Tuesday at 21:031 day 16 minutes ago, Dimitrije said:Da li Sasda Lukic ume da odigra pas unapred? Svi negovi pasovi kada je okruzen protivnickim igracima su unazad ili bocno.Lukic je odlican igrac ali nije plejmejker, sto igra kod Piksija. Klasican primer kako gubis odlicnog igraca jer mu dajes ulogu na koju nije navikao i ne moze da je iznese.
Tuesday at 21:091 day Mozda ce Ivan Ilic, kada se oporavi od povrede, moci da bude u reprezentaciji ono sto je krunic u Zvezdi. Zvezdin vezni red sa Elsnikom, Krunicem i Ivanicem je nekoliko nivoa iznad ovoga koji igra u reprezentaciji.
Tuesday at 21:141 day 3 minutes ago, Dimitrije said:Mozda ce Ivan Ilic, kada se oporavi od povrede, moci da bude u reprezentaciji ono sto je krunic u Zvezdi. Zvezdin vezni red sa Elsnikom, Krunicem i Ivanicem je nekoliko nivoa iznad ovoga koji igra u reprezentaciji.Jebi ga, treba zahvaliti dalekovidom Kokezi i ekipi sto su dva vezna igraca rodjena u Srbiji zavrsili igrajuci za BiH i Crnu Goru. Sto je najgore, sad vise ne igraju ni za njih.
Tuesday at 22:131 day meni je posebno krivo zbog ivanica, ali u nepredvidivoj toksicnoj bari fudbalskog saveza ko zna da li bi ga zvali i da nije otisao da igra za crnogorce
Tuesday at 22:511 day 1 hour ago, harper lee said:Lukic je odlican igrac ali nije plejmejker, sto igra kod Piksija. Klasican primer kako gubis odlicnog igraca jer mu dajes ulogu na koju nije navikao i ne moze da je iznese.Lukic kod Piksija je kao Stanković kod Klementea. Edited Tuesday at 22:511 day by Cash
Yesterday at 00:161 day 1 hour ago, Cash said:Lukic kod Piksija je kao Stanković kod Klementea.Da, to mi je palo na pamet kad sam pisao post. Lukic nije nivo Stankovica ali pati na isti nacin, igra ono sto ne moze jer nemamo boljeg na toj poziciji u ovakvoj formaciji. I on, i Gudelj, i Maksimovic oklevaju da puste bilo kakav pas napred koji moze makar da zalici na rizican i dok se oni nakane odbrane protivnika se postave pa onda nemaju kome da posalju sve i da hoce. Onda umesto toga igraju u sirinu, vracaju loptu nazad i tako letnji dan do podne. Nama je najbolji direktni pas dao stoper Pavlovic kod prvog gola i to nam je bila ubedljivo najbolja, zapravo jedna od retkih, akcija na utakmici.Ne mozemo mi ovo da igramo u ovoj formaciji, ne lici ni na sta. Zavarace nas ova tri gola koje smo dali iz jedne dobre akcije i samo ce agonija da se produzi. Piksi trazi "Tadica umesto Tadica" ali mi jednostavno nemamo igraca koji je makar blizu te klase i tog profila, nije mogao Samardzic protiv Albanije, nije mogao ni Katai sinoc. Mislim, ideja da vadis iz naftalina Kataija koji je poslednju takmicarsku utakmicu odigrao pre dve-tri godine jer u teoriji mozda moze iz te poslednje trecine da izmisli loptu za napadace. To su budalastine. Katai vise ni u Zvezdi ne igra ozbiljne utakmice jer ne moze da podnese bilo kakav visi ritam.
21 hours ago21 hr Некако ако већ играш са два тешкаша у нападу (што не игра више апсолутно нико) онда је логично да их бомбардујеш центаршутевима с бока. Дакле оба винг бек треба да пригрле аут линије, да рашире терен максимално и гро шанси би требало да стварамо на тај начин. Наравно лопта мора да иде што брже и да мења страну често.Проблем је што се Живковић као изразито левоног играч на том десном боку не уклапа у тај концепт јер природно сече унутра где је већ гужва и где је онда прилично неупотребљив. Нада је да ће мали Недељковић да се устали негде и да ћемо добити природну десноногу опцију ту. Лево је Терзић (плус Младеновић којег није звао Пиксе из само њему знаног разлога, да не причам о Костићу) коректан јер може да се понавља и има сасвим солидан центаршут. Наравно било би лепо да имамо боље опције на оба бока јер је та позиција доста битна у овом систему али шта је ту је, многи кубуре с бековима генерално. Опција је и да се вратимо на 4 позади али проблем је што немамо квалитетна крила, десно Живковић, лево ко - Бирманчевић, није ни то баш неки екстра квалитет. Овако бар одбрана делује стабилније, мало голова примамо, мада су нас и голмани доста вадили у последње време.Углавном остали смо без Тадића (око кога нам се вртео цео напад углавном), Смс-а, Костића, док се Митровић зајебава по Арабији. И много јаче репрезентације би имале проблем да то надоместе. Ироније ли резултати су нам чак и сасвим солидни и утисак је да смо на већини мечева у ствари извукли више него што смо приказали, што је редак случај реално, обично је обрнуто. Шпанија овде, Швајцарска обе текме, Аустрија обе, једини смо против Данске заслужили победу а није се десила. И све то услед ових кадровских проблема и неке наизглед лоше атмосфере, ћаци селектора итд.А у неку руку смо и у вин вин позицији, ако се пласирамо на Светско супер а ако не растајемо се с Пиксијем ваљда коначно
14 hours ago14 hr Па биле су неке чаршијске приче у том смеру али Пиксе је генерално након Европског спровео неку врсту насилног подмлађивања тако да је ретко ко ту преко 30 година претекао, рекло би се само Гудељ.На страну што Лазовић није стандардан у Верони и питање је да ли би за њега и требало да буде места тренутно.Већа је мистерија због чега нема више Костића, он има 32 године и могао би бар још две три лагано да игра за репку. Вероватно је стао на страну Тадића у оном пичвајзу на еп, то је најрационалније објашњење. Edited 14 hours ago14 hr by johan nagel тупо
13 hours ago13 hr Ti ciji je izostanak misterija su ili u zavadi sa Piksijem, ili su politicki nepodobni za FSS (podrzali Vidica), ili za vlast (podrzali studente).Od krilnih igraca koji umeju da upute dobar centarsut su Mladenovic i Terzic. Na desnoj strani nisam siguran ni da Nedeljkovic ni Mimovic to mogu. Terzic je, na zalost, u dve poslednje utakmice pokazao da ili da nije u formi ili da je limitiran. Uostalom, ne secam se da sam ga ikada gledao, i u Zvezdi i u reprezentaciji, da je odigrao posebno dobro. Vidim da nije na listi putnika njegovog tima na klupsko SP, pa ce verovatno na transfer ovog leta, sto jos vise umanjuje mogucnost da ce do septembra uci u formu. Ne mislim da su Nedeljkovic i Mimovic slabi, naprotiv. Imaju solidnu tehniku, snazni su, Nedeljkovic ima dug korak i moze brzo da prodire. Ali nisam siguran da mogu iz trka da posalju dobar centarsut. Uostalom, sta vrede brzi bocni igraci (Nedeljkovic, Kostic, Radonjic, Mladenovic), kada je srednj red spor do zla boga. A ni Mitra ne krasi brzina.Ocekivalo se da ce Samardzic i A. Maksimovic moci da zamene Tadica u ulozi plejmejkera. Samardzic igra mlako-hladno. Maksimovic, za sada, u reprezentaciji, uglavnom slabo. Mozda Piksi pozove i Ljajica (sumnjam da ce vise da poziva Kataija), ali nije Ljajic vise igrac za jaka takmicenja. Igracemo bez plejmejkera osim ako se pomenuta dvojca ne ovaplote.
12 hours ago12 hr Ne moze se igrati i sa dva zadnja vezna i sa dva spica. Igrali smo sustinski sa samo jednim igracemsredine terena (Samardzic, A. Maksimovic, Katai) koji moze da dobije loptu samo od Pavlovica ili Zivkovica ili eventualno Vlahovica kad ode dovoljno nazad. Imamo krater na sredini terena i to znaju i protivnici, pa mogu da pritisnu krila i onemoguce protok lopte. Ja bih voleo da vidim na terenu zajedno Samardzica i A. Maksimovica, a Mitrovica bih ostavio da ulazi u zadnjih pola sata jer za vise od toga nema snage osim ako se preko leta ne vrati negde gde se igra ozbiljan fudbal. Voleo bih i da bar jedan od zadnjih veznih zna da odigra unapred. Ne znam kako igra Grujic, mozda bi trebalo pokusati sa njim.
11 hours ago11 hr Marko Grujic je slabija verzija Nemanje Matica i bio bi bio dobrodosao u reprezentaciju da malo cesce igra u svom klubu, Portu. Imao je ozbilniju povredu skocnog zgloba i izgleda da mozda ovog leta napusti Porto gde nije standardan.