Jump to content
IGNORED

Reprezentacija Srbije

teacher

Recommended Posts

• Replies 42.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• MiddleClass

1685

• levi

1125

• kud u maglu Simoviću

1026

• Cash

1000

Posted

A nije mi jasno da Švajcarci kao taktički disciplinovana ekipa dopuste gol iz kontre posle prekida i to pri svom vođstvu. Mi smo se naprimali takvih golova ali eto, desi se i ozbiljnim ekipama.

Posted
3 minutes ago, Nikodije said:

A nije mi jasno da Švajcarci kao taktički disciplinovana ekipa dopuste gol iz kontre posle prekida i to pri svom vođstvu. Mi smo se naprimali takvih golova ali eto, desi se i ozbiljnim ekipama.

Zato sto su jurili drugi gol, sa pobedom od 1-0 su morali da osvoje vise bodova protiv Spanije u gostima nego mi protiv Danske da bi izbegli poslednje mesto

• +1 3
Posted
Just now, pantelia said:

Zato sto su jurili drugi gol, sa pobedom od 1-0 su morali da osvoje vise bodova protiv Spanije u gostima nego mi protiv Danske da bi izbegli poslednje mesto

Aha, ok, onda ima smisla, nisam ispratio tu kombinatoriku.

Posted
40 minutes ago, Nikodije said:

svajcarci su daleko od ozbiljne ekipe. vise su suvi prosek, bez ijednog krstenog igraca. fora je sto prosek danas moze da izgleda top, jer je generalno opao kvalitet repki preko celog sveta. fudbalera takodje. 

• +1 1
Posted

Ozbiljni u poređenju sa ovom našom divljinom, ne mislim ni ja da su neka top ekipa. Mada su na EP bili baš dobri. 

• +1 1
Posted

igraju dosadan fudbal ali bolju taktiku od nas.

i mi smo malo tvrdji sad kad imamo kao neke bekove

Posted

Da, sad smo se zatvorili sa 3 stopera, dva defanzivna vezna i dva beka. Piksi odustao od žoge bonito.

Posted (edited)

Tako je Brazil osvojio SP 02 

4 rudara, Lusio, Roberto Karlos, Kafu, i 3 madjije napred

+ celavi gosa, to vec imamo

Edited by Ratamahatta
  • +1 2
Posted

U decembru je valjda žreb za Usa, Meksiko i Kanadu. 

• +1 1
Posted (edited)
1 hour ago, Nikodije said:

Da, sad smo se zatvorili sa 3 stopera, dva defanzivna vezna i dva beka. Piksi odustao od žoge bonito.

Zivkovic nije bek, Birmancevic koji je obicno starter na drugoj strani takodje. U postavci 3-5-2 ako su ti bocni igraci ofanzivniji prirodno je da su ova dvojica u manevru defanzivnije orijentisani igraci. Jedino "odustajanje" Piksija je to sto je odustao od Tadica i SMS-a pa smo prestali da igramo varijantu 3-4-1-2 sa Tadicem iza spiceva ili 3-4-2-1 sa Tadicem i SMS-om iza spica. Piksi je po dolasku imao zdravu logiku da igra formacije u zavisnosti od toga kakve igrace ima na raspolaganju i pokusava da pronadje formaciju u kojoj ce svi najkvalitetniji igraci da mu igraju jer ih ionako nemamo puno a da igraju na vrhunskom nivou. Kad god je od toga odustao pod pritiskom javnosti ili takmicenja koje igra uvek smo prolazili veoma lose.

Piksi je karakterno jako losa osoba ali odlicno poznaje fudbal i iz ugla bivseg vrhunskog igraca i iz ugla trenera, kritike na njegov racun sto se poznavanja fudbala tice uglavnom dolaze od dunstera koji ne znaju ni da sutnu loptu pravilno, sto je u srpskoj javnosti praksa. Nasi mudraci sa portala i drustvenih mreza uce i Djokovica da igra tenis, Jokica da igra kosarku, Obradovica i Pesica da treniraju kosarkase, oni ne vide nijedan razlog zasto ne bi ucili i Piksija kako da igra fudbal. Realnost je da on svaki put kad se naljoska viskija maliganima sprzi vise fudbala nego sto ce svi ti mudraci zajedno da skapiraju do kraja zivota.

Ni na pocetku Piksijevog mandata kad smo svi bili odusevljeni nismo igrali nista drugacije od ovoga sto sada imamo, samo smo imali bolji izbor kvalitetnijih igraca. Mitrovic je bio u naponu snage, Tadic je igrao najbolji fudbal u zivotu, SMS je u Italiji jos uvek vagao izmedju ozbiljnog fudbala i arapskih para (uzgred, procitao sam negde na ovom topiku ranije sumnju u njegov talenat i cenu, eto koliko ljudi ovde poznaju fudbal), Lazovic i Radonjic su jos uvek pokazivali znake zivota a i Luka Jovic je jos uvek igrao u top ekipama. Plus smo sinoc prakticno igrali bez polovine i od ovog tima koji nam je preostao. Mi smo sinoc igrali bez golmana Rajkovica, bez Erakovica, bez Pavlovica, bez Birmancevica, bez Grujica, bez Jovica, bar cetvorica od njih su starteri u reprezentaciji. Sreca je da su i Svajcarci imali problema sa povredama inace ne bismo izvukli ovaj remi.

Uz sve to se nimalo ne bih iznenadio da nas Danci oduce od fudbala u Leskovcu iako ce se vratiti vecina ovih igraca koji su nam nedostajali u Cirihu. Jednostavno su oni i Spanci najbolje ekipe u nasoj grupi i prirodno je da zavrse na prva dva mesta u grupi. To sto smo uopste dosli u priliku da u ovoj grupi u poslednjem kolu igramo za prolaz u, pazi sad, osam najboljih evropskih reprezentacija, nikako se ne moze okarakterisati kao neuspeh. Naprotiv.

Edited by harper lee
  • +1 3
  • Hvala 1
Posted

Ako ništa drugo sada bar donekle možemo da prežalimo onaj nesuđeni penal nad Mitrom u Rusiji, jer smo videli otprilike šta je moglo da se očekuje.

Liga Nacija je odrađena iznad očekivanja (bez obzira šta bude u Leskovcu) i to uprkos ili možda baš zbog misterioznih otkaza i privatnih razloga za neodazivanje.

Bilo bi lepo da uspemo da se umuvamo u top 8 ne zato što možemo nešto da uradimo u završnici, iako je uvek dobro odigrati jak takmičarski meč, već jer bi time znatno uvećali šanse za plasman na SP, mada žreb je to sigurno će biti grupa gde je nosiocu teže nego nekom timu iz drugog ili trećeg šešira u nekoj drugoj grupi.

Očekujem da će Danci da umrtve skoro kao u Nemačkoj, ali ovaj put neće odbiti i kontru ili gol ako im se ponudi.

Posted
13 minutes ago, *edited by mod said:

Ako ništa drugo sada bar donekle možemo da prežalimo onaj nesuđeni penal nad Mitrom u Rusiji, jer smo videli otprilike šta je moglo da se očekuje.

Liga Nacija je odrađena iznad očekivanja (bez obzira šta bude u Leskovcu) i to uprkos ili možda baš zbog misterioznih otkaza i privatnih razloga za neodazivanje.

Bilo bi lepo da uspemo da se umuvamo u top 8 ne zato što možemo nešto da uradimo u završnici, iako je uvek dobro odigrati jak takmičarski meč, već jer bi time znatno uvećali šanse za plasman na SP, mada žreb je to sigurno će biti grupa gde je nosiocu teže nego nekom timu iz drugog ili trećeg šešira u nekoj drugoj grupi.

Očekujem da će Danci da umrtve skoro kao u Nemačkoj, ali ovaj put neće odbiti i kontru ili gol ako im se ponudi.

Nama su Tadic i SMS zapravo ucinili uslugu time sto su odustali od reprezentacije. Da smo ozbiljnija nacija oprostili bismo se od njih na drugaciji nacin, dostojanstven i uz mnogo postovanja bar za Tadica koji nas je mnogo zaduzio, ali sa stanovista ekipe i njene buducnosti obojica su poceli da prave vecu stetu nego korist. SMS se nikada do kraja nije uklopio iako je imao neke odlicne utakmice a Tadic vise ne moze da isporuci ono sto je mogao i vec je u godinama kad je normalno da mu se trazi zamena. Pri cemu je oduvek postojao problem sa obojicom u ekipi kad su defanzivni zadaci u pitanju cak i kad su igrali najbolji fudbal.

Velika je steta sto nismo uspeli da se dokopamo Bajcetica i Pavlovica, kao nacrtani su za ono sto nam nedostaje.

• +1 2
Posted

Uz Tadica, Mitrovica i Vlahovica koji su bili u dobroj formi u vreme kvalifikacija za SP u Kataru, treba dodati i Filipa Kostica kojije isto tako bio u sjajnoj formi u to vreme.  Njih cetvorica su cinili da nas tim bude  efikasan i da pobedjuje uprkos slabije odbrane.  Ali reci da je Piksijeva Srbija igrala zoga bonito u to vreme je preterano.  Jednostavno nismo imali kreativan vezni red cak i onda kada je SMS bio uveznom redu.

• +1 1
Posted (edited)

ja mislim da je doslo vreme da dobijemo dance. ista repka kao svica, prosek, bez ijednog kvalitetnog igraca, kao i sve ostale skandinavske papazjanije.

nemojte samo da je eriksen igracina...

bukvalno tadic lvl, samo je imao malo vise srece prilikom izbora kluba

Edited by Mr.Mxyzptlk
  • Vojvodo,serdare 1