harper lee Posted October 8, 2020 Posted October 8, 2020 4 minutes ago, pasha said: Tadic vec duze vremena previse davi loptu. To radi i SMS ali zbog ovo sto je uradio ce mu se mnogo toga zaboraviti. Ali moze i treba brze lopta da ide. Takodje jako lose kontre igramo, lose dodajemo u kljucnim trenucima kada trebamo izbaciti igraca u veliku priliku kroz prostor. Tadic je prosto van forme, ta njegova "davljenja" lopte dobila su nam vise utakmica od bilo cega drugog poslednjih godina. I veceras je upisao asistenciju i perfektan centarsut na Mitra posle kojeg smo dali prvi gol. Takav igrac se trpi jer kad su tesne utakmice par njegovih poteza moze da prevagne na stranu tima za koji igra. Drugo, ono sto je bio glavni utisak posle prvih 60-65 minuta je da je lopta isla strahovito brzo za nase standarde, ne znam koliko moze brze od ovoga sto smo veceras gledali. Posle smo malo izgubili na snazi a i teren je bio klizav pa je teze islo. Ipak smo igrali utakmicu od 120 minuta, drzati isti ritam dva sata moze samo na video igrici. Djuricic i Lazovic su drzali opak ritam dok su imali snage i njihova zasluga je najveca sto smo igrali brze nego sto smo navikli. Mislim da ti ta zamerka ne stoji. Otprilike jedina zamerka na racun Tumbakovica je sto je malo zaspao posle naseg drugog gola. Tadic je vec tad morao da izadje jer vise nije mogao ni da stoji na nogama, a zamenio ga je tek kad je ovaj sam trazio izmenu. Sa SMS-om na terenu i rezultatskim vodjstvom nije bilo vise potrebe za Tadicem na terenu, mogao je da proba sa nekim brzancem tipa Radonjica da lovi potencijalne lopte u prostor jer su i Norvezani do tada crkli. Za sve ostalo moze samo da mu se cestita, Norveska je mnogo bolja reprezentacija od onoga sto je pokazala protiv nas a za to je zasluzna nasa igra. Naravno, izuzimam onaj nas cuveni period stiskavca nakon sto damo gol, tesko da cemo ikada imati selektora koji ce tu ruznu naviku da prestanemo da igramo kad povedemo da iskoreni iz nasih igraca. Sve u svemu, Tumba je razbio norveskog selektora na sitne delove. Samo su nas losa realizacija i nekarakteristicni (za njega) promasaji Mitrovica sprecili da zavrsimo utakmicu vec u regularnom delu. 4
porucnik vasic Posted October 8, 2020 Posted October 8, 2020 Ми смо овој утакмици требали да их раставимо од живота колико смо шанси имали. Радује ме да Ђуричићеве игре подсећају на онај бљесак који је имао код Синише. Шкоти су знатно слабији противник, буду ли наши играли на 70% овог данас не би требало да буде проблема.
kud u maglu Simoviću Posted October 8, 2020 Posted October 8, 2020 mislim da nema potreba za bilo kakvim zamerkama posle ovakve utakmice. slažem se da smo mogli da zatvorimo utakmicu u regularnom toku, ali to rade ozbiljne reprezentacije. ako imaju jednu šansu nju iskoriste i voila mi odavno nismo takav tim, ako smo ikada i bili jedino što me brine pred škote je naš tradicionalni tm pravljenje ražnja dok je zec još u šumi. nisam siguran da je ova reprezentacija u stanju da se izbori sa pritiskom koji će biti stvoren u medijima da je u pitanju utakmica koja je završena našom pobedom i pre nego što je počela 2
Dimitrije Posted October 9, 2020 Posted October 9, 2020 Tumba se nije obazirao na medije koji su ga kritikovali i ismevali, pa ne verujem da ce da se obazire i na slavopojke koje ce da slede. Dobro je sto ima jos ove dve utakmice protiv jakih reprezentacija tako da moze da isproba jos nekolicinu igraca na koje moze ozbiljno da racuna. Ima sirok spisak pozvanih, pa ove koji su premoreni ne mora da forsira. Bice zanimljivo sa Madjarima. Izgleda da im je fudbal u usponu i to me raduje. Nekada smo igrali svake godine prijateljske utajkmice sa Madjarskom; jedne godine na NEP-u a jedne na JNA. Bile su to dobre utakmice u kojima smo uglavnom dobijali lekcije iz fudbala, ali korisne lekcije od majstora fudbalske igre.
porucnik vasic Posted October 9, 2020 Posted October 9, 2020 Фудбал је у Мађарској постао озбиљан државни пројекат. Изгледа да помало почиње цео процес да даје плод.
Dimitrije Posted October 9, 2020 Posted October 9, 2020 Ferencvaros u LS, reprezentacija isprasila Bratkovce "sreshto stolicata".
Kreator Posted October 9, 2020 Posted October 9, 2020 Zapamtiću ovih 11 igrača + izmene (Sergej !!!) koji su odigrali večeras. Posle dugo godina se osećam ponosno što je naša rep. odigrala ovako nadahnuto i borbeno. Tumbi ću da oprostim one petarde samo da nas napokon odvede gde po kvaliteru svakako i pripadamo. Sve čestitke za momke večeras. Zaslužili smo da idemo na EP. Još Škote da prođemo. Što se Škota tiče plašim se neke uefa kuhinje jer su Škoti jedni od domaćina na predstojećem EP. 3
Dimitrije Posted October 9, 2020 Posted October 9, 2020 5 minutes ago, BlackGeorge said: Zapamtiću ovih 11 igrača + izmene (Sergej !!!) koji su odigrali večeras. Posle dugo godina se osećam ponosno što je naša rep. odigrala ovako nadahnuto i borbeno. Tumbi ću da oprostim one petarde samo da nas napokon odvede gde po kvaliteru svakako i pripadamo. Sve čestitke za momke večeras. Zaslužili smo da idemo na EP. Još Škote da prođemo. Što se Škota tiče plašim se neke uefa kuhinje jer su Škoti jedni od domaćina na predstojećem EP. Jedino sto me plasi je nagla zaraza koronom u Srbiji. Da sledstveno tome UEFA proglasi Beograd za nesiguran grad za odigravanje utakmice pa da onda nesto mulja oko promene domacinstva ili eliminisanja naseg tima ako puno nasih igraca i clnova strucnog staba ima pozitivne testove isl.
harper lee Posted October 9, 2020 Posted October 9, 2020 37 minutes ago, kud u maglu Simoviću said: mislim da nema potreba za bilo kakvim zamerkama posle ovakve utakmice. slažem se da smo mogli da zatvorimo utakmicu u regularnom toku, ali to rade ozbiljne reprezentacije. ako imaju jednu šansu nju iskoriste i voila Nije to zamerka, samo konstatacija. U fudbalu se sanse promasuju, to vazi i za te ozbiljne reprezentacije. U maltene isto vreme s nasom utakmicom Nemci su ispromasivali Boga oca i na kraju nisu dobili Turke. Desava se. U devet od deset utakmica Mitrovic ce da pocepa mrezu kod onakve sanse kao kad je sinoc uklizao i prebacio gol.
Dimitrije Posted October 9, 2020 Posted October 9, 2020 12 minutes ago, harper said: Nije to zamerka, samo konstatacija. U fudbalu se sanse promasuju, to vazi i za te ozbiljne reprezentacije. U maltene isto vreme s nasom utakmicom Nemci su ispromasivali Boga oca i na kraju nisu dobili Turke. Desava se. U devet od deset utakmica Mitrovic ce da pocepa mrezu kod onakve sanse kao kad je sinoc uklizao i prebacio gol. To i ja mislim. Medjutim, i na prethodnoj utakmici protiv Turske u Beogradu Mitrovic je isto tako promasio slican (ako ne jos veci) zicer.
Tsai Posted October 9, 2020 Posted October 9, 2020 1 hour ago, porucnik vasic said: Фудбал је у Мађарској постао озбиљан државни пројекат. Изгледа да помало почиње цео процес да даје плод. Na koju foru je Madjarska tako ljosnula u fudbalu? To sam se oduvek pitao. Ne desava se cesto da velesila u nekom sportu postane kanta za guzenje decenijama, ali bukvalno
*edited by mod Posted October 9, 2020 Posted October 9, 2020 Zapamtiću ovih 11 igrača + izmene (Sergej !!!) koji su odigrali večeras. Posle dugo godina se osećam ponosno što je naša rep. odigrala ovako nadahnuto i borbeno. Tumbi ću da oprostim one petarde samo da nas napokon odvede gde po kvaliteru svakako i pripadamo. Sve čestitke za momke večeras. Zaslužili smo da idemo na EP. Još Škote da prođemo. Što se Škota tiče plašim se neke uefa kuhinje jer su Škoti jedni od domaćina na predstojećem EP.Možda bi i muljali kada bi bilo navijača. Ovako nema publike,nema Srba i Hrvata koji se ganjaju po Londonu pa nema ni potrebe da se cimaju. Svakako bi trebalo da ih odradimo u BG, to je baš tip tima i odbrane protiv kojih Mitar blista.Sent from my GM1913 using Tapatalk
Ratamahatta Posted October 9, 2020 Posted October 9, 2020 Izgleda da je Tumba nasao nacin da ih psihicki spremi (rastereti ih pritiska defetistickim izjavama na KZS u prethodnih par dana), mislim da je to ispalo bitnije od postavke na terenu. Bas mi bilo drago kad se radovao kao devojcica posle drugog gola. Dobro se igralo, mozda nasa ofanzivno najbolja tekma od Mihajloviceve ere kad smo stvarali i promasivali brdo sansi cak i protiv Belgije i Hrvatske, a da ne pominjem protiv boranije. Bila je dobra i kod Muslina ona tekma protiv Austrije kad je Tadic poludeo, ali smo tad mogli i mi primiti 6 komada kao i oni uostalom. Djuricic najpozitivnije iznenadjenje, skenjali smo se svi kad smo ga videli u sastavu, medjutim odigrao je super, jako malo komplikovanja, uglavnom na jedan i to veoma fin i odmeren dodir izbacivao Ristica i trazio Mitrovica, lepo je bilo za oko sve to. Ristic celu karijeru ne moze da nadje comfort zone na terenu, da li je ofanzivni vezni, da li je krilo, da li je centralni vezni, da li je bek, svugde su ga razliciti treneri stavljali. Ali dobro, on je ocigledno prinudno resenje dok ne ozdravi Kostic. Tadica jako jebe sto nema desnu, treba mu sekund i po uvek da se namesti da centrira, Lazovica pak jebe sto nema levu, da zalomi unutra i puca ostro. Zasluzena pobeda da zasluzenije ne moze, realno je trebalo biti 4-1 za nas, stravicni promasaji Mitrovica i Djuricica, a i Lazovic je uz malo srece i vise koncentracije mogao staviti 2 komada. U polju odlicno osvaja prostor zajedno s Tadicem, velika je steta sto za isto mesto u timu konkurisu on i Gacinovic, greota je da bilo koji od njih bude rezerva. Mitrovica celu karijeru sudije zajebavaju zato sto je bik/bizon. Odbijaju se ljudi od njega, faul u napadu. Tuku ga kao konja, nista. Norveska odbrana bas losa, nekoliko wtf momenata (onaj lik sto propusta loptu i pravi sansu Djuricicu) a i ceo tim poprilicno spor u odnosu na nas i tehnicki mediokritetan. Jedino su jaki k'o konji svi, ali zaista se videla razlika u kvalitetu. Za razliku od recimo Zvezde, u repstaciji su svi kondiciono dobro spremni pa je na kraju kvalitet dosao do izrazaja uprkos gomili propustenih sansi. Bravo svima, vrlo sam prijatno iznenadjen, kao i vecina ovde sam ocekivao jedno tipicno balkansko samounistenije, stisli su cojones kad je najvaznije, od prvog minuta su isli na pobedu. Taj mindset da se svi useru k'o kumrije mi nikad nece biti jasan, a isto tako verovatno nikad nece ni prestati. Cak i kod Antica je bilo tako, protiv Svabova i Francuza smo imali po igraca vise i vodjstvo, i opet smo se povukli. Izolovati ih nekako od pritiska moranja protiv Skotske, tu je kljuc - odigrace opet dobro, samo im dobra psihicka sprema/rasterecenje treba da im se noge odvezu. Nisam gledao Skotsku jako dugo, ali ako gaje isti stil fudala koji su ranije gajili, veliki smo favoriti, pogotovo ako lopta bude isla kao sinoc. Mozda padne sneg, pa da dodju da ociste opet kao u Novom Sadu onda. Generalno, od raspada SFRJ smo dobro prolazili protiv ostrvljana, koliko se secam. Irska, Vels, Skotska i S. Irska - imamo pozitivan skor sa svima, secam se samo onog jednog poraza u Dablinu kad je Kocic primio 2 pajserska gola, ostalo smo uglavnom dobijali. Prijateljskih se uglavnom ne secam. 5
Nikodije Posted October 9, 2020 Posted October 9, 2020 (edited) Ne verujem u tu priču da trener može "psihički da spremi" ekipu za jednu konkretnu utakmicu, psihologija je malo kompleksnija stvar. Pre bih rekao da ih je dobro posložio pa su se igrači osetili komfornije jer su videli da tu postoji neka ideja i da kroz tu ideju njihovi kvaliteti mogu biti upotrebljivi, a onda se to videlo i na terenu. Rekao bih da dugo nismo imali ovako ozbiljnu pripremu neke utakmice. Nadam se da se nismo izduvali i da za mesec dana možemo da ponovimo nešto slično iako mislim da će to biti teža utakmica. Juče je bilo prostora za igru dok će Škoti verovatno da parkiraju autobus. Trebaće strpljenja i umešnosti da se to razbije. Edited October 9, 2020 by Nikodije 2
Recommended Posts