dragance Posted December 7, 2022 Posted December 7, 2022 42 minutes ago, pasha said: Kada je Dinamo igrao finalnu utakmicu za titulu prvaka Evrope? Ti si mislio samo na KEŠ? Zašto?
pasha Posted December 7, 2022 Posted December 7, 2022 Hteo sam da stavim Kup sajamskih gradova ali sam se onda odlucio za manje bitni KES...ne znam sta mi bi. Nema veze sto si se zaleteo, bice bolje sledeci put.
dragance Posted December 7, 2022 Posted December 7, 2022 Samo ti je promaklo da su se takmičenja promenila, pa samim tim KPK ili Kup UEFA je mnogo veći uspeh nego EL ili EK. Samim tim, mogu slobodno da ti nacrtam (nije problem) da bi ondašnji kijevski Dinamo istamburao skoro svakog u Evropi onda. A fudbal kao igra je imala barem 5 evolucija od tada, gde mi nikada nećemo ni prismrdeti, prevashodno zato što su regionalni savezi u Srbiji puni vlasnika pečenjara i probisveta koji ne znaju dve rečenice sastaviti, a kamoli napraviti dobar planski rad sa mladima. U vrhu FSS su slični, samo bolje umiveni pajaci i secikese koje samo gledaju da ucare pare od FIFA i UEFA za sebe, na uštrb kvalifikovanja za završne turnire. Sve preko toga za njih je “previše posla”.
kud u maglu Simoviću Posted December 7, 2022 Posted December 7, 2022 ne treba se izmišljati rupa na saksiji, sve su to već izmislili, involvirali i godinama usavršavali prvo holandezi, od njih prepisali francuzi i španci na kraju i belgijanci ali ne sa toliko uspeha, ne vidim razliku sem u veličini baze iz koje se crpu mladi fudbaleri evo i kako 1
BWA Posted December 7, 2022 Posted December 7, 2022 12 minutes ago, dragance said: Samo ti je promaklo da su se takmičenja promenila, pa samim tim KPK ili Kup UEFA je mnogo veći uspeh nego EL ili EK. Samim tim, mogu slobodno da ti nacrtam (nije problem) da bi ondašnji kijevski Dinamo istamburao skoro svakog u Evropi onda. A fudbal kao igra je imala barem 5 evolucija od tada, gde mi nikada nećemo ni prismrdeti, prevashodno zato što su regionalni savezi u Srbiji puni vlasnika pečenjara i probisveta koji ne znaju dve rečenice sastaviti, a kamoli napraviti dobar planski rad sa mladima. U vrhu FSS su slični, samo bolje umiveni pajaci i secikese koje samo gledaju da ucare pare od FIFA i UEFA za sebe, na uštrb kvalifikovanja za završne turnire. Sve preko toga za njih je “previše posla”. Sta su EL i EK?
dragance Posted December 7, 2022 Posted December 7, 2022 Pa ova današnja druga i treća evropska liga.
Dimitrije Posted December 7, 2022 Posted December 7, 2022 (edited) 55 minutes ago, pasha said: Hteo sam da stavim Kup sajamskih gradova ali sam se onda odlucio za manje bitni KES...ne znam sta mi bi. Nema veze sto si se zaleteo, bice bolje sledeci put. Dinamo Kiev je dva puta osvajao Kup popednika kupova, Dinamo Tbilisi jedanput. Dinamo Zagreb osvajac Kupa sajamskih gradova. Reprezentacija Cehoslovacke/Ceske: dva puta igrala u finalu SP; jedanput osvojili EP i jedanput drugi; jedna zlatna i jedna srebrna olimpijska medalja; treci na Kupu kofederacija. Reprezentacija Hrvatske: jednaput finalista SP i jedanput treca na SP. Poljska fudbalska reprezentacija: dva puta treca na SP; zlatna i srebrna olimpijska medalja. Reprezentacija SSSR: cetiri puta igrali u finalu i jedanput osvojili EP; dve zlatne olimpijske medalje. Prema tome, nismo bas elita ni medju slovenskim drzavama. Edited December 7, 2022 by Dimitrije 7
Dimitrije Posted December 7, 2022 Posted December 7, 2022 1 hour ago, pasha said: Sada bas gledam iz radoznalisti tim Partizana u tom finalu protiv Reala i skoro svi igraci i trener rodjeni u Srbiji a ne ostalim delovima SFRJ pa dovedeni... To je bio kraj jednoh velikog perioda naseg fudbala kako reprezentacije, tako i klubova. Jos neiskvareno. Onda Vasovic odlazi iz Partizana u Ajaks, pocinje era totalnog fudbala na sta se nasi treneri nisu dugo prilagodili, dolaze osamdesete i pocinje kriminal da ulazi sve vise.... Rasovic, Sombolac, Curkovic, Damjanovic, Pirmajer kao i pomocni trener Popesku i tvorac Partizanovih "Beba", Florijan Matekalo, nisu rodjeni u Srbiji.
Dimitrije Posted December 7, 2022 Posted December 7, 2022 Da pomenem, najbolja reprezentacija Jugoslavije ikada, koja nije igrala pod tim imenom, je Zvezdin tim koji je osvojio KES i Tojota kup 1991. 2
đorđe geprat Posted December 7, 2022 Posted December 7, 2022 1 hour ago, pasha said: Sada bas gledam iz radoznalisti tim Partizana u tom finalu protiv Reala i skoro svi igraci i trener rodjeni u Srbiji a ne ostalim delovima SFRJ pa dovedeni... To je bio kraj jednoh velikog perioda naseg fudbala kako reprezentacije, tako i klubova. Jos neiskvareno. Onda Vasovic odlazi iz Partizana u Ajaks, pocinje era totalnog fudbala na sta se nasi treneri nisu dugo prilagodili, dolaze osamdesete i pocinje kriminal da ulazi sve vise.... ajd' sad neki zvezdaš nek ispiše gde su rođeni oni iz barija. Stojanović, Jugović, Marović, Šabanadžović, Belodedić, Najdoski, Prosinečki, Mihajlović, Pančev, Savićević (od 85. Stošić), Binić. 1
pasha Posted December 7, 2022 Posted December 7, 2022 14 minutes ago, Dimitrije said: Dinamo Kiev je dva puta osvajao Kup popednika kupova, Dinamo Tbilisi jedanput. Dinamo Zagreb osvajac Kupa sajamskih gradova. Reprezentacija Cehoslovacke/Ceske: dva puta igrala u finalu SP; jedanput osvojili EP i jedanput drugi; jedna zlatna i jedna srebrna olimpijska medalja; treci na Kupu kofederacija. Reprezentacija Hrvatske: jednaput finalista SP i jedanput treca na SP. Poljska fudbalska reprezentacija: dva puta treca na SP; zlatna i srebrna olimpijska medalja. Reprezentacija SSSR: cetiri puta igrali u finalu i jedanput osvojili EP; dve zlatne olimpijske medalje. Prema tome, nismo bas elita ni medju slovenskim drzavama. Ogromna elita kada se gleda klupski fudbal
Mil@n Posted December 7, 2022 Posted December 7, 2022 Mi imamo fudbalski talenat (bolji nego što naši rezultati pokazuju), samo nas jebe mentalitet. Neko će reći, kako imamo mentalitet za košarku i odbojku i vaterpolo a nemamo za fudbal, ali odgovor je vrlo prost. Fudbal je sport koji akumulira najviše ljudi tj najširu populaciju i ne zahteva neku posebnu inteligenciju. Naravno da ima i tu pametnih i sposobnih ljudi, ali činjenica da su pri vrhu i klubova i saveza uvek oni drugi govori dovoljno u prilog tome. Takođe, najpopularniji je sport sa ubedljivo najvećim prometom novca i kao takav lepak za ljude raznih interesa i profila, kriminalci, mafijaši, prevaranti, paraziti, i sl. Evo krenimo od Zvezde, na čelu je čovek koji je godinama bio u bekstvu zbog interpol poternice, a i dan danas na najogavnije načine izbegava ročišta i suđenja i naravno, nikog nije briga. 1
Glass Joe Posted December 7, 2022 Posted December 7, 2022 Vladan Stošić 35/4 Miodrag Belodedić 34/1 (c) Stevan Stojanović 33 (-30) Darko Pančev 32/34 Vladimir Jugović 32/7 Ilija Najdoski 32/2 Duško Radinović 30 Robert Prosinečki 29/12 Dragiša Binić 27/14 Slobodan Marović 27/1 Refik Šabanadžović 26 Dejan Savićević 25/8 Siniša Mihajlović 14/1 Ivica Momčilović 13 Rade Tošić 11 Ljubiša Milojević 8/1 Goran Jurić 8 Goran Vasilijević 7 Dejan Joksimović 5 Ivan Adžić 4/1 Vladan Lukić 4/1 Enes Bešić 3 Milić Jovanović 3 (-5) Slaviša Čula 2 Duško Savić 2 Đorđe Aćimović 1 Aleksandar Ilić 1 Mitar Mrkela 1 Milorad Ratković 1 31/1/65 20/5/64 29/10/64 17/9/65 30/8/69 26/3/64 8/2/63 12/1/69 20/10/61 13/8/64 2/8/65 15/9/66 20/2/69 4/10/67 31/3/65 7/4/67 5/2/62 27/8/65 10/1/65 21/6/73 16/2/70 5/6/63 10/2/66 28/11/68 1/7/68 20/2/69 26/6/69 10/7/63 11/10/64 N O G N O O O ST N O O N ST O O N O O N N N ST G ST ST ST O N ST Vranje Socol, ROM Titova Mitrovica Skoplje Milutovac, Trstenik Kruševo Titograd Schewenningen, BRD Golubovac, Trstenik Bar Titograd Titograd Borovo Bojnik Tuzla Kraljevo Mostar Zemun Beograd Beograd Sopot Zenica Kruševac Kostolac Požega Beograd Niš Beograd Zenica 2
Peter Fan Posted December 7, 2022 Posted December 7, 2022 4 minutes ago, Joe D said: sto manje mora da se trci, to smo bolji Zato dominiramo u sahu :-)
Recommended Posts