Jump to content

Reprezentacija Srbije

Featured Replies

Mozes da vrednujes sebe i trazis bolje bez da budes sirovina. Mrni kad dve godine za redom nisu povecali platu u fazonu jbg tvoje tehnologije ne donose toliko novca, ja sam bio u fazonu ok, ne iznenadite se ako odem negde gde donose. Nisam se drao, ljutio ili razbijao.

Biznis je biznis. Nema tu osecanja.

• Replies 43.2k
  • Views 3m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

5 minutes ago, Shan Jan said:

Mozes da vrednujes sebe i trazis bolje bez da budes sirovina. Mrni kad dve godine za redom nisu povecali platu u fazonu jbg tvoje tehnologije ne donose toliko novca, ja sam bio u fazonu ok, ne iznenadite se ako odem negde gde donose. Nisam se drao, ljutio ili razbijao.

Ko se dere, ljuti i razbija svakako leti sa posla. Verujem da se misli na druge tipove agresivnosti.

23 minutes ago, Shan Jan said:

Nije biznis samo biznis ako ti zavisi boravak od toga. Kao što stanovanje nije stanovanje, druženje nije druženje i sve ostalo što ide u dnevnoj dozi apatrida.

Istina, ljudi kojima sam ja okružen većinom nisu odlazili na gotov posao i spremno radno mesto, pa ni situacije nisu bile po principu ako me ne vrednuješ imam gde da palim.

Edited by Amos

4 minutes ago, Amos said:

Nije biznis samo biznis ako ti zavisi boravak od toga. Kao što stanovanje nije stanovanje, druženje nije druženje i sve ostalo što ide u dnevnoj dozi apatrida.

Istina, ljudi kojima sam ja okružen većinom nisu odlazili na gotov posao i spremno radno mesto, pa ni situacije nisu bile po principu ako me ne vrednuješ imam gde da palim.

Ovo o cemu ti pises je nesto sasvim drugo. Drzis ljude kao taoce boravka.

To su bili ljudi kojima je radna dozvola (ako su bili legalno) bila vezana za poslodavca, ako izgube posao, mora da pali kuci. I onda poslodavac zna i ako su smradovi mogu da kinje.

Postojale su druge radne dozvole vezane za profesiju (skilled professional).

Mozes da promenis poslodavca, ali ne i profesiju, tj ako si dosao kao programer, mozes na drugi programerski posao, ali ne da pevas u operi npr.

Sa time sto ti pises se ja slazem.

Ja sam pisala o drugoj situaciji, apropos price sa ocem ovog malog fudbalera. Covek nikad ne moze da zna na sta ce se zivot okrenuti i gde ce da u buducnosti da radi/igra fudbal i kada ce o nekog da se ponovo saplete. A ovaj ako resi da zavrne ce to da uradi ne u lice.

Hvala na vasem vremenu, odlucili smo se za drugu opciju. Vidimo se nikad (u sebi).

Ono gore iz devedesetih je bila referenca na bosanske Muslimane iz gradova iz devedesetih u odnosu na nas ostale iz istog vremena vezano za socijalne vestine.

Edited by Moonwalker

Just now, Moonwalker said:

Ovo o cemu ti pises je nesto sasvim drugo. Drzis ljude kao taoce boravka.

Ovo sam ja doživeo pre 18 godina...

Još imam traume od toga...

Samo sam ja posle 3 meseca shvatio da ne moram baš da ostanem tamo gde me kinje i vratio se u Srbiju, što je bio njabolji potez mog života... Ali, ima ljudi koji to ne mogu tek tako lako da urade...

Just now, radisa said:

Ovo sam ja doživeo pre 18 godina...

Još imam traume od toga...

Samo sam ja posle 3 meseca shvatio da ne moram baš da ostanem tamo gde me kinje i vratio se u Srbiju, što je bio njabolji potez mog života... Ali, ima ljudi koji to ne mogu tek tako lako da urade...

Pa to je «suptilna» razlika u tipu radne dozvole clan ovaj paragraf onaj, pa nadrlja onaj ko ili nije znao ili nije imao drugu opciju. Znam i ja za te situacije.

I ja sam menjala tadasnji posao sest meseci pre isteka zadnje radne, i na pragu dobijanja stalne boravisne.

Samo da primetim da klip traje 4-5min i da mali reč nije rekao. A mali je faca, da nije njega matori bi bio samo još jedan gastos.

2 hours ago, Amos said:

Nije biznis samo biznis ako ti zavisi boravak od toga.

Slazem se. Samo kazem ne treba ubacivati tu previse osecanja. Oni gledaju da dobiju sto vise od tebe a ti od njih a kad je biznis u pitanju, ljudi su cesce kalkulantska stoka nego neko ko ima moral. Ili mozda bolje reci kompanije, jer tek tu nema ljudskog odnosa.

Zanimljiva tema.

Hvala svima, hvala.

4 minutes ago, Shan Jan said:

Slazem se. Samo kazem ne treba ubacivati tu previse osecanja. Oni gledaju da dobiju sto vise od tebe a ti od njih a kad je biznis u pitanju, ljudi su cesce kalkulantska stoka nego neko ko ima moral. Ili mozda bolje reci kompanije, jer tek tu nema ljudskog odnosa.

Rekao bih da ti tu gledaš uže na kompanije/korporacije. Udaljili smo se već previše od teme, ali meni je najzanimljiviji primer dobrog drugara koji je 3 puta pokušavao da upiše poznati neupisljivi fakultet, pa konkurisao preko gde je primljen u sekundi na klasi kod jedne stare i poznate kuke. Izdržavao se tako što je radio kao fotograf noću po domaćim trash klubovima a devojka mu koja ima dva fakulteta čistila zgrade. Došao do doktorskih i op, stop, ne ide dalje jer svašta nešto. Dobije ponudu i vrati se kući gde sada radi kao profesor. Takoreći double discrimination social mobility bluff. lolol

U takvim slučajevima osećanja i reagovanja su teško objašnjiva.

Edited by Amos

10 godina cry

neverovatan uspeh, kao i nacin na koji smo ovo ostvarili. pobedjivali na penale, u poslednjim minutima... onako kako inace gubimo.

2 minutes ago, Amos said:

Rekao bih da ti tu gledaš uže na kompanije/korporacije. Udaljili smo se već previše od teme, ali meni je najzanimljiviji primer dobrog drugara koji je 3 puta pokušavao da upiše poznati neupisljivi fakultet, pa konkurisao preko gde je primljen u sekundi na klasi kod jedne stare i poznate kuke. Izdržavao se tako što je radio kao fotograf noću po domaćim trash klubovima a devojka mu koja ima dva fakulteta čistila zgrade. Došao do doktorskih i op, stop, ne ide dalje jer svašta nešto. Dobije ponudu i vrati se kući gde sada radi kao profesor. Takoreći double discrimination social mobility bluff. lolol

U takvim slučajevima osećanja i reagovanja su teško objašnjiva.

Aha... kapiram. Da, to su vec teske zivotne nepravde gde vec treba jaca filozofija da se nosis sa njima. Treba preziveti takav neki roler koster. Zivot je jedan haos koji nikada ne staje, sta god ti radio.

Moj sestric pao u depru ove godine jer ajd sto su ga odbili za skolarinu za prvi i drugi izbor za master nego i treci, koji je bas izabrao sto bi trebalo da bude lagan za ulaz, gde se deli 500 skolarina, ni tu mu nisu ponudili. Onda se cisto iz dosade prijavio za jedan koji je medju boljima u toj sferi, za koji nije ni pomisljao da proba jer skoro da nema skolarina plus je popularan i - dobio!

Vec je bio spremio plan kako da 2 godine dirinci da skupi pare za skolovanje D