Tihajeza Posted August 14, 2023 Posted August 14, 2023 Posle Karađorđeve biografije, prosto se nameće da nastavim sa Miloševom. Dok to ne nađem, čitam Gorski vijenac. U školi sam lektire preskakala u troskoku, pa reko da se iskupim malo. U Teslinoj biografiji se pominje na nekoliko mesta da je znao napamet Gorski vijenac od korice do korice (kao i mnoga druga dela uostalom). Ja za sada polako razbiram stih po stih, neke strofe iščitavam po pet puta da shvatim samo značenje. Ali da vozi -vozi 4
Mel Posted August 14, 2023 Posted August 14, 2023 3 hours ago, Tihajeza said: Posle Karađorđeve biografije, prosto se nameće da nastavim sa Miloševom. Dok to ne nađem, čitam Gorski vijenac. U školi sam lektire preskakala u troskoku, pa reko da se iskupim malo. U Teslinoj biografiji se pominje na nekoliko mesta da je znao napamet Gorski vijenac od korice do korice (kao i mnoga druga dela uostalom). Ja za sada polako razbiram stih po stih, neke strofe iščitavam po pet puta da shvatim samo značenje. Ali da vozi -vozi Gorski vijenac je genijalan. Sam se chita. Ja nishta drugo Njegoshevo neshto nisam mogla, ali ovo je stvarno remek delo. 1
Ras Posted August 14, 2023 Posted August 14, 2023 4 hours ago, Tihajeza said: Posle Karađorđeve biografije, prosto se nameće da nastavim sa Miloševom. Dok to ne nađem, čitam Gorski vijenac. U školi sam lektire preskakala u troskoku, pa reko da se iskupim malo. U Teslinoj biografiji se pominje na nekoliko mesta da je znao napamet Gorski vijenac od korice do korice (kao i mnoga druga dela uostalom). Ja za sada polako razbiram stih po stih, neke strofe iščitavam po pet puta da shvatim samo značenje. Ali da vozi -vozi Ide brže uz gusle. 4
3opge Posted August 14, 2023 Posted August 14, 2023 On 12. 7. 2023. at 4:45, kud u maglu Simoviću said: jako lep stil gaji serjanović, ali mnogo mračno toliko mracno da mi je sve dosadilo na negde pola knjige. kupio sam na preporuku s foruma, dajte nesto zivotnije. 1
I*m with the pilots Posted August 14, 2023 Posted August 14, 2023 1 minute ago, 3opge said: toliko mracno da mi je sve dosadilo na negde pola knjige. kupio sam na preporuku s foruma, dajte nesto zivotnije. Citam bas, prste da polizes: Quote Ovo je žanrovski polivalentno delo. U njoj su, uslovno, dva tipa romana, roman tajni i roman ljubavi. Don Rigoberto je u životu direktor osiguravajućeg društva; u beležnicama, sasvim drugi čovek koji na stranicama dnevnika otkriva sebe kao hedonistu, erotomana, i egzotičnog maštara. Drugim rečima, “Don Rigobertova beležnica” je hronika stvarnog, i izmaštanog života, kroz koju Mario Vargas Ljosa ispisuje divne stranice priče o umetnosti i žudnji.
stajebrebilo Posted August 14, 2023 Posted August 14, 2023 ...a mogu i Posetiteljke, od istog autora. 1
LaLinea Posted August 14, 2023 Posted August 14, 2023 Leva ruka tame. Ne znam koliko puta sam je čitala i uvek iznova uživam 2 1
kud u maglu Simoviću Posted August 24, 2023 Posted August 24, 2023 zbog radi foruma(pikšnerija) uzeo ove dve knjige da pročitam na odmoru. za i dijance verujem da će mi se svideti, a kako ne volim sf ne znam šta da mislim i očekujem od hiperiona, valjda ću istrajati u čitanju, hteo sam od simonsa da uzmem onu o indijancima al je nije bilo ako ne valja ima da spržim server 1
Svemir Zeka Posted August 24, 2023 Posted August 24, 2023 31 minutes ago, kud u maglu Simoviću said: simonsa da uzmem onu o indijancima al je nije bilo Nema one o Indijancima nigde, da znaš... Hiperion ćeš se smoriti ako ne voliš SF. Al svakako čitaj makar se smorio
Ras Posted August 24, 2023 Posted August 24, 2023 5 hours ago, kud u maglu Simoviću said: zbog radi foruma(pikšnerija) uzeo ove dve knjige da pročitam na odmoru. za i dijance verujem da će mi se svideti, a kako ne volim sf ne znam šta da mislim i očekujem od hiperiona, valjda ću istrajati u čitanju, hteo sam od simonsa da uzmem onu o indijancima al je nije bilo ako ne valja ima da spržim server Kako te Zečica navukla, zapamtićeš ovaj odmor! 2
kud u maglu Simoviću Posted August 24, 2023 Posted August 24, 2023 45 minutes ago, Ras said: Kako te Zečica navukla, zapamtićeš ovaj odmor! ništa lakše nego da je stavim u regal 1
kud u maglu Simoviću Posted August 24, 2023 Posted August 24, 2023 53 minutes ago, Ras said: Kako te Zečica navukla, zapamtićeš ovaj odmor! jel toliko sranje? 😨 1 1
Moća Posted August 24, 2023 Posted August 24, 2023 5 hours ago, Svemir Zeka said: Nema one o Indijancima nigde, da znaš... Hiperion ćeš se smoriti ako ne voliš SF. Al svakako čitaj makar se smorio Crna brda? 1
Svemir Zeka Posted August 24, 2023 Posted August 24, 2023 Da, da. Nema ih nigde da se kupe. Bar ne da ja znam
Moća Posted August 24, 2023 Posted August 24, 2023 Ja kupio kad bile 3 za 1000 pre par godina i poceo da citam pa stao zbog ne znam cega. Moracu ispocetkada krenem.
Recommended Posts