maheem Posted August 26, 2023 Posted August 26, 2023 Završio Borisa Miljkovića - Duboka nostalgija. Počinje kao fascinacija fotografijom a razvija se o priču o ljudima sa jedne fotografije, na kojoj se našao i sam autor. Zanimljiva konstrukcija i opservacije o vremenu. Zna li neko zašto je Boris prekinuo video kolumnu “1000 km” za Youtube kanal Velike priče? Stao je na 10 epizoda. Čitam pomalo Danicu Vukićević (u mojoj glavi sam razvio ideju da je to @slepa živana , mada nije isti stil i sentiment al nek ostane tako kako sam zamislio na početku) - Unutrašnje more. Mnogo mi se dopada. Selin već dugo leži u rancu, mislim da je red da započnemo druženje tokom sledećeg leta avionom. 1
pt 2.0 Posted August 27, 2023 Posted August 27, 2023 On 14.2.2023. at 18:38, John Coltrane said: Čitam Lauševića, prvu, pa drugu, pa treću knjigu. Ide samo od sebe. Drago mi je što nisam čitao kad je izašla. Deluje apsurdno ceo njegov život. Šta je u drugoj i trećoj knjizi?! Ja sam čitala samo onu “Dan prodje, godina nikad”
John Coltrane Posted August 27, 2023 Posted August 27, 2023 1 minute ago, pt 2.0 said: Šta je u drugoj i trećoj knjizi?! Ja sam čitala samo onu “Dan prodje, godina nikad” Manje više isto kao i u prvoj. Zatvorski dnevnik sa osvrtom na slike iz "prethodnog" života. 1
I*m with the pilots Posted September 5, 2023 Posted September 5, 2023 Spazih na polici (bas sa ovakvom naslovnom) u ulicnoj biblioteci, taman nisam nista citala od ovog Nobelovca a znam da ima i film snimljen po knjizi. Jos uvek ne znam sta se tacno desava u ova prva tri poglavlja, ali jako se lako cita i tera coveka da okrece strane. Sa iste police pokupih i neki projekat o sreci, "The happiness project" koji obecava da vam moze pomoci kako da postanete srecniji, na nacin koji vam vec treba. Zena je sela i iscitala neke silne knjige i studije na tu temu pa je napravila svoj jednogodisnji projekat podeljen na 12 delova ("vise energije", ...). U januaru se dakle bacila na sredjivanje energije i vidim da je prvi korak odlazak ranije na spavanje ("zasto nam je svima mnogo teze da odemo ranije u krevet nego kasnije?"). Dacu joj sansu ovako usputno. Taj projekat je i dalje ziv, bio je i forum za diskusije za citaoce a ima i newsletter, potkast, app ("Happier") i svasta jos. https://gretchenrubin.com/books/the-happiness-project/ 2
Sandens Posted September 5, 2023 Posted September 5, 2023 kažu slabije ljosino delo ali meni i dalje super zanimljivo.
autsajder Posted September 5, 2023 Posted September 5, 2023 2 hours ago, I*m with the pilots said: Spazih na polici (bas sa ovakvom naslovnom) u ulicnoj biblioteci, taman nisam nista citala od ovog Nobelovca a znam da ima i film snimljen po knjizi. Jos uvek ne znam sta se tacno desava u ova prva tri poglavlja, ali jako se lako cita i tera coveka da okrece strane. Razjasniće se i biće iznenađujuće, dirljivo i potresno. Nisam gledao taj film, ali Išiguro očigledno ima odličnu komunikaciju sa pokretnim slikama. The Remains of the Day (kod nas Ostaci dana) mi je jedan od najboljih Hopkinskovih filmova, a i filmova ikad. 4
Svemir Zeka Posted September 5, 2023 Posted September 5, 2023 3 hours ago, I*m with the pilots said: Spazih na polici (bas sa ovakvom naslovnom) u ulicnoj biblioteci, taman nisam nista citala od ovog Nobelovca a znam da ima i film snimljen po knjizi. Jos uvek ne znam sta se tacno desava u ova prva tri poglavlja, ali jako se lako cita i tera coveka da okrece strane. Jedna od najboljih knjiga koje sam pročitala, ali koja me je i duboko uznemirila (druge nije, to je verovatno neka moja patologija isprovocirana). Ali svakako, nastavi.
John Coltrane Posted September 5, 2023 Posted September 5, 2023 Pročitah od Jergovića Bjuik Rivera, onako nije loše ali ne bih svrstao u njegova remek dela. Ali zato biografski esej Otac, to je jezivo potresno i iskreno. Preporuka svima koji nisu čitali. 2
jankom Posted September 10, 2023 Posted September 10, 2023 Fizika tuge - Georgi Gospodinov Odličan pisac, zaista.
maheem Posted September 10, 2023 Posted September 10, 2023 Zavrsavam Selin - Putovanje nakraj noći, prvu knjigu. Dopada mi se emocija, al nisam nešto oduševljen, nismo se povezali potpuno.
John Coltrane Posted September 11, 2023 Posted September 11, 2023 Posle Oca idemo na Majku (Mama Leone). 1
Stela Posted September 11, 2023 Posted September 11, 2023 Davno citala Mamu Leone, ima 15 godina. Ostala mi je u lepom secanju, topla knjiga o detinjstvu i odrastanju, prikaz decje slike sveta. I jednog drugacijeg vremena.
Profesionalac Posted September 12, 2023 Posted September 12, 2023 Preporuka za Blank, progutao sam ga za dva dana. Slušao sam jednom Feđu u nekom dužem intervjuu, da li kod Ivanovića ili neki podcast ili nešto treće pa sam imao predstavu kroz šta je sve prošao - ali knjiga je hronika prvo rušenja jednog života, a onda i samouništenja ostataka, sve do čupanja i bega, ne sa dna, nego atomsko sklonište nivo ispod dna. Sledeći Saramago - Smrt i njeni hirovi. Zanimljiva ideja (podseća malo na slepilo), će da vidimo u kom pravcu misli da vozi. 3
maheem Posted September 12, 2023 Posted September 12, 2023 On 10.9.2023. at 20:36, maheem said: Zavrsavam Selin - Putovanje nakraj noći, prvu knjigu. Dopada mi se emocija, al nisam nešto oduševljen, nismo se povezali potpuno. I onda, negde oko 200te strane, desilo se povezivanje i moje odusevljenje.
Milošica Posted September 12, 2023 Posted September 12, 2023 3 hours ago, maheem said: I onda, negde oko 200te strane, desilo se povezivanje i moje odusevljenje. Ee bravo. I mene tek kasnije krenulo da radi.
Recommended Posts