Jump to content
IGNORED

Sta citate?

morgana

Recommended Posts

Posted

Pre ili posle 200. strane?

čisto da znam ko je pametniji :D

Posted

Мени је ПНН можда и једна од омиљених књига, од старта ме је увукла у ту неку атмосферу, сјајна књига.

• +1 1
Posted (edited)
9 minutes ago, Profesionalac said:

Pre ili posle 200. strane?

čisto da znam ko je pametniji :D

I maksa i ja smo glupi :D

@johan nagel

Ja to "od starta" imam baš retko, ali takav je slučaj bio sa knjigom po čijem si glavnom liku dao sebi nik.

Edited by Milošica
  • Haha 1
Posted

Уф да Мистерије баш играју на ту неку карту мистичности и атмосферичности (ако та реч уопште постоји)

Posted
3 minutes ago, Milošica said:

I maksa i ja smo glupi :D

@johan nagel

Ja to "od starta" imam baš retko, ali takav je slučaj bio sa knjigom po čijem si glavnom liku dao sebi nik.

A htedoh da budem fin, pa sam okačio preformulisano pitanje :D

To (negativno) ocenjivanje knjiga nakon delića pročitanog i odustajanje od knjige mi je uvek bilo strano.. Doduše donelo je malo veći broj sranja koja sam pročitao, a mogao sam izbeći :D

• Haha 1
Posted (edited)

Такође никад не остављам непрочитану књигу коју започнем.

И ај кад сам већ ту да испишем овај скромни чаршав(ф)

Дакле у претходних пар месеци прочитао..

Ђаво у брдима - Павезе

Видех на форуму препоруку(хвала), одлична књига, по мом укусу скроз.

Морнар који је изневерио море - Мишима

Океј али ништа спец, нисам се нешто одушевио из неког разлога. Сама књига свакако није лоша да се разумемо, капирам све и алегорију

и Мишимино самоубиство али ми некако није у потпуности легла.

Шала - Кундера

Тек други прочитани Кундера и опет одличан, на нивоу НЛП. Да не дужим превише, многи су читали ово свакако.

Завера будала - Џ. К. Тул

Опет форумска препорука у неку руку. Свидело ми се генерално, упечатљив књижевни лик И. Ж. Рајли нема шта.

Дрипачка рапсодија - Билановић

Овде сам имао предрасуду да је у питању неко тешко срање али реко ајде да узмем ипак кад ми је фалило инспирације при некој ограниченој ‘три за сома’ акцији. И није лоше уопште толико с обзиром да је писао неко ко генерално није писац, има занимљивих делова свакако(уз неке доста танке).

Форест Гамп - В. Грум

Још једна из горепоменуте акције..

Чуо сам генерално лоше препоруке али сам капирао да то фанови филма (и сам сам тај) мраче јер је књига доста другачија од филма па им се није свидела. И објективно јесте другачија, негде на половини књиге одлази баш у екстрем али све скупа није лоше, добијеш неки дубљи увид у Форестов лик ако ништа. Може се рећи један од ретких примера у којима филм надмашује књигу.

За Есме - Селинџер

И сад сам се бацио на Селинџера, читао сам Ловца само пре овога.

Девет кратких прича, океј ништа сад спектакуларно, нисам нешто ни превише луд за кратким причама али има пар добрих дефинитивно.

Тренутно читам Френи и Зуи али је рано за утиске :D

Edited by johan nagel
  • +1 5
Posted
1 hour ago, Profesionalac said:

A htedoh da budem fin, pa sam okačio preformulisano pitanje :D

To (negativno) ocenjivanje knjiga nakon delića pročitanog i odustajanje od knjige mi je uvek bilo strano.. Doduše donelo je malo veći broj sranja koja sam pročitao, a mogao sam izbeći :D

Sorry, obično ovde pišem dok čitam, a dam komentar i po završetku knjige. 

Posted
1 minute ago, maheem said:

Sorry, obično ovde pišem dok čitam, a dam komentar i po završetku knjige. 

E ma nisam mislio na tebe, ni na ovu situaciju... i ja ovde bacim live info :D, koji nije uvek pozitiva.

Više na neke situacije iz RL kad mi neko kaže - pročitao sam 20, 50 strana - sranje je. 

• +1 1
Posted
5 hours ago, johan nagel said:

Може се рећи један од ретких примера у којима филм надмашује књигу.

Film "Kum" nadmašuje knjigu.

Mario Puzo fantastično redigovao sopstveni roman, izbacujući nepotrebne, a bogme i bizarne delove.

Spoiler

Soni Korleone ima veliki ku*ac a ona ženska, koju privodi na venčanju svoje sestre, ima pak veliku (duboku?) pi*ku tako da su savršeni par...
Iz te nesvete veze rodiće se Vincenzo Santino Corleone, protagonista jednako nesvetog filma "Kum 3".

5 hours ago, Profesionalac said:

Više na neke situacije iz RL kad mi neko kaže - pročitao sam 20, 50 strana - sranje je. 

šta sa nama koji pročitamo 2/3 knjige, svidi nam se, ali iz nekog razloga nikada ne privedemo kraju :D

tako sam u limbu - niti da opet krenem da čitam otpočetka, niti da završavam.

• Haha 2
Posted

ja to vodim kao procitano knjigu

• +1 1
  • Haha 2
Posted

Screenshot-2023-09-12-at-22-03-00.png

ovo sam zapravo pročitao do kraja :)

lik je profesor književnosti koje nije pročitao neka šekspirova dela o kojima je predavao, ako se dobro sećam.
davno beše.

• Haha 2
Posted
42 minutes ago, garcia said:

Film "Kum" nadmašuje knjigu.

Mario Puzo fantastično redigovao sopstveni roman, izbacujući nepotrebne, a bogme i bizarne delove.

Reveal hidden contents

Soni Korleone ima veliki ku*ac a ona ženska, koju privodi na venčanju svoje sestre, ima pak veliku (duboku?) pi*ku tako da su savršeni par...
Iz te nesvete veze rodiće se Vincenzo Santino Corleone, protagonista jednako nesvetog filma "Kum 3".

И овде је слична прича, врхунски посао је одрађен на филму избацивањем неких баш претераних делова.

Ставићу у спојлер ако би неко да чита евентуално

Spoiler

До пола књиге рецимо радња прати филм (односно обрнуто) у приличној мери сем неких не толико битних детаља и онда рецимо Форест путује у свемир са Орангутаном (који ће му бити веран друг до краја књиге) и услед неког квара падају у океан код острва некаквих људождера и ту проводе типа 4-5 година док коначно не побегну некако.

Доста бизаран део који су хвала богу избацили у филму.

• +1 2
Posted
13 hours ago, garcia said:

šta sa nama koji pročitamo 2/3 knjige, svidi nam se, ali iz nekog razloga nikada ne privedemo kraju :D

tako sam u limbu - niti da opet krenem da čitam otpočetka, niti da završavam.

To sve računam u - still reading :D ako nema odluke o definitivnom prekidu čitanja 

Imam neke knjige koje sam počeo i pre više godina, ali nisam odustao skroz od njih, pa mi se i dalje motaju van police. Npr. stoji mi na stočiću pored kreveta Čarobni breg, uzeo ga pre tuce godina i pročitao 1/3 pa stao, opet ga uzeo pre 2.5 godine, ponovo pročitao tu 1/3 i dodao malo novog, i opet stao i ne pipam je od tada :D. A sviđa mi se knjiga, pa stoji na dohvat ruke. 

• +1 1
Posted

А шта ћемо с људима (чуј људима, чудацима) који читају по неколико књига истовремено :D

Шалу на страну ја то свакако не могу али можда и могу негде да скапирам. Слично као и код музике рецимо кад ти се у зависности од расположења слуша ово или оно, тако и овде можда ниси у елементу да месец дана гулиш искључиво књигу од нпр 500-600 страна него би мало да прошараш, могу то да замислим иако нисам тај тип генерално.