mrdja Posted June 17, 2008 Author Posted June 17, 2008 trener "Ciko" Radovic, bivši golman želje, Crnogorac inace (sa Cetinja ako se ne varam)Radovic je iz Cetinja. Svojevremeno je Lovcen sa njim na golu, i Sretenom Banovicem igrao kvalifikacije za ulazak u prvu ligu, ali je Vardar dobio odlucujuci mec u Cetinju uz, kazu, veoma pristrasno sudjenje Lemesica.
mrdja Posted June 17, 2008 Author Posted June 17, 2008 mozda jer ih nije vise trenirao pokojni Milan Ribar, stari maher (sa njim uzeli titulu 1972 - jedinu)Ribar je inace bio poznat po gvozdenoj diciplini, pa su dosta probelam sa njim imali Edin Spreco i Fikret Mujkic.
mrdja Posted June 17, 2008 Author Posted June 17, 2008 Pokojni Bozo, umro 1993. (pretukla ga mafija navodno), inace otac Boska - reprezentativca SrbijeNisam znao da je Bosko Bozin sin. Bozo je bio veoma talentovan i drzak igrac. Imao je 19 ili 20 godina kad je dao Zvezdi tri gola u Beogradu, sto se retko desavalo.
ArleKino Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 Muhamed Konjić u Slobodi. Njegova ispovijest o odlasku u Hrvatsku je mrdja, ovaj Ćoralić - odakle je? Toponim vrlo zanimljivog porijekla je vezan za moj kraj. :)
mrdja Posted June 18, 2008 Author Posted June 18, 2008 Muhamed Konjić u Slobodi. Njegova ispovijest o odlasku u Hrvatsku je mrdja, ovaj Ćoralić - odakle je? Toponim vrlo zanimljivog porijekla je vezan za moj kraj. :)Muhidin Ćoralić je iz Janje (pored Bijeljine), odakle su i Musemici, Samir Gradascevic, Mile Urosevic.Poceo je u lokalnom Podrinju, nastavio u Sarajevu, Zemunu, Boru, Alemaniji, ...
ushko Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 levo krilo, a kasniji centarfor i golgeter lige Dragoljub Kostic.Jedan od najboljih igraca u istoriji Napretka Dusan Pesic.Legendarni centrarfor Jovica Skoro, koji je dosao iz Beceja isuvise kasno.Pokojni Cuslovic je bio decko mojoj mami (u ranoj mladosti). Valjda je iz Borca© dosao u Napredak.
mrdja Posted June 24, 2008 Author Posted June 24, 2008 Pokojni Cuslovic je bio decko mojoj mami (u ranoj mladosti). Valjda je iz Borca? dosao u Napredak.Nisam znao da Cuslovic nije vise medju zivima. Veoma dobra polutka, imao sasvim solidnu minutazu u konkurenciji Duce Pesica i Mice "Bozje volje" Jovanovica. Tacno je da je dosao iz Borca, a kasnije je igrao i za Pristinu.
ushko Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 Fizicki jedan od najjacih igraca u istoriji naseg fudbala. Afirmisao se u Slobodi, odigrao dve utakmice kao vojnik za Proleter (Zrenjanin), nesrecno polomio nogu Partizanovom talentu Zoranu Racicu 1974. godine. Igrao i za Rad, i za beogradski Sindjelic.Za Hatunica znam da je rano preminuo, ali nigde nisam nasao kada i od cega. Po prici bilo ga je strasno gledati cak i na zagrevanju. Enormna snaga.
ushko Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 Divni covek Paja Grubjesic.Kragujevacka legenda Slavoljub Paunovic.Ilija Zavisic je dao tri gola Jagodini (nastupajuci za Hajduk Veljko iz Negotina, 3:3) i presao u Partizan. Sledi pozajmica Boru, pa povratak na velika vrata. Visoko klasu dokazao i u Nemackoj.Aktuelni trener Smedereva Ivancevic. Sinovi Zavisica i pokojnog Grubjesica nisu uspeli da se ustale kao prvotimci Partizana.
ushko Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 BV deo od BMV (nedostaje Maric)Boro Primorac - sadasnji pomocnik Wengeru u Arsenalu. Stasit igrac (186cm), reprezentativac.
ushko Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 Moj nekadasnji komsija Tomo Prosen, boem koji nije zeleo preci u Zvezdu ili Dinamo, jer nije zeleo da preterano trenira. Sa Zvezdom je putovao kao gost (zajedno sa Stepanovicem i Bukalom) na jednu turneju.Samatovic igrao valjda i u Sutjesci. Zapazen igrac.
Matija Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 A jel zna neko kako je Stojković '90 mogao da pređe u Marseille kad još nije imao 28 godina?
borris_ Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 (edited) Boro Primorac - sadasnji pomocnik Wengeru u Arsenalu. Stasit igrac (186cm), reprezentativac.On je sa Wengerom radio u Francuskoj i u Japanu.Poznat je po jednom od najljepsih autogolova koji sam vidio kada je Pantelic pokusao makazicama da spasi gol. Edited June 25, 2008 by borris_
mrdja Posted June 25, 2008 Author Posted June 25, 2008 Samatovic igrao valjda i u Sutjesci. Zapazen igrac.Stevanov brat Branko je igrao levo krilo za Sutjesku. Tada se ocekivalo da krila Sutjeske "Cetka" Kovacevic i Samatovic predju u Partizan, ali im uprava nije dozvolila.Stevan je bio veci talenat, ali je i studirao. Igrao je za Proleter, Vozdovacki i Olimpiju.Iz Jase Tomica su braca Samatovici.
ushko Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 Nesudjena zvezda Sarajeva Murat Saran, upropastio karijeru ne zeleci da se osisa po zahtevu trenera.Damir Desnica, i pored hendikepa, jedan od najboljih krila svog vremena.Sergio Machin, nije Makin, a nije ni Italijanskog porekla, vec Francuskog (okolina Nice). Prezime se pravilno izgovara Mašen.Da li je Miroslav Sugar igrao za C. Zvezdu u finalu kupa 1984. protiv Hajduka (obe utakmice, broj 2 na ledjima)?
Recommended Posts