James Marshall Posted November 13, 2020 Posted November 13, 2020 Just now, Mindaugas Žukauskas said: Da, ima smisla porediti marginalni sport koji zaozbilj uzima tipa 5 država na svetu, od toga 4 iz exyu, sa najpopularnijim sportom na svetu. Đe je @omiljeni kad mi treba? 🙂 Što, da ti ospori ovu tezu
Mindaugas Žukauskas Posted November 13, 2020 Posted November 13, 2020 1 minute ago, James Marshall said: Što, da ti ospori ovu tezu Neće valjda
Tsai Posted November 13, 2020 Posted November 13, 2020 cika dimitrije spinuje i svejetoistari s bezbedne distance. ogavno 2
Mark Rothko Posted November 13, 2020 Posted November 13, 2020 Pritom nismo svetski prvaci u vaterpolu. 1
BWA Posted November 13, 2020 Posted November 13, 2020 10 minutes ago, Mark Rothko said: Pritom nismo svetski prvaci u vaterpolu. Od sljedeće godine, bilo kakva medalja biće ogroman uspijeh.
Hamlet Strašni Posted November 13, 2020 Posted November 13, 2020 Молим вас да престанете са политиком.
Dimitrije Posted November 13, 2020 Posted November 13, 2020 14 minutes ago, Tsai said: cika dimitrije spinuje i svejetoistari s bezbedne distance. ogavno Prvo nisam vam "cika". Drugo, u cemu je "bezbednost distance"? Koliko vidim na ovom forumu, kada je neko ko je na "bezbednoj distanci" u saglasju sa vasim gledistima, onda mu tu distancu ne spocitavate. Da li je i to ogavno?
Dimitrije Posted November 13, 2020 Posted November 13, 2020 Just now, Hamlet Strašni said: Молим вас да престанете са политиком. To kazite vasem moderatoru Marsalu. Ja cu drage volje da prestanem i slobodno obriste sve moje "politicke" priloge.
James Marshall Posted November 13, 2020 Posted November 13, 2020 29 minutes ago, Dimitrije said: To kazite vasem moderatoru Marsalu. Ja cu drage volje da prestanem i slobodno obriste sve moje "politicke" priloge. Ja politiku nisam pomenuo uopšte, kao što sam već i razjasnio. Neko je uveo u priču nacionalni stadion, ja sam o tom kriminalnom projektu koji sprovodi kriminalna grupa na čelu sa određenim Kokezom rekao svoj stav, a ko je uveo politiku u priču, baš moram da pogledam još jednom.
Dimitrije Posted November 13, 2020 Posted November 13, 2020 Pa i ovo sto ste napisali je politicki stav. Predsednik FSS je deo vladajuce klike koju vi smatrate kriminalnom i sve njene akcije tako opisujete. Mislim da nam stadion ne treba, pogotovo ne grandiozan stadion, ali ne zbog kriminala i ljudi iz vlasti, vec ne vidim svrhu gradjenja velikog stadiona na dalekoj periferiji grada za sport koji decenijama belezi neuspehe. Hrvatska, koja je fudbalska velesila, nema nacionalni stadion vec podmiruje svoje potrebe igrajuci na ruinama iz doba SFRJ.
levi Posted November 13, 2020 Posted November 13, 2020 Nemačka i Španija koje su fudbalske i ekonomske velesile nemaju nacionalni stadion. Tako da svako ko pomene gradnju nacionalnog stadiona je lopov i neprijatelj naroda i države 9
Joe D Posted November 13, 2020 Posted November 13, 2020 Just now, levi said: Nemačka i Španija koje su fudbalske i ekonomske velesile nemaju nacionalni stadion. Tako da svako ko pomene gradnju nacionalnog stadiona je lopov i neprijatelj naroda i države ne moz se igra fubal sa atletskom stazom 2
James Marshall Posted November 13, 2020 Posted November 13, 2020 To što nam stadion ne treba (što je i moj stav 1/1) ne znači da na njemu ova država i narod neće biti ojađeni dodatno za nekoliko desetina miliona konvertibilne valute. Apolitično, naravno. Ne znam o kakvom uvođenju ikakve politike pričamo kad govorimo o FSS, Kokezi, Siniši Malom i sličnima, tu politike nema ni u natruhama, samo čist lopovluk. Te ljude ne treba tretirati kao političare, pa ni oni sebe ne smatraju političarima, već samo i jedino kao kriminalce.
Popular Post mrdja Posted November 13, 2020 Popular Post Posted November 13, 2020 Za dobre rezultate treba vreme i sistem, svaki uspeh bez toga je trenutan i predstavlja izuzetak. Mi nemamo jasno definisan proces i nacin izbora selektora; ne znamo kojim sistemom/sistemima nam reprezentacija igra (ili pokusava da igra); ne postuje se ni forma igraca, ni pozicije koje igraju u svojim timovima prilikom poziva, ni kompatibilnost; ne postuje se kapitenska traka; sukobi na relaciji savez-selektor-igraci se desavaju posle izjava u novinama??? Jednom recju, anarhija. Da li je Tumbakovic dobar izbor? Ne znam, ali bih ga svakako radije video na toj poziciji krajem proslog veka, nego danas. Stvarno ne razumem da se prvih 11 sastavlja po imenima, a ne na osnovu kompatibilnosti igraca i trenutne forme. U savremenom fudbalu, ekipe koje igraju sa tri stopera, moraju imati dobre bocne igrace i sto vise brzih pokretljivih igraca u navali. Napadaci moraju uigravati sa ovim bocnim igracima kombinacije i ponavljati ih iz utakmice u utakmicu, jer ce vezni igraci biti dosta zauzeti zatvaranjem tih bokova i sprecavanjem kontri kad ove kombinacije napred ne prodju. Mitrovic-Tadic-SMS ne moze funkcionisati ni u kom slucaju. Mitrovic je uvek pozrtvovan i daje sve od sebe za reprezentaciju, ali je opasan iskljucivo posle centarsuteva, i daleko je logicnije da igra u sistemu sa cetiri pozadi i dva krilna napadaca. Tadic i kao veteran igra sjajno u Ajaksu, timu koji je poznat po mnogo trcanja, ubacivanja igraca i cestih promena mesta tokom akcija. Nas fudbaler izuzetno dobro ubacuje loptu u prostor i ogranicavati ga na stvaranje pozicije za centarsut, te konstantno guranje blize aut liniji je odustajanje od njegovog najveceg kvaliteta. SMS ne organizuje igru u Laciju, to tamo radi Luis Alberto. Njegova uloga se svodi na dobijanje vazdusnih duela u zadnjoj trecini i spustanje lopti, utrcavanje na drugu stativu kod centarsuteva, sut iz daljine i poneki pas u sesnaest. Njegova igra u Italiji je potpuno prilagodjena ultra brzom napadacu, Imobileu, kojem on spusta lopte, daje taj pas ili sutira iz daljine koristeci prostor koji ostane kad Italijan razvuce odbranu. Mitrovic nije igrac koji brzo utrcava ili razvlaci odbranu, vec igrac koji se rve sa tom odbranom, drzeci protivnickog igraca na ledjima jer ne moze brzinom nista da uradi. Tako da niti Mitrovic ima koristi od SMS, niti obrnuto. Djuricic je najbolji primer koliko igrac moze izgledati fenomenalno u odredjenom sistemu. On je igracki kod De Zerbija eksplodirao (kao i Kaputo, Boga, Lokateli, preporodjeni Berardi). Mali Sasuolo pod ovim trenerom igra napadacki fudbal, na posedovanje lopte i uzivanje je gledati ih. Ne znam zasto se stalno insistira da mi moramo igrati defanzivni fudbal, te na dobrim rezultatima u vreme kad smo slucajnoscu imali dva igraca svetske klase na defanzivnim pozicijama. Mi smo uvek bili talentovani, ali nedovoljno disciplinovani i organizovani, takve ekipe su uvek bolje prolazile igrajuci napadacki fudbal. Cesto se divimo afmosferi u reprezentaciji Hrvatske, ali kao da ne primecujemo da pored kulta reprezentacije koji kod njih ocigledno postoji, oni igraju gotovo isti sistem svih ovih godina. Zna se ko su nosioci igre tima, zna se ko sta radi na terenu, tesko se ulazi u prvih 11, ali igrac koji se za to izbori zna da je postao deo tog tima. Kod nas jedan selektor izbacuje igrace jer ne pevaju himnu, drugi rotira stopere na svakoj utakmici, treci stavlja veznog igraca na poziciju treceg stopera a dva stopera drzi na klupi. Periode kad su bili u nemilosti selektora su imali i igraci kao sto su Matic, Tadic, SMS, ... kako je Ivanovic prosao sa oduzimanjem trake je tek nevidjena sramota i glupost. Steta, Skotska kuci je bila sjajna sansa za plasman. 15
Redoran Posted November 13, 2020 Posted November 13, 2020 Gosn Dimitrije, mod tim se redovno trudi da izađe u susret vašim apelima da se na temi o FKCZ piše samo o FKCZ i da se ista ne zagađuje politikom i ostalim toksinima koji onemogućuju normalno praćenje voljenog kluba. Sada mod tim apeluje na vas da odmah prestanete da zagađujete ovu temu politikom i ostalim toksinima koji onemogućuju normalno praćenje voljenog nacionalnog tima.
Recommended Posts