Jump to content
IGNORED

Sta citate?

morgana

Recommended Posts

Posted

Završio Borisa Miljkovića - Duboka nostalgija. Počinje kao fascinacija fotografijom a razvija se o priču o ljudima sa jedne fotografije, na kojoj se našao i sam autor. Zanimljiva konstrukcija i  opservacije o vremenu.

Zna li neko zašto je Boris prekinuo video kolumnu “1000 km” za Youtube kanal Velike priče? Stao je na 10 epizoda.

Čitam pomalo Danicu Vukićević (u mojoj glavi sam razvio ideju da je to @slepa živana :lolol:, mada nije isti stil i sentiment al nek ostane tako kako sam zamislio na početku) - Unutrašnje more. Mnogo mi se dopada.

Selin već dugo leži u rancu, mislim da je red da započnemo druženje tokom sledećeg leta avionom.

• +1 1
Posted
On 14.2.2023. at 18:38, John Coltrane said:

Čitam Lauševića, prvu, pa drugu, pa treću knjigu. Ide samo od sebe. Drago mi je što nisam čitao kad je izašla.

Deluje apsurdno ceo njegov život.

Šta je u drugoj i trećoj knjizi?!

Ja sam čitala samo onu “Dan prodje, godina nikad”

Posted
1 minute ago, pt 2.0 said:

Šta je u drugoj i trećoj knjizi?!

Ja sam čitala samo onu “Dan prodje, godina nikad”

Manje više isto kao i u prvoj. Zatvorski dnevnik sa osvrtom na slike iz "prethodnog" života.

• Hvala 1
  • 2 weeks later...
Posted

Spazih na polici (bas sa ovakvom naslovnom) u ulicnoj biblioteci, taman nisam nista citala od ovog Nobelovca a znam da ima i film snimljen po knjizi. Jos uvek ne znam sta se tacno desava u ova prva tri poglavlja, ali jako se lako cita i tera coveka da okrece strane.

Never_Let_Me_Go_(First-edition_cover).jp

Sa iste police pokupih i neki projekat o sreci, "The happiness project" koji obecava da vam moze pomoci kako da postanete srecniji, na nacin koji vam vec treba. Zena je sela i iscitala neke silne knjige i studije na tu temu pa je napravila svoj jednogodisnji projekat podeljen na 12 delova ("vise energije", ...). U januaru se dakle bacila na sredjivanje energije i vidim da je prvi korak odlazak ranije na spavanje ("zasto nam je svima mnogo teze da odemo ranije u krevet nego kasnije?"). Dacu joj sansu ovako usputno. Taj projekat je i dalje ziv, bio je i forum za diskusije za citaoce a ima i newsletter, potkast, app ("Happier") i svasta jos.

https://gretchenrubin.com/books/the-happiness-project/

The_Happiness_Project_hardcover_book.jpg

• +1 2
Posted

kažu slabije ljosino delo ali meni i dalje super zanimljivo.

3918.jpg

Posted
2 hours ago, I*m with the pilots said:

Spazih na polici (bas sa ovakvom naslovnom) u ulicnoj biblioteci, taman nisam nista citala od ovog Nobelovca a znam da ima i film snimljen po knjizi. Jos uvek ne znam sta se tacno desava u ova prva tri poglavlja, ali jako se lako cita i tera coveka da okrece strane.

Razjasniće se i biće iznenađujuće, dirljivo i potresno.

Nisam gledao taj film, ali Išiguro očigledno ima odličnu komunikaciju sa pokretnim slikama. The Remains of the Day (kod nas Ostaci dana) mi je jedan od najboljih Hopkinskovih filmova, a i filmova ikad.

• +1 4
Posted
3 hours ago, I*m with the pilots said:

Jedna od najboljih knjiga koje sam pročitala, ali koja me je i duboko uznemirila (druge nije, to je verovatno neka moja patologija isprovocirana).

Ali svakako, nastavi.

Posted

Pročitah od Jergovića Bjuik Rivera, onako nije loše ali ne bih svrstao u njegova remek dela.

Ali zato biografski esej Otac, to je jezivo potresno i iskreno. Preporuka svima koji nisu čitali.

• +1 2
Posted

Fizika tuge - Georgi Gospodinov

Odličan pisac, zaista.

Posted

Zavrsavam Selin - Putovanje nakraj noći, prvu knjigu.

Dopada mi se emocija, al nisam nešto oduševljen, nismo se povezali potpuno.

Posted

Posle Oca idemo na Majku (Mama Leone).

• +1 1
Posted

Davno citala Mamu Leone, ima 15 godina:).

Ostala mi je u lepom secanju, topla knjiga o detinjstvu i odrastanju, prikaz decje slike sveta. I jednog drugacijeg vremena.

Posted

Preporuka za Blank, progutao sam ga za dva dana. Slušao sam jednom Feđu u nekom dužem intervjuu, da li kod Ivanovića ili neki podcast ili nešto treće pa sam imao predstavu kroz šta je sve prošao - ali knjiga je hronika prvo rušenja jednog života, a onda i samouništenja ostataka, sve do čupanja i bega, ne sa dna, nego atomsko sklonište nivo ispod dna. 

Sledeći Saramago - Smrt i njeni hirovi. Zanimljiva ideja (podseća malo na slepilo), će da vidimo u kom pravcu misli da vozi.

• +1 3
Posted
On 10.9.2023. at 20:36, maheem said:

Zavrsavam Selin - Putovanje nakraj noći, prvu knjigu.

Dopada mi se emocija, al nisam nešto oduševljen, nismo se povezali potpuno.

I onda, negde oko 200te strane, desilo se povezivanje i moje odusevljenje.

Posted
3 hours ago, maheem said:

I onda, negde oko 200te strane, desilo se povezivanje i moje odusevljenje.

Ee bravo. I mene tek kasnije krenulo da radi.