Jump to content
IGNORED

Reprezentacija Srbije

teacher

Recommended Posts

Posted

dance su prošle nedelje demolirali holanđani, juče su oni nas a ja sam izvukao super grupu

brazil

hol

srb

gana

- biće šestardiranja opet ako piksi ne odustane od igre sa 3 spora krakata štopera, džaba oni i njihova skok igra kada nemamo igrača koji može da iz kornera nađe jednog od petorice naših 190+ cm igrača u protivničkih 16m...

• Replies 42.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• MiddleClass

1674

• levi

1123

• kud u maglu Simoviću

1026

• Cash

985

Posted

Ја нашу репрезентацију посматрам као некакав Португал за сиромашне, талентовану екипу која може много кад јој је дан и која се више ослања на неки виц у игри и индивидуални квалитет појединаца, али која зато када наиђе на одговорну и дисциплиновану екипу која успут може да јој парира и квалитетом може да има великих проблема.

Тако да бих за противника увек више волео некакав рецимо Мексико (који је притом у паду и не бриљира мало је рећи) него поменуту Данску која је прототип организоване екипе која зна шта ради у сваком моменту, која има те чувене аутоматизме у игри и која нам стилом просто не одговара.

Што опет не значи да је Данска непобедива посебно на Светском првенству где је све могуће и где ће можда баш тај фактор Пиксијеве накурчености да нам да крила да победимо Аргентину а изгубимо од Саудијске Арабије коју ћемо да потценимо јер нам се може.

Posted
28 minutes ago, gone fishing said:

dance su prošle nedelje demolirali holanđani, juče su oni nas a ja sam izvukao super grupu

brazil

hol

srb

gana

- biće šestardiranja opet ako piksi ne odustane od igre sa 3 spora krakata štopera, džaba oni i njihova skok igra kada nemamo igrača koji može da iz kornera nađe jednog od petorice naših 190+ cm igrača u protivničkih 16m...

I to sto kazes. Sreca pa se protiv Portugala s tobom nije slozio Tadic Dusan, notorni nesposobnjakovic da pogodi naseg visokog igraca iz kornera.:D

Posted
4 hours ago, Plajvi said:

Igramo na jedini nacin na koji zapravo i mozemo, napad pa sta bude. Mi bi svaku tekmu izgubili 2-1 kad bi pokusali da igramo izbalansirano i normalno jer smo nazad pakao. 

Piksi je vrlo kurcevit i narcisoidan, imali smo povecu jednu diskusiju ovde o tome. :D

A i taj napad je pod znakom pitanja, ako neko, kao recimo Svajcarci, duplira Tadica posle par neprijatnosti koje im je napravio, i tako odsece Mitra od postizanja gola. Nas napad je mađija na relaciji Tadic i Mitar. Ovo ostalo za sad jos uvek guramo na misice. Morace Piksi ozbiljno da radi do SP. 

Mada, sad sam se setio one akcije protiv Portugala. To u srpskom fudbalu nije vidjeno valjda jos od Mose i Tirketa. Dosta smo mi cudna reprezentacija. Ili pet karti ili nijedna. 

Posted
17 minutes ago, harper said:

I to sto kazes. Sreca pa se protiv Portugala s tobom nije slozio Tadic Dusan, notorni nesposobnjakovic da pogodi naseg visokog igraca iz kornera.:D

da je on sposoban mi bi u svakoj tekmi iskoristili powerplay koji sam pomenuo da zabijemo min 1 zgoditak iz kornera/prekida i to samo ako protivnički golman panterskim skokom odbrani dva udarca glavom :D

Posted

Imamo mi jos neki adut u napadu pored Tadica i Mitrovica.  Na primer, Vlahovic, SMS, pa cak i Radonjic koji je preokrenuo rezultat protiv Portugala u Beogradu.  Mi vise nismo ekipa koja uvek razvali favorita i odmah zatim izgubi od pacera.  To su pokazale nase igre u kvalifikacijama gde smo uglavnom jednako dobro odigrali protiv svih ekipa.  Nas ce tim kao Danska gotovo uvek da lema ako igraju dobro jer  su bolji i ujednaceniji kao tim, imaju bolje igrace i boljeg trenera.  Mi smo juce cak dobro otvorili utakmicu ali su nas Danci zatim svojim igrom  kvalitetom brzo zauzdali i zatim razmontirali.  Ali to ne znaci da ce bas svako iz 1. i 2. sesira moci da nas lema ako budemo igrali na nivou na kome smo igrali u kvalifikacijama niti da cemo da gubimo od nekog pacera iz 4. sesira. 

• +1 1
Posted
4 minutes ago, gone fishing said:

da je on sposoban mi bi u svakoj tekmi iskoristili powerplay koji sam pomenuo da zabijemo min 1 zgoditak iz kornera/prekida i to samo ako protivnički golman panterskim skokom odbrani dva udarca glavom :D

On je dokazano sposoban ali imaju i druge ekipe skakace od 190 cm, sheme kako brane prekide i slicno. Mi redje primamo golove iz prekida nego sto ih dajemo, nije nam to uopste problem. Mislim da nam je najveci problem to sto kad povucemo SMS-a u manevar pored Gudelja ova dvojica bocnih igraca moraju mnogo da trce i da igraju mnogo odgovornije nego sto su to radili Radonjic i narocito Kostic (Zivkovic je bio donekle solidan u tome ali i njega su gazili kao da ga nema). Protiv Danaca smo pucali po bokovima jer nasi bocni stoperi ne bi stigli danska krila ni na motociklu. Posebno je Pavlovic spor i lose se postavlja, nekoliko puta su ga hvatali na 30 metara od naseg gola i pretrcavali.

Ova druga opcija sa Lukicem pored Gudelja nam pravi drugi problem a to je da ni jedan ni drugi ne bi poslali dug i precizan pas, narocito dijagonalni, da im zivot zavisi od toga. Imali smo u prvom poluvremenu nekoliko situacija da je lopta bila kod njih a livada ispred nasih krila, bukvalno nisu ni pokusali da posalju dijagonale u prazan prostor vec su isli na safe varijante dodavanja prvom do sebe. Cak i jebeni Racic je uspeo tri puta da izbaci Radonjica takvim pasom za ono malo sto je igrao, Lukic i Gudelj sve vreme koliko su bili na terenu nisu to uradili nijednom. Danci su, naravno, uredno slali loptu svaki put u taj prostor i more sansi su napravili iz toga.

Moramo da resimo jedno od ta dva jer objektivno nemamo bolje igrace od ovog sto imamo. Posebno bi valjalo da resimo prvu opciju sa odgovornijim krilima jer je tesko verovati da Vlahovic i Mitrovic nece igrati a, posto je treci igrac napred Tadic, SMS nema drugu poziciju osim pored Gudelja u manevru ako hocemo na terenu najbolji tim. Mozda da probamo ono sto Stankovic radi sa Zvezdom, da jedan od dva bocna igraca bude klasican bek tipa Mladenovica ili Rodica a da na drugoj strani bude krilni igrac, pa da nekom asimetricnom postavkom pokusamo da resimo taj problem. Opet, tu je sad pa treci problem a to je da Kostic ne moze na desno krilo a mora da igra, dok desnog beka nemamo ni u naznakama.

Posted (edited)
17 minutes ago, harper said:

....

Moramo da resimo jedno od ta dva jer objektivno nemamo bolje igrace od ovog sto imamo. Posebno bi valjalo da resimo prvu opciju sa odgovornijim krilima jer je tesko verovati da Vlahovic i Mitrovic nece igrati a, posto je treci igrac napred Tadic, SMS nema drugu poziciju osim pored Gudelja u manevru ako hocemo na terenu najbolji tim. Mozda da probamo ono sto Stankovic radi sa Zvezdom, da jedan od dva bocna igraca bude klasican bek tipa Mladenovica ili Rodica a da na drugoj strani bude krilni igrac, pa da nekom asimetricnom postavkom pokusamo da resimo taj problem. Opet, tu je sad pa treci problem a to je da Kostic ne moze na desno krilo a mora da igra, dok desnog beka nemamo ni u naznakama.

Upravo sam to imao u vidu kada sam gore pominjao Rodica. 

Edited by Dimitrije
Posted
5 hours ago, Joe D said:

Belgija, U r gay, Saudijska Arabija

Исто сам извукао. Не би било лоше.

Posted
14 hours ago, Joe D said:

sumnjiv mi ovaj zreb, svi izvukli lake grupe

ok je to, veće su šanse za laku grupu, pošto ne mogu više od dva Evropljana u jednoj grupi, znači ako izvučeš Evropu iz prvog šešira iz drugog dolazi USA, Mexico Urugay i to je već prolazna grupa. plus ako iz prvog dođe Katar. a Evropljani +Katar su 6/8 prvog šešira

samo ako bi došao Brazil ili Argentina iz prvog šešira onda može da se napravi grupa smrti, znači 1/4 su šanse za grupu smrti a 3/4 za prolaznu :sleep:

Posted
46 minutes ago, nisam ja said:

opet ne bi prošli. 

zato daj brazil, svajcarsku i ganu

duznik do duznika

• +1 1