Jump to content
IGNORED

Ex YU fudbal

mrdja

Recommended Posts

Posted

Једно питање старијим познаваоцима фудбала...

1974.У припремном сусрету одиграном у Трогиру црвено-бели су декласирали екипу Слована са 8:1.Играли смо у занимљивом саставу: Рацић, Радовић, Рашовић, Антонијевић, Дојчиновски, Кери, Славиша Жунгул, Н. Јовановић, Лазаревић, Ненад Шалов, Панајотовић. У игру су ушли и Машковић и Едхем Шљиво.Двоструки стрелац био је Александар Панајотовић, а по један гол постигли су Жунгул, Шалов, Никола Јовановић, Кирил Дојчиновски, Шљиво и Бранко Радовић.
Ово је састав ФК ЦЗ са званичног сајта, на одељку времеплов за 2.2.1974.Од ових играча су барем 2 Хајдукова и један Сарајева. О чему се овде ради, да ли је могуће да су били на проби, па нису задовољили (тм) или је тада би обичај да у припремним сусретима припремаш играче других тимова? :blink:
Posted

U to vreme su igraci cesto igrali kao gosti za druge timove, pa je Dzajic igrao za Zeljeznicar, Prosen i Bukal za Zvezdu, Vabec i Topic za Hajduk.Ili jos pre toga, Rajko Mitic je igrao za Partizan i Hajduk, Valok i Bobek za Zvezdu.Cini mi se da se konkurencija malo drugacije shvatala tada.

• 2 weeks later...
Posted

Umro Đorđe Milovanović - a.k.a. "Đoka Bomba"55 godina

Posted (edited)
U to vreme su igraci cesto igrali kao gosti za druge timove, pa je Dzajic igrao za Zeljeznicar, Prosen i Bukal za Zvezdu, Vabec i Topic za Hajduk.Ili jos pre toga, Rajko Mitic je igrao za Partizan i Hajduk, Valok i Bobek za Zvezdu.Cini mi se da se konkurencija malo drugacije shvatala tada.
U Zvezdi su krajem 60-ih igrali kao gosti i Rudi Belin (Dinamo) i Blagoje Krivokuca (OFK) u SE Kupu, a ranije je cini mi igrao i Milan Galic (Partizan) u Kupu sajamskih gradova. Iako su u pitanju zvanicna evropska takmicenja, klubovi su imali pravo da pozajme nekoliko igraca iz drugih klubova za svaku utakmicu. Edited by Dimitrije
Posted
U Zvezdi su krajem 60-ih igrali kao gosti i Rudi Belin (Dinamo) i Blagoje Krivokuca (OFK) u SE Kupu, a ranije je cini mi igrao i Milan Galic (Partizan) u Kupu sajamskih gradova. Iako su u pitanju zvanicna evropska takmicenja, klubovi su imali pravo da pozajme nekoliko igraca iz drugih klubova za svaku utakmicu.
Hvala Dimitrije.
Posted

zna li neko kako je izgledao grb niskog 14.oktobra ? nisam nigde pronasao

Posted
zna li neko kako je izgledao grb niskog 14.oktobra ? nisam nigde pronasao
Bojim se, da ga nema. Jedino ako zna ko iz Niša.Bilo je to davne 1946 godine. ( samo jedna sezona )
Posted
:Hail::Hail::Hail: bilo dogovoreno da odigraju 3:3, ali kragujevčani dali gol na kvarno pred sam kraj, a onda Pele uzeo loptu, izdrincao ceo tim i golmana i izjednačio. 4:4inače, Santos došao te '69 da odigra prijateljsku sa Zvezdom, ali Pele prvo bio na JNA da gleda Partizan-Radnički u prvenstvu. Bilo 1:4 za Radnički, i Pele odjebo Zvezdu i tražio da igraju sa "ovim timom koji je pobedio Partizan"
Santos je igrao sa Zvezdom (3-3) (bio na stadionu), a zatim je trebalo da igra sa Partizanom. Posle odgeldane utakmice Partizan-Radnicki, promenili su protivnika.
Posted
Santos je igrao sa Zvezdom (3-3) (bio na stadionu), a zatim je trebalo da igra sa Partizanom. Posle odgeldane utakmice Partizan-Radnicki, promenili su protivnika.
ok, "ako su lagali mene i ja lažem vas"
Posted
ok, "ako su lagali mene i ja lažem vas"
Pri kraju ovog filma o Dzajicu je i kraci snimak sa pomenute utakmice Zvezda-Santos.