Jump to content
IGNORED

Reprezentacija Srbije

teacher

Recommended Posts

Posted

Nije prijatelj fudbala onaj ko ne bi Lalata za selektora.

• Replies 42.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• MiddleClass

1678

• levi

1123

• kud u maglu Simoviću

1026

• Cash

990

Posted

u međuvremenu da ne izlazimo iz kuće, ne plaćamo račune vučićevoj državi, decu da držimo pod ključem, ugasimo tv i nadamo se boljim danima.

Od plaćanja komunalije ne profitiraju samo naprednjački paraziti nego i neki ljudi koji rade po tim preduzećima svoj posao pošteno, a sistemi recimo grejanja, struje, vodovoda i sl. su neophodni za održavanje bazičnog životnog standarda, te postoji i obaveza prema našim sugrađanima (koji nisu svi vučićevi botovi) da se ti sistemi održavaju. Na kraju krajeva, na čisto individualnom nivou, ja za plaćeni infostan, struju, telefon, dobijem i neku uslugu koja mi treba. Ona možda nije idealna, ali se isporučuje.

Takođe, postoji transparentan mehanizam za promenu vlasti (izbori) i ako je on trenutno jako kompromitovan videli smo da i u gorim uslovima (Sloba) vlast može da se menja.

S druge strane, FSS i fudbalski klubovi su netransparentna privatna udruženja kriminalnih grupa gde su muljaža i kriminal konstanta i gde se smenjuju samo gori od gorih na prosečnom čoveku (navijaču) nedokučive načine. I jedini proizvod koji konstantno isporučuju je razočarenje, prevara, i vređanje inteligencije. Tako da paralela sa državom, pa i ,,Vučićevom", ne stoji.

Posted (edited)

Senzacionalna rasprava. Ne vidim da bilo ko spori da bi jedan napalm dobro dosao kao sredstvo za preuredjenje izvesnih kancelarija na adresi Terazije 35. Neko to moze da proguta, da gleda fudbal i navija, neko ne moze, neko izabere sta moze da proguta a sta ne moze i kraj price. Individualna stvar.

Da se upisem for the record, gledam utakmice reprezentacije Srbije ali se emotivno skoro i ne ukljucujem. Drago mi je kad pobede ali me nimalo ne pogadja kad izgube.

Da upisem u evidenciju da gledam utakmice reprezentacije Srbije i da se emotivno ukljucujem.  Radujem se kada pobede i nerviram se kada izgube.  Mnogo me ljute muljatori i probisveti poput Kokeze i kokezani, Toleta i tolana, Treze i terzana, Dzaje i dzajke, ali isto tako i oni koji u ime moralnih nacela navijaju protiv reprezentacije.  Prvi kradu a drugi lazu. 

Edited by Dimitrije
Posted

Naravno da može. Ja sam svesno odlučio 2010. da se više ne ložim na srpsku reprezentaciju u fudbalu (a ložio sam se onoliko) a otprilike u istom periodu i da prestanem da se ložim na FK Partizan (i tu sam se ložio onoliko, išao na svaku utakmicu na koju sam mogao, pratio i najbeznačajnije mečeve i sl.) jer sam shvatio da je to neracionalno, da se ja lomim psihički zbog nekih tamo krimosa i mufljuza koje zabole kurac za moje emocije (i emocije miliona drugih koji su se ložili kao ja). Naterao sam sebe da ignorišem srpski fudbal par godina, vuklo me je da gledam rezultate i sl. ali sam onda terao sebe da preskačem, nisam hteo da razgovaram na tu temu itd., i onda me je prošlo, sada mogu da pogledam neki rezultat ili ponekad utakmicu i da budem potpuno indiferentan.

Neću nikada navijati nizajednu reprezantaciju kao nekada za Srbiju/SCG/Jugoslaviju, nizajedan klub kao nekada za Partizan, ali jednostavno iz toga sam se emotivno isključio. Kao kada si u vezi s nekim koga neizmerno voliš, iracionalno, ali onda racionalno shvatiš da ta veza nije dobra za tebe, da ti samo daješ a ne dobijaš ništa, da bivaš iskorišćavan, i nateraš sebe da tu vezu prekineš. Onda preboliš i to je to, više ne osećaš ono što si ranije osećao. I to je bio tvoj svestan izbor.

Da... mislim da imas poentu, ali takodje mislim da sam i ja donekle bio u pravu. Evo zasto: ti mozes da odlucis da se nateras da se "skines" sa necega, to je tacno. Ali em su za to potrebni odredjeni napor i vreme, em treba da imas dovoljno jak razlog za to. Ti si ga imao - zivcirao si se, smatrao si da ti navijanje steti. Medjutim ima nas za koje je fudbal samo laka zabava, doduse ne povrsna, ali u svakom slucaju pozitivna. Zasto ja ne bi trebalo da gledam Srbiju na SP? Niti cu da se nerviram ako izgube, niti cu da se uzrujavam, a bice mi interesantno ako prodju dalje. Zasto bih silio sebe da ignorisem nesto sto me zapravo zanima i u cemu uzivam? (E tu ide onaj deo gde ja ne mogu da uticem na to sta ce da me zanima i da me "radi".)

Ako mi odgovoris "zato sto su korumpirani" odgovoricu ti vrlo prosto: pada mi na pamet na stotine gorih i nemoralnijih stvari koje covek moze da radi drugima i sebi od gledanja jednog korumpiranog fudbalskog tima. Mislim, daj molim te. :D Kao da pricamo o glasanju za SNS ili davanju zene u belo roblje.

Posted

Kao da pricamo o glasanju za SNS

Ček, kome idu pare kad platiš kartu za tekmu reprezentacije? Ili za tekme blizanaca? Tiršovoj?

Posted

Ček, kome idu pare kad platiš kartu za tekmu reprezentacije? Ili za tekme blizanaca? Tiršovoj?

Ne mozes biti ozbiljan. Pa ti stvarno poredis to i glasanje za Vucica, nemam vise komentara.

Posted

Finansiranje Vučića i glasanje za Vučića? Meni je to sasvim uporedivo. Osim ako si (iz nekog razloga) ubeđen da te pare idu u plemenite svrhe.

Posted

A kad sam isao na San Siro pare su isle Berluskoniju. Sva sreca pa ne postoji pakao, cenim da je za kupce karata za stadion predvidjen minimum sedmi krug. :D

Posted

Sviđa mi se kako si sad vrcav, dok na temama koje ti nisu nezgodne ideš u sitna crevca i na osamstopetsto dodatnih pojašnjenja.

Posted

Sviđa mi se kako si sad vrcav, dok na temama koje ti nisu nezgodne ideš u sitna crevca i na osamstopetsto dodatnih pojašnjenja.

Nema sta da mi bude nezgodno :) , ja ti se ne podsmevam. Malo sam se nasalio, opusteno pricamo. Sustina ostaje - stvarno nemam problem sa savescu kad kupim kartu za fudbal, ako sam zbog toga na nivou SNS glasaca onda neka bude tako. :)

Posted

To je ok, ti si na osnovu sopstvenih preferenci odredio šta je koji nivo, ali dopusti da drugi imaju različite preference u vrednovanju tih stvari.

Posted

To je ok, ti si na osnovu sopstvenih preferenci odredio šta je koji nivo, ali dopusti da drugi imaju različite preference u vrednovanju tih stvari.

Veruj mi da ne samo dopustam vec i veoma postujem.

Posted

Mi srbi smo skloni da (ne)odlazak na jebenu utakmicu dozivljavamo kao nekakav zajeban drustveno-politicki stav; od ovih sto idu na sever da brane kosovo i podizu natalitet, do druge krajnosti koja navija protiv klubova i reprezentacija jer ce kao tako da srusi vlast...

Posted

Debili iz Mehelena ponovo angazovali Jankosana...tako da je reprezentacija spasena, za sada...