Jump to content

Vienna, AT (a i ostatak Austrije)

Featured Replies

Da pitam ovde, da se raspitam na vreme...
U julu dolazim na koncert pa bi došao u Beč ili 2-3 dana pre ili 2-3 dana posle.
Zanima me jel imate iskustva ili "saznanja" oko smeštaja.
Da li hotel ili AirBnb i ostale "stan na dan varijante"?
Koncert je na Ernst Happel stadionu.
Znam da za Beč treba vremena ali štabi mogli "na brzinu" da obiđemo?

....shiit has hit the fan.

• Replies 452
  • Views 57.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Cyberpunk Vienna (jos su bolje slike ako se klikne na prvu pa gleda iz galerije)                  

• Wildpark Ernstbrunn   50 minuta od Beca. Odlicnan park sa divljim i domacim zivotinjama koje se mogu doziveti iz neposredne blizine. Meni se svideo vise nego klasican zoo a i deci.  

• Hm, ja je vidim bez problema. Da li je bolje sad?    

Posted Images

Moje neko iskustvo govori da Airbnb nije isplativ vise za manje od 4 osobe, cene su jednake ili cak vise od jeftinijih hotela. Gledaj Booking i vidi sta tamo ima u ponudi.

Bec je lep, onako apotekarski uredjen grad, sve pod konac, setajte centrom, obidjite Stefansdom, Operu, ima sto nekih palata, sve u pesackom dometu.

Za malo duzu avanturu - Šenbron dvorac, mozete samo i do njega, bez da ulazite, lepi su vrtovi oko. Tu je i Zoo ako vas to zanima. 
Prater ako ste u luna park fazonu.

Metro im radi pod konac, tako da nije nuzno da trazis nesto blizu stadiona.

A na koji koncert ides?

53 minutes ago, goofs said:

A na koji koncert ides?

:Jova:

The Boss?

btw, i ja cu morati... na P!nk... 

Edited by Djuro

1 hour ago, goofs said:

Ovo, slobodno zabodi bilo koji hotel sa bilo kojom U-bahn stanicom u blizini, makar i na početnim stanicama.

Možda sada, dok grade 5icu su neke stanice zatvorene, nek' se jave Bečlije.

Kupi nedeljnu kartu, važi za sve vrste prevoza, i najpovoljnija je, osim ako ne dolaziš u nedelju.

1 hour ago, Frank Pembleton said:

Da pitam ovde, da se raspitam na vreme...
U julu dolazim na koncert pa bi došao u Beč ili 2-3 dana pre ili 2-3 dana posle.
Zanima me jel imate iskustva ili "saznanja" oko smeštaja.
Da li hotel ili AirBnb i ostale "stan na dan varijante"?

Baci pogled na hotel Brauhof preko bookinga. Nalazi se blizu Westbahnhofa, tako da je lokacija odlična za kretanje dalje, cena prihvatljiva, sobe čiste, super bašta, a odmah pored imaš dobru pivaru da se osvežiš. :) 

Moje neko iskustvo govori da Airbnb nije isplativ vise za manje od 4 osobe, cene su jednake ili cak vise od jeftinijih hotela. Gledaj Booking i vidi sta tamo ima u ponudi.

Bec je lep, onako apotekarski uredjen grad, sve pod konac, setajte centrom, obidjite Stefansdom, Operu, ima sto nekih palata, sve u pesackom dometu.

Za malo duzu avanturu - Šenbron dvorac, mozete samo i do njega, bez da ulazite, lepi su vrtovi oko. Tu je i Zoo ako vas to zanima. 
Prater ako ste u luna park fazonu.

A na koji koncert ides?

Springsteen.

Pomoc!!!

Uputite me na mjesto gdje mogu izvuci stare slike Beča, kraja 70 tih i pocetak 80 tih....

Sve igra,od zgrada, ducana , maria hilfe strrase, ducani kojih nema vise, prater...sta god ima...hvala unaprijed

Edited by raskopcani

15 minutes ago, raskopcani said:

Pomoc!!!

Uputite me na mjesto gdje mogu izvuci stare slike Beča, kraja 70 tih i pocetak 80 tih....

Sve igra,od zgrada, ducana , maria hilfe strrase, ducani kojih nema vise, prater...sta god ima...hvala unaprijed

https://www.zeitenspruenge.at/start

• 3 months later...

Ako ste u Becu izmedju 1.4. i 1.10. obavezno posetite park za penjanje na Kahlenbergu.

Ima direktna linija iz grada 38A koja parkira tacno ispred.

Imaju 3 nivoa za klince (110cm, 130cm i 150cm). Za ove ispod 150 ide jedan roditelj jedno dete.

https://waldseilpark.erlebniswelt-kahlenberg.at/

I ovaj restoran pored je za svaku preporuku. Bas dobra hrana jedino sto se ceka malo duze u spicu.

PXL_20230521_085936324.thumb.jpg.d477198bab5c12353492dfeb4d819a3b.jpg

PXL_20230521_095920795.thumb.jpg.a108fbfb527e8440598996268156d0ac.jpg

PXL_20230521_103312091.thumb.jpg.12d6345748cce0f3c0c9d06dc54f936b.jpg

PXL_20230521_103315558.thumb.jpg.cb6cb3768cba3c896fa47a30315c2d0b.jpg

(kvalitet slika bas opadne smanjivanjem rezolucije)

Edited by bags

Deca su neustrašiva...
BTW dolazim u Beč 16-17og jula ali ne smem na ove vratolomije...

• 1 month later...

Jel se isplati ta Wiena city card?

• 2 weeks later...

Javili se iz hotela da potvrde buking a u potisu:

Kind Regards
Ellvira Kurtovic

Sad mi se uvglavi vrti pesma:
Elvis, Elvis, Elvis Džiii
74523c9b60b5bb0eb5ed60c06542df7a.jpg

Ako je to taj hotel sto mislim da jeste imaju odlicnu hranu u restoranu a ako je verovati mojim alkosima i pivo je vrhunsko.

Btw. Ja sam ziveo u zgradi preko puta (nova gradnja , br. 165 , sad je napusten prostor dole) od 2010 do 2019. :)

Nemoj omasiti burek u istoj ulici prema centru!

Edited by bags