Jump to content

Reprezentacija Srbije

Featured Replies

3 minutes ago, radisa said:

Jeste imali ovo nekad u pregovorima za posao?

Ja jednom, ostao zapanjen takvom bullshit ponudom...

Medju odraslima je to fair game. A razlicite ljude motivisu razlicite stvari, pogotovo u razlicitim fazama karijere.

Medjutim, ako su se oni bili spremili da ciljaju klinca i da mu prodaju zvake, to je jednako kao kad na vasaru licitari nude djeci svoje dranguglij iza ledja roditelja.

Edited by Peter Fan

• Replies 43.2k
  • Views 3m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

20 minutes ago, SNARC said:

Fudbalski i generalno, sportski, menadzerski svet je vise dece potopio nego uzdigao..Gospodin roditelj kanda to veoma dobro zna i zna da barata sa takvima.

A takvima na megdan valja da idu takvi kao gosn Kerkez Sr. jer sa takvima ides fino i onda te zabodu u ledja.

Govori o tome i Djokovic u onom podcastu sa Bilicem (prvi dio).

9 hours ago, MiddleClass said:

Naravno da nije maltretiran. Otac mu vodi karijeru i za sada to radi besprekorno. Otac koji je lokalni tucaros iz Vrbasa (mislim da je i nesto robijao) je otisao sa zenom u Bec jer je mali pozvan na Rapidovu akademiju. Nisu htjeli da je dijete od 11-12 godina samo i radili su bukvalno sve da bi mogli da zive u Becu.

Kad je zavrsio probni period od par mjeseci ili kad je krenula nova sezona oni su rekli da su prezadovoljni sa njin i da zele da ostane i naredne sezone, ali su dobjeli papir sa troskovima za narednu sezonu i to je bilo nekih 10-15k eura. Bukvalno sve stavke od avio karata za putovanja na turnire, do hrane, nacina treninga, broja utakmica, opreme. Sve stavke u cent. Sebastijanu je to bilo nemoguce da plati i zahvalili su se Rapidu i planirali da idu kuci. Ujutro su dosli potpresjednik kluba i trener i rekli da je mali veliki talenat i da klub zeli da mu plati stipendiju. Tu je Sebastijan poceo da kapira kako stvari funkcionisu...

Milos je ostao 4-5 godina u akademiji Rapida i prezao u Madjarsku da igra.

Fazon Srdjana Djokovica. Sve drzi pod konac i svaki dinar zeli da zna dje ide, ali je izveo malog na put i izborio se sa medzerima. Svadjao se sa Maldinijem jer mu je ponudio lupam 10k mjesecno ugovor i urlao na njega - "u Becu sam pet godina jeo rizu i gladovao i sad ocekujes da to radim u Milanu" uz gomilu psovki. Odveo je sina u AZ i tamosnji predsjednik je ispostovao sve sto su dogovorili. Bukvalno su dogovorili i minutazu za klinca (koliko utaknmica u ligi, kupu i koliko minuta ce da provede na terenu). Presidente iz Az je znao balkance i bonuse je dijelio ispod stola sto je valjalo za obje strane. Uglavnom posto je sve ispostovao odlucili su se za Bormaut, a ne za Benfiku i valjda Lacio koji su vise nudili Milosu, a manje AZ Alkmaru da bi se oduzilo klubu koji ih je max ispostovao.

Za Madjarsku igra iz jednostvanog razloga, pored EU pasosa, madjarski savez mu placa nekih 8k evra po odigranoj utakmici za prvi tim.

За Мађарску игра јер су наши тражили паре, проценте и сличне комбине.

33 minutes ago, porucnik vasic said:

To je tačno. Doduše prilično sam siguran da ima i do toga da su Mađari dali pare, minutažu i slične kombine.

Skroz ispravno sa njihove i glupo sa naše strane.

9 hours ago, Hamlet Strašni said:

Када неко крене тако да прича коме има сврху ставити до знања да не пролазе те идеолошке мозгопере, то је лепо. Е сад, то може да се уради грубље или мање грубо - у зависности од сензибилитета и вештине баратања језиком.

+1

2 hours ago, porucnik vasic said:

Za Madjarsku igra jer je dobio fenlmenalne uslove od njih.

13 hours ago, Moonwalker said:

Najbolja socijalizovana exyi ekipa su po mom iskustvu, bosanski Muslimani iz gradova

Ja svaki dan komuniciram sa tim ljudima, ima kao i svuda od žita do kukolja. Tona njih su navalentni likovi sa prožvakanom pričom koji za sebe misle da su elokventni mangupi. Meni recimo taj pristup ne prija, a njihov humor mi je jeftin. Sve je to stvar mentaliteta, meni recimo nekada odgovara ta lakoća govora i nastupa koju imaju Hercegovci.

Kerkez je momak na mjestu, čuo sam dosta dobrih stvari o njemu. Ćale kao svaki ćale, navikao da se pater familias pita za sve, evo daje izjave da je mali potpisao za Liverpul.

35 minutes ago, Jesper23 said:

svuda od žita do kukolja. Tona njih su navalentni likovi sa prožvakanom pričom koji za sebe misle da su elokventni mangupi. Meni recimo taj pristup ne prija, a njihov humor mi je jeftin. Sve je to stvar mentaliteta, meni recimo nekada odgovara ta lakoća govora i nastupa koju imaju Hercegovci.

Nisi razumeo kontekst, a nisam ni ja bila jasna.

Radi se o komunikaciji sa Nebalkancima u situacijama van Balkana. Recimo poslu.

Ne znam o kojoj ekipi ti pricas.

Ovima sto su otisli devedestih mnogi su uspeli i cesto se nalaze na dobrim pozicijama. Socijalno su snalazljiviji, pristojniji su i OK su prema drugim Balkancima.

Ostalima malo teze ide, pretvrdi i preostri u komunikaciji sa drugima i zato im je tesko da se hijersrhijski penju iako bi znanjem u nekim oblastima zasluzili. Prosto cesto su drkadzije radi nicega. Ne umem bolje da objasnim.

Bas me briga za ideologije i ostale gluposti, vise mi je bilo da neko nase dete ne ostane bez sanse da nesto nauci i negde radi jer je bez veze pokupilo manire koji samo stete.

Ja sam ostra kad moram da budem, posao mi je takav. Nisam nevaspitana.

Kako ko hoce, neka izvoli. Ne smatra me se.

Edited by Moonwalker

1 hour ago, Jesper23 said:

Ja svaki dan komuniciram sa tim ljudima, ima kao i svuda od žita do kukolja. Tona njih su navalentni likovi sa prožvakanom pričom koji za sebe misle da su elokventni mangupi. Meni recimo taj pristup ne prija, a njihov humor mi je jeftin. Sve je to stvar mentaliteta, meni recimo nekada odgovara ta lakoća govora i nastupa koju imaju Hercegovci.

Kerkez je momak na mjestu, čuo sam dosta dobrih stvari o njemu. Ćale kao svaki ćale, navikao da se pater familias pita za sve, evo daje izjave da je mali potpisao za Liverpul.

Šta imaš protiv Edina Avdića? fantom

zasto je ovaj topik aktivan, koji vam je?

Na današnji dan pre 15 godina pobedili smo Nemce 1:0 🙂

Bila gadna vrucina, secam se toga, i da smo bezali s posla kod komsije u menjacnicu na smenu da gledamo...Lane Jovanovic daje gol i upada u kanal dok preskace reklame ka tribini.

А колико смо јадни говори и то што то и даље препричавамо као невиђени подвиг а чак ни групу нисмо прошли D

1) jedini put u istoriji (makar sto mi pamtimo) da smo pobedili nemce, to je nama ravno pobediti usa u kosarci

2) imali smo dobru ekipu, igrace i na prvom mestu selektora, zapravo jedini put od raspada sfrj da smo imali ozbiljnog trenera

3) sbb kbb, ali da smo dali taj gol mucenoj australiji, kao drugi u grupi imali bi za sp pojmove prilicno lak put do polufinala

imali smo ziga

zanimljivo, ne secam se utakmice sa nemcima, niti gde sam je gledao, secam se jedino lanetovog gola, njegovog slavlja i svoje radosti

zato se odlicno secam gde sam i sa kim gledao australiju i da sam pre pocetka pricao "samo da igra pantela, ovo je nejgova utakmica" "samo da igra pantela..."

@Moonwalker ti si ocigledno pisala o ljudima (konkretno bosnjacima) koji su (u najvecoj meri) davno napustili ex yu (gradove)

slazem se sa tobom i prilicno je lako i u istorijskom i u socioloskom kontekstu razumeti zasto je to tako

sa druge strane jasper prilicno ocigledno pise o aktuelnom bosanksom gradjanstvu, pa jos iz ugla srbina iz rep srpske

nego to me asociralo, nevezano sa vasom konkretnom diskusijom koliko me nervira sto veliki broj zdravorazumnih forumasa (naravno i sire, al da se zadrzim na forumu) jasno razume kakve su katastrofalne posledice emigracije, ratova/sankcija i svega sto je usledilo u ex yu, kad pricamo o srbiji i posledice pogubnog delovanja najpre rezima slobodana milosevica, a evo vec vise od decenije aleksandra vucica

ali kad dodjemo na nivo da komentarisemo posledice svega toga u danasnjem trenutku, jako cesto se nailazi na (u najvecoj meri nacionalni) zid i komentare "narod ko narod"

iz cega bi trebalo slediti da bi ovaj narod (u smislu gradjana srbije, a i ex yu generalno, a ne etnicki) bio isti i da nije bilo svega nabrojanog i ogromne emigracije, sto je potpuna budalastina i u direktnoj suprotnosti sa onim gore razumevanjem katastrofalnih delovanja

20 hours ago, Moonwalker said:

Ovima sto su otisli devedestih mnogi su uspeli i cesto se nalaze na dobrim pozicijama. Socijalno su snalazljiviji, pristojniji su i OK su prema drugim Balkancima.

Ostalima malo teze ide, pretvrdi i preostri u komunikaciji sa drugima i zato im je tesko da se hijersrhijski penju iako bi znanjem u nekim oblastima zasluzili. Prosto cesto su drkadzije radi nicega. Ne umem bolje da objasnim.

Iz mog iskustva ovo nije tačno. Ekipa koja je došla devedesetih je imala, pre svega, manje konkurencije nego ljudi koji su emigrirali pre recimo 10ak godina, a radi se i o drugoj generaciji. U sistemima gde se moraš laktati kako bi se probio i u novoj generaciji koju manje interesuje neka slika pristojnosti a više lična sloboda - dobija se sa strane ta slika nadrkanosti.

Konkretno oko mene, ljudi su radili stvari ispod nivoa za koji su se školovali i živeli na mestima koja su daleko ispod nivoa života koji su živeli u Srbiji da bi se probili, prilagodili, socijalizovali, dokazali. Zato ih nikad ne bih osudjivao za bes i manjak takta, ma koliko on bio opravdan u situaciji ili ne. Ako je moja žena bila nadrkana prema mladoj bankarki koja sedi pod klimom, a prala je klozete od 5 tog jutra u Wiener Neustadtu sa diplomom inženjera - tim gore po mladu bankaricu.

Ja sam drčne vidjao u dva slučaja. Ili su to ljudi koji žive u Srbiji, a dolaze preko da odrade neku vrstu dnevnog/mesečnog/sezonskog posla, pa se ponašaju po principu - došao sam da uzmem lovu a ti i tvoja pravila možete da ga duvate. Najčešće umeju biti pravo ogavni. Ili su bili ljudi koji su zaista imali razloga da budu drčni jer su bili ispred svojih kolega u branši, pa im veliki ego nije dozvolio da ćute i puše kako bi im milostivi gospodar dodelio boravišnu dozvolu ili državljanstvo. Zanimljivo, svi oni danas rade u svojim strukama sa velikim platama negde drugde. Dakle, prvi gazda nije prepoznao kvalitet od drčnosti ali oni više nisu drčni negde drugde gde ih se tretira kako misle da zaslužuju.

Edited by Amos