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Ulis

668

• MocaVukotic

602

• Ajant23

477

• kobni zelaya

304

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

znači Rumuni?jebi ga, slabo ja to gledam, morao bih da kopam po imdbu, a to nije poenta...bar da olakšamo drugima

Posted

Znači film o padu Čaušeskua verovatno... možda je H?rtia va fi albastr? tj. The paper will be blue?

Posted

Jeste taj događaj, nije taj film. Jako je poznat, a juče je bio na televiziji (rtv), zato sam ga se i setio. Ne znam više kako bih pomogao.

Posted

pretpostavljam da mislis na onu krajnje dosadnu rasamonijadu 12:08 istocno od bukuresta?nazalost, od rumunskog new wave-a ostao je samo mungiu i puiu /ui im je kao kod nas ic, izgleda/ bojim se da su oni posustali...jos je interesantnije da je jedan odlican film o bukurestu rezirao t.fitzgerald, the wild dogs, poznatiji po sasvim solidnom filmu the hanging garden.

Posted

da, misli na tu krajnje zabavnu rasomonijadu..no, bitno da je rts podmirio i tebe /i mungiu i puiu su se 'vrteli' u okviru komsijskog ciklusa pre par nedelja..

Posted
pretpostavljam da mislis na onu krajnje dosadnu rasamonijadu 12:08 istocno od bukuresta?nazalost, od rumunskog new wave-a ostao je samo mungiu i puiu /ui im je kao kod nas ic, izgleda/ bojim se da su oni posustali...jos je interesantnije da je jedan odlican film o bukurestu rezirao t.fitzgerald, the wild dogs, poznatiji po sasvim solidnom filmu the hanging garden.
Da, mislim na taj krajnje zabavan i duhovit, a ujedno i ozbiljan film u koji bi se svi kleli kada bi bio snimljen kod nas, a mogao bi biti i o nama. Pitaš.
Posted

noble samoubistvo macem je uvek bilo rezervisano za generale i vojnike.nas junak, ni vojnik ni general ubio se zbog perfekcionizma, i to zbog ribe.

Posted

imam osecaj da ste ,gospodo, clueless big time.evo ga jedan nesebican hint :zasladjen whipped cream /slag?/uz dodatak vanile ili brendija.

Posted
noble samoubistvo macem je uvek bilo rezervisano za generale i vojnike.nas junak, ni vojnik ni general ubio se zbog perfekcionizma, i to zbog ribe.
Ako nije pravo nego iscenirano samoubistvo, onda Harold i Mod?
Posted

ovo je pravo , casno samoubistvo, utoliko je potresnije a desilo se neposredno pre nego je dobio vest koja je mogla da mu spasi zivot.inace, hint, na francuskom /onaj slag sa vanilom/ je :cr?me chantilly

Posted (edited)

pa lupetas, naravno...evo ga junak koga je perfekcija i stid zbog neispunjene obaveze odvela u casnu smrt.inace, sve se to desilo dalekog sedamnaestog veka.ko pogodi neka ne ceka moj blagoslov ...

post-69-1232460853.jpg

Edited by PussyGalore
Posted

sa cr?me chantilly znao sam da je reč o Vatelu. Nisam ga gledao...

Posted
Vatel is a 2000 film based on the life of 17th century French chef Fran?ois Vatel, directed by Roland Joff? and starring G?rard Depardieu, Uma Thurman, and Tim Roth.
A to...Nit' gledo, nit cuo. :)