Hamlet Strašni Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Једно питање старијим познаваоцима фудбала... 1974.У припремном сусрету одиграном у Трогиру црвено-бели су декласирали екипу Слована са 8:1.Играли смо у занимљивом саставу: Рацић, Радовић, Рашовић, Антонијевић, Дојчиновски, Кери, Славиша Жунгул, Н. Јовановић, Лазаревић, Ненад Шалов, Панајотовић. У игру су ушли и Машковић и Едхем Шљиво.Двоструки стрелац био је Александар Панајотовић, а по један гол постигли су Жунгул, Шалов, Никола Јовановић, Кирил Дојчиновски, Шљиво и Бранко Радовић.Ово је састав ФК ЦЗ са званичног сајта, на одељку времеплов за 2.2.1974.Од ових играча су барем 2 Хајдукова и један Сарајева. О чему се овде ради, да ли је могуће да су били на проби, па нису задовољили (тм) или је тада би обичај да у припремним сусретима припремаш играче других тимова?
mrdja Posted February 7, 2009 Author Posted February 7, 2009 U to vreme su igraci cesto igrali kao gosti za druge timove, pa je Dzajic igrao za Zeljeznicar, Prosen i Bukal za Zvezdu, Vabec i Topic za Hajduk.Ili jos pre toga, Rajko Mitic je igrao za Partizan i Hajduk, Valok i Bobek za Zvezdu.Cini mi se da se konkurencija malo drugacije shvatala tada.
MocaVukotic Posted February 16, 2009 Posted February 16, 2009 Umro Đorđe Milovanović - a.k.a. "Đoka Bomba"55 godina
Dimitrije Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 (edited) U to vreme su igraci cesto igrali kao gosti za druge timove, pa je Dzajic igrao za Zeljeznicar, Prosen i Bukal za Zvezdu, Vabec i Topic za Hajduk.Ili jos pre toga, Rajko Mitic je igrao za Partizan i Hajduk, Valok i Bobek za Zvezdu.Cini mi se da se konkurencija malo drugacije shvatala tada.U Zvezdi su krajem 60-ih igrali kao gosti i Rudi Belin (Dinamo) i Blagoje Krivokuca (OFK) u SE Kupu, a ranije je cini mi igrao i Milan Galic (Partizan) u Kupu sajamskih gradova. Iako su u pitanju zvanicna evropska takmicenja, klubovi su imali pravo da pozajme nekoliko igraca iz drugih klubova za svaku utakmicu. Edited February 19, 2009 by Dimitrije
mrdja Posted February 19, 2009 Author Posted February 19, 2009 U Zvezdi su krajem 60-ih igrali kao gosti i Rudi Belin (Dinamo) i Blagoje Krivokuca (OFK) u SE Kupu, a ranije je cini mi igrao i Milan Galic (Partizan) u Kupu sajamskih gradova. Iako su u pitanju zvanicna evropska takmicenja, klubovi su imali pravo da pozajme nekoliko igraca iz drugih klubova za svaku utakmicu.Hvala Dimitrije.
mrdja Posted February 19, 2009 Author Posted February 19, 2009 zna li neko kako je izgledao grb niskog 14.oktobra ? nisam nigde pronasao
izola Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 zna li neko kako je izgledao grb niskog 14.oktobra ? nisam nigde pronasaoBojim se, da ga nema. Jedino ako zna ko iz Niša.Bilo je to davne 1946 godine. ( samo jedna sezona )
Dimitrije Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 bilo dogovoreno da odigraju 3:3, ali kragujevčani dali gol na kvarno pred sam kraj, a onda Pele uzeo loptu, izdrincao ceo tim i golmana i izjednačio. 4:4inače, Santos došao te '69 da odigra prijateljsku sa Zvezdom, ali Pele prvo bio na JNA da gleda Partizan-Radnički u prvenstvu. Bilo 1:4 za Radnički, i Pele odjebo Zvezdu i tražio da igraju sa "ovim timom koji je pobedio Partizan"Santos je igrao sa Zvezdom (3-3) (bio na stadionu), a zatim je trebalo da igra sa Partizanom. Posle odgeldane utakmice Partizan-Radnicki, promenili su protivnika.
MocaVukotic Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 Santos je igrao sa Zvezdom (3-3) (bio na stadionu), a zatim je trebalo da igra sa Partizanom. Posle odgeldane utakmice Partizan-Radnicki, promenili su protivnika.ok, "ako su lagali mene i ja lažem vas"
Dimitrije Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 ok, "ako su lagali mene i ja lažem vas"Pri kraju ovog filma o Dzajicu je i kraci snimak sa pomenute utakmice Zvezda-Santos.
Recommended Posts