Jump to content

Ex YU fudbal

Featured Replies

• Author
trener "Ciko" Radovic, bivši golman želje, Crnogorac inace (sa Cetinja ako se ne varam)
Radovic je iz Cetinja. Svojevremeno je Lovcen sa njim na golu, i Sretenom Banovicem igrao kvalifikacije za ulazak u prvu ligu, ali je Vardar dobio odlucujuci mec u Cetinju uz, kazu, veoma pristrasno sudjenje Lemesica.
  • Author
mozda jer ih nije vise trenirao pokojni Milan Ribar, stari maher (sa njim uzeli titulu 1972 - jedinu)
Ribar je inace bio poznat po gvozdenoj diciplini, pa su dosta probelam sa njim imali Edin Spreco i Fikret Mujkic.
  • Author
Pokojni Bozo, umro 1993. (pretukla ga mafija navodno), inace otac Boska - reprezentativca Srbije
Nisam znao da je Bosko Bozin sin. Bozo je bio veoma talentovan i drzak igrac. Imao je 19 ili 20 godina kad je dao Zvezdi tri gola u Beogradu, sto se retko desavalo.

Muhamed Konjić u Slobodi. Njegova ispovijest o odlasku u Hrvatsku je :Hail: mrdja, ovaj Ćoralić - odakle je? Toponim vrlo zanimljivog porijekla je vezan za moj kraj. :)

• Author
Muhamed Konjić u Slobodi. Njegova ispovijest o odlasku u Hrvatsku je :Hail: mrdja, ovaj Ćoralić - odakle je? Toponim vrlo zanimljivog porijekla je vezan za moj kraj. :)
Muhidin Ćoralić je iz Janje (pored Bijeljine), odakle su i Musemici, Samir Gradascevic, Mile Urosevic.Poceo je u lokalnom Podrinju, nastavio u Sarajevu, Zemunu, Boru, Alemaniji, ...
levo krilo, a kasniji centarfor i golgeter lige Dragoljub Kostic.Jedan od najboljih igraca u istoriji Napretka Dusan Pesic.Legendarni centrarfor Jovica Skoro, koji je dosao iz Beceja isuvise kasno.052oc0.jpg
Pokojni Cuslovic je bio decko mojoj mami (u ranoj mladosti). Valjda je iz Borca© dosao u Napredak.
  • Author
Pokojni Cuslovic je bio decko mojoj mami (u ranoj mladosti). Valjda je iz Borca? dosao u Napredak.
Nisam znao da Cuslovic nije vise medju zivima. Veoma dobra polutka, imao sasvim solidnu minutazu u konkurenciji Duce Pesica i Mice "Bozje volje" Jovanovica. Tacno je da je dosao iz Borca, a kasnije je igrao i za Pristinu.
Fizicki jedan od najjacih igraca u istoriji naseg fudbala. Afirmisao se u Slobodi, odigrao dve utakmice kao vojnik za Proleter (Zrenjanin), nesrecno polomio nogu Partizanovom talentu Zoranu Racicu 1974. godine. Igrao i za Rad, i za beogradski Sindjelic.059hu4.jpg
Za Hatunica znam da je rano preminuo, ali nigde nisam nasao kada i od cega. Po prici bilo ga je strasno gledati cak i na zagrevanju. Enormna snaga.
Divni covek Paja Grubjesic.Kragujevacka legenda Slavoljub Paunovic.Ilija Zavisic je dao tri gola Jagodini (nastupajuci za Hajduk Veljko iz Negotina, 3:3) i presao u Partizan. Sledi pozajmica Boru, pa povratak na velika vrata. Visoko klasu dokazao i u Nemackoj.058as2.jpg
Aktuelni trener Smedereva Ivancevic. Sinovi Zavisica i pokojnog Grubjesica nisu uspeli da se ustale kao prvotimci Partizana.
BV deo od BMV (nedostaje Maric)032ir6.jpg
Boro Primorac - sadasnji pomocnik Wengeru u Arsenalu. Stasit igrac (186cm), reprezentativac.
Moj nekadasnji komsija Tomo Prosen, boem koji nije zeleo preci u Zvezdu ili Dinamo, jer nije zeleo da preterano trenira. Sa Zvezdom je putovao kao gost (zajedno sa Stepanovicem i Bukalom) na jednu turneju.056bd0.jpg
Samatovic igrao valjda i u Sutjesci. Zapazen igrac.

A jel zna neko kako je Stojković '90 mogao da pređe u Marseille kad još nije imao 28 godina?

Boro Primorac - sadasnji pomocnik Wengeru u Arsenalu. Stasit igrac (186cm), reprezentativac.
On je sa Wengerom radio u Francuskoj i u Japanu.Poznat je po jednom od najljepsih autogolova koji sam vidio kada je Pantelic pokusao makazicama da spasi gol.

Edited by borris_

• Author
Samatovic igrao valjda i u Sutjesci. Zapazen igrac.
Stevanov brat Branko je igrao levo krilo za Sutjesku. Tada se ocekivalo da krila Sutjeske "Cetka" Kovacevic i Samatovic predju u Partizan, ali im uprava nije dozvolila.Stevan je bio veci talenat, ali je i studirao. Igrao je za Proleter, Vozdovacki i Olimpiju.Iz Jase Tomica su braca Samatovici.
Nesudjena zvezda Sarajeva Murat Saran, upropastio karijeru ne zeleci da se osisa po zahtevu trenera.Damir Desnica, i pored hendikepa, jedan od najboljih krila svog vremena.Sergio Machin, nije Makin, a nije ni Italijanskog porekla, vec Francuskog (okolina Nice). Prezime se pravilno izgovara Mašen.068iu8.jpg
Da li je Miroslav Sugar igrao za C. Zvezdu u finalu kupa 1984. protiv Hajduka (obe utakmice, broj 2 na ledjima)?