Jump to content
IGNORED

Politika u UK

BraveMargot

99 members have voted

1. 1. da sam podanik krune, glasao bih za:

• jednookog skotskog idiota (broon)
      17
    • aristokratskog humanoida (cameron)
      17
    • dosadnog liberala (clegg)
      34
    • patriotski blok (ukip ili bnp)
      31

This poll is closed to new votes

Recommended Posts

Posted

349VE1b.jpg

Posted

Šta konkretno predlažeš da se uradi da bi pravda bila zadovoljena, a da se ovakve uvrede zaobiđu?

za pocetak teske sankcije zemljama izvora terorizma i ako bude bilo potrebno i vojna intervencija i promena teokratskih rezima. dobro, znamo da to nece da se desi onda bar izvinjenje zrtvama i ostavke jer ne mogu/nece/nemaju muda da urade to. ni to nece da urade naravno, onda bar neka cute i ne daju nikakve izjave

Bože, kako si uspeo da ovo protumačiš kao uvredu? I što kaže Razz, kako takvi postupci štete da se dosegne pravda?

Ovo što si rekao je identično ljudima koji džangrizaju kad se uvede državni dan ili tri dana žalosti zbog neke tragedije - taj dan žalost, te zastave na pola koplja, naravno da to ništa neće rešiti, ali to je gest - "desilo se to i to, i žalimo zbog toga, ovo je jedini način da to obeležimo". Ugašena svetla i boje britanske zastave su izražavanje solidarnosti i žalosti sa žrtvama i uopšte sa društvom kao takvim. Naravno da ništa ne rešavaju, ali su gest podrške. Nije mi jasno u kom koordinatnom sistemu izražavanje poruke i saučešća "Žao nam je zbog vaše tragedije i poginulih" može da se protumači kao uvreda za žrtve, pobogu?

da se ovo desi jednom u pedeset godina iznenadno onda je sve ovo normalno i naravno pozeljno, ali kad se desava skoro svake nedelje i kada se zna da se ne radi nista da se zaustavi ovo zlo jednom zauvek i da ce uskoro verovatno biti jos ovakvih napada onda je jeste uvredljvo. ne znam, mozda gresim, ali da je neki moj bliznji zrtva ovakvih napada ja bih se osecao uvredjenim

Posted

a pocetak teske sankcije zemljama izvora terorizma i ako bude bilo potrebno i vojna intervencija i promena teokratskih rezima. dobro, znamo da to nece da se desi onda bar izvinjenje zrtvama i ostavke jer ne mogu/nece/nemaju muda da urade to. ni to nece da urade naravno, onda bar neka cute i ne daju nikakve izjave

da se ovo desi jednom u pedeset godina iznenadno onda je sve ovo normalno i naravno pozeljno, ali kad se desava skoro svake nedelje i kada se zna da se ne radi nista da se zaustavi ovo zlo jednom zauvek i da ce uskoro verovatno biti jos ovakvih napada onda je jeste uvredljvo. ne znam, mozda gresim, ali da je neki moj bliznji zrtva ovakvih napada ja bih se osecao uvredjenim

Ovo pod jedan ti je potpuno lažna dihotomija - "ako ne uradimo ovo, to znači da se ništa drugo ne radi". Drugim rečima, te teroriste ne love svojeručno Merkel, Makron, i drugi državnici (osim Vučića), već policija i službe bezbednosti. Rad na suzbijanju budućih ovakvih napada ni u jednom promilu neće opasti ako gradonačelnik Pariza kaže da ofarbaju Ajfela u Union Jack boje, niti ako Makron da izjavu da građani Pariza koji je ionako popio onoliko terorističkih napada saosećaju sa građanima Londona iz Britanije. Ovo što ti govoriš je onaj najbazičniji primer poimanja međudržavne politike za slavskim stolom gde se odnosi između država i društava na najvišem nivou antropomorfizuju do te sulude tačke gde se Francuska, Britanija, Nemačka itd svode na nivo tri drugara koji sede u kafani, i gde se ovakve odluke posmatraju kao na razgovor ta 2-3 prijatelja dok cevče koje pivo, a ne nešto što je em osnovni red, em se smatra političkim ili diplomatskim protokolom. Da postoji doza licemerja, naravno da postoji, pogotovo oko situacije na Bliskom Istoku, samo mi je više nego nakaradna logika očekivati da ne treba da se izjavi tako nešto, ako se prethodno tog jutra nije lupilo šakom o sto, nazvao Vašington gde su im preko telefona jebali sve po spisku i rekli da će do četvrtka da reše izraelsko-palestinsko pitanje i odnose među arapskim zemljama. Jer tek onda kad se to uradi, dakle od četvrtka, Makron će smeti da izjavi saučešće Londonu i Britaniji.

Nimalo da ne pominjemo da je par baš takvih divnih vojnih intervencija kakve predlažeš kao rešenje umnogome stvorilo baš ovaj problem. Dok su i one bile predlagane kao rešenja.

A za ovo drugo, šta da ti kažem, siguran sam da si u opakoj manjini ako se osećaš uvređenim, a još da kažeš da "nema veće uvrede" od toga je blago rečeno suludo. Koji mogući razlog postoji da se neko oseća uvređenim? Evo, ja zakolutam očima kad god se desi neki masakr u Briselu, Londonu i Parizu, a na tviteru odjednom počne da trenduje #PrayForLondon, #PrayForParis. Lično smatram da je to vrlo isprazan gest, ali dok ja ne nalazim ništa u njemu, kapiram da ima ljudi koji tako žele da izraze svoju žalost i saučešće, i da ima onih drugih ljudi kojima to saučešće itekako znači, makar se sastojalo od bespredmetne floskule u 138 karaktera. Ali znaš šta, iako ne nalazim poentu u tome, nekako shvatam da dosta drugih ljudi nalazi, a meni ne smeta. Vređanje? Budalaština.

Posted

Kada se desio onaj prvi atentat u Londonu, pricao sa kolegom alzircem koji je proveo djetinjstvo u Alziru devedesetih za vrijeme gradjanskog rata i atentata. Pricao mi je kako su englezi davali azil alzirskim "disidentima" koji su u Londonu sasvim legalno sakupljali pare (u dzamijama i na javnim skupovima) za svoje saborce koji su vrsili atentate u Alziru. Nije uopste likovao radi ovih atentata.

Posted

za pocetak teske sankcije zemljama izvora terorizma i ako bude bilo potrebno i vojna intervencija i promena teokratskih rezima. dobro, znamo da to nece da se desi onda bar izvinjenje zrtvama i ostavke jer ne mogu/nece/nemaju muda da urade to. ni to nece da urade naravno, onda bar neka cute i ne daju nikakve izjave

Ukoliko je počinilac terorističkog napada neko ko je rođen na tlu evropske zemlje, državljanin (prva, druga, treća generacija, whatever), koja je zemlja u tom slučaju izvor terorizma po tebi? Država u kojoj je odrastao terorist, država iz koje potiče njegov deda, država iz koje potiče onaj ko ga je regrutovao (pošto ne mora biti iz iste) ili prosto sve te zemlje zajedno? Da i specifikujemo jednu konkretnu državu i čak i dokažemo da je administracija iliti režim naučio napad, jesu li svi državljani krivi i odgovorni? Jesmo li mi svi isto ovde složni i zajedno krivi za sve poteze Aleka Pedera, Borisa Manekena, Tune ili Cobeta?

U slučaju da nisi primetio, jedan deo tih država jeste već u ratnom stanju (i sankcije ili protestne note im neće mnogo značiti), a u drugom jeste već došlo do promena režima - upravo uz pomoć Zapada i ovo jeste jedna od reboundova zbog toga. Ako su svi tamo stanovnici odgovorni za poteze njihovh državnih i religioznih vođa, jesmo li i mi zajedno odgovorni za poteze naših?

Dakle, da uvedemo sankcije svim tim zemljama, misliš li stvarno da će to naterati teroriste da kažu "okej, onda ipak odustajemo"? Ili pretnja ratom u ovoj situaciji? Ti teroristi idu u napad sa ciljem da se žrtvuju i sa sobom povuku što više nevinih žrtava. Misliš da se oni stvarno plaše rata, da se plaše da poginu?

Posted

Ukoliko je počinilac terorističkog napada neko ko je rođen na tlu evropske zemlje, državljanin (prva, druga, treća generacija, whatever), koja je zemlja u tom slučaju izvor terorizma po tebi?

Onaj veseljak koji je pobio ljude na Westminster mostu je rođen u Engleskoj od majke poreklom sa Jamajke čini mi se, i oca Britanca, koji je posle dobio očuha iz Nigerije, ceo život živeo u Engleskoj i išao u sasvim finu middleclass školu u Kentu. Možda je za njegove žrtve okej izraziti saučešće, ali ako je napadač poreklom iz Sirije, onda nije.

Bilo bi dobro napraviti neku Excel tabelu da vidimo kako ko treba da se ponaša i kako tačno treba da se izražava saučešće u slučajevima se ispostavi da je napadač bude iz Egipta, Pakistana, Bangladeša, Maroka, da li je išao u grammar ili comprehensive school, da li je rođen u Britaniji, ili samo odrastao tamo, i da li je navijao za Arsenal.

Posted
Trump also added to his widely reviled criticism of Khan, the London mayor, writing: "Pathetic excuse by London mayor Sadiq Khan, who had to think fast on his ‘no reason to be alarmed’ statement. [Mainsteam media] is working hard to sell it!"

Cunt.

Posted

Cunt.

Potpuno je u pravu čovek. Kan je imao obraza da ponovi izjavu da je London možda i najbezbedniji grad na svetu. 

Posted (edited)

Te izjave jesu na nivou osnovnoskolaca i glupe su, te najboolja policija na svijetu, te najbezbjeniji grad na svijetu, sve im je naj naj.

Edited by borris_
Posted

jesu li islamski zvanicnici u uk uobicajeno glasni i jasni u osudi teroristickih napada?

Posted (edited)

Najmirnije/najbezbednije zemlje na svetu (Global Peace Index 2016)

1. Island

2. Danska

3. Austrija

4. Novi Zeland

5. Portugalija

6. Ceska

7. Svajcarska

8. Kanada

9. Japan

10. Slovenija

...

47. UK

48. Srbija

...

77. Kosovo*

...

103. SAD :fantom:

Edited by hazard
Posted

Potpuno je u pravu čovek. Kan je imao obraza da ponovi izjavu da je London možda i najbezbedniji grad na svetu. 

Celokupna Kanova izjava glasi ovako:

"My message to Londoners and visitors to our great city is to be calm and vigilant today. You will see an increased police presence today, including armed officers and uniformed officers. There is no reason to be alarmed by this. We are the safest global city in the world. You saw last night as a consequence of our planning, our preparation, the rehearsals that take place, the swift response from the emergency services tackling the terrorists and also helping the injured."

Izvaditi iz toga deo "there is no reason to be alarmed by this", ("by this" u kontekstu rečenice, zbog povećanog policijskog prisustva, ne zbog napada kao takvog) i reći "Haaaa, sedmoro ubijenih, 50 ranjenih, no reason to be alarmed, Sadiče" je podlo na toliko načina da sve što Trampu mogu da poželim ovde, dok pokušava da skoruje nad žrtvama Londona za svoj travel ban, jedno kvalitetno sisanje mi kurca.

Te izjave jesu na nivou osnovnoskolaca, najboolja policija na svijetu, nqjbezbjeniji grad na svijetu, sve im je naj naj.

Te izjave jesu dnevnopolitičke, to govore pretpostavljam državnici svuda u svetu. Ovaj nivo izvlačenja iz konteksta i svaljivanje neke krivice na gradonačelnika koji nema nikakve bezbednosne ingerencije uopšte, pa, see sisanje kurca above, nemam mu šta više poželeti.

Posted

jesu li islamski zvanicnici u uk uobicajeno glasni i jasni u osudi teroristickih napada?

Gotovo uvek, mogu da se setim. 2005, 2013, 2017.

Posted

Te izjave jesu na nivou osnovnoskolaca i glupe su, te najboolja policija na svijetu, te najbezbjeniji grad na svijetu, sve im je naj naj.

london jeste izuzetno bezbedan. napadi kvare dozivljaj ali ne menjaju iz korena ovu cinjenicu

Posted (edited)

I Pariz je bezbjedan (kao vecina evropskih gradova) iako napadi kvare dozivljaj. Niko nilad nije govorio da je najbezbjedniji i prije i poslije napada. Glupa izjava sto se mene tice.

Edited by borris_
  • Create New...