August 14, 20231 yr Posle Karađorđeve biografije, prosto se nameće da nastavim sa Miloševom. Dok to ne nađem, čitam Gorski vijenac. U školi sam lektire preskakala u troskoku, pa reko da se iskupim malo. U Teslinoj biografiji se pominje na nekoliko mesta da je znao napamet Gorski vijenac od korice do korice (kao i mnoga druga dela uostalom). Ja za sada polako razbiram stih po stih, neke strofe iščitavam po pet puta da shvatim samo značenje. Ali da vozi -vozi
August 14, 20231 yr 3 hours ago, Tihajeza said: Posle Karađorđeve biografije, prosto se nameće da nastavim sa Miloševom. Dok to ne nađem, čitam Gorski vijenac. U školi sam lektire preskakala u troskoku, pa reko da se iskupim malo. U Teslinoj biografiji se pominje na nekoliko mesta da je znao napamet Gorski vijenac od korice do korice (kao i mnoga druga dela uostalom). Ja za sada polako razbiram stih po stih, neke strofe iščitavam po pet puta da shvatim samo značenje. Ali da vozi -vozi Gorski vijenac je genijalan. Sam se chita. Ja nishta drugo Njegoshevo neshto nisam mogla, ali ovo je stvarno remek delo.
August 14, 20231 yr 4 hours ago, Tihajeza said: Posle Karađorđeve biografije, prosto se nameće da nastavim sa Miloševom. Dok to ne nađem, čitam Gorski vijenac. U školi sam lektire preskakala u troskoku, pa reko da se iskupim malo. U Teslinoj biografiji se pominje na nekoliko mesta da je znao napamet Gorski vijenac od korice do korice (kao i mnoga druga dela uostalom). Ja za sada polako razbiram stih po stih, neke strofe iščitavam po pet puta da shvatim samo značenje. Ali da vozi -vozi Ide brže uz gusle.
August 14, 20231 yr On 12. 7. 2023. at 4:45, kud u maglu Simoviću said: jako lep stil gaji serjanović, ali mnogo mračno toliko mracno da mi je sve dosadilo na negde pola knjige. kupio sam na preporuku s foruma, dajte nesto zivotnije.
August 14, 20231 yr 1 minute ago, 3opge said: toliko mracno da mi je sve dosadilo na negde pola knjige. kupio sam na preporuku s foruma, dajte nesto zivotnije. Citam bas, prste da polizes: Quote Ovo je žanrovski polivalentno delo. U njoj su, uslovno, dva tipa romana, roman tajni i roman ljubavi. Don Rigoberto je u životu direktor osiguravajućeg društva; u beležnicama, sasvim drugi čovek koji na stranicama dnevnika otkriva sebe kao hedonistu, erotomana, i egzotičnog maštara. Drugim rečima, “Don Rigobertova beležnica” je hronika stvarnog, i izmaštanog života, kroz koju Mario Vargas Ljosa ispisuje divne stranice priče o umetnosti i žudnji.
August 24, 20231 yr zbog radi foruma(pikšnerija) uzeo ove dve knjige da pročitam na odmoru. za i dijance verujem da će mi se svideti, a kako ne volim sf ne znam šta da mislim i očekujem od hiperiona, valjda ću istrajati u čitanju, hteo sam od simonsa da uzmem onu o indijancima al je nije bilo ako ne valja ima da spržim server
August 24, 20231 yr 31 minutes ago, kud u maglu Simoviću said: simonsa da uzmem onu o indijancima al je nije bilo Nema one o Indijancima nigde, da znaš... Hiperion ćeš se smoriti ako ne voliš SF. Al svakako čitaj makar se smorio
August 24, 20231 yr 5 hours ago, kud u maglu Simoviću said: zbog radi foruma(pikšnerija) uzeo ove dve knjige da pročitam na odmoru. za i dijance verujem da će mi se svideti, a kako ne volim sf ne znam šta da mislim i očekujem od hiperiona, valjda ću istrajati u čitanju, hteo sam od simonsa da uzmem onu o indijancima al je nije bilo ako ne valja ima da spržim server Kako te Zečica navukla, zapamtićeš ovaj odmor!
August 24, 20231 yr 45 minutes ago, Ras said: Kako te Zečica navukla, zapamtićeš ovaj odmor! ništa lakše nego da je stavim u regal
August 24, 20231 yr 53 minutes ago, Ras said: Kako te Zečica navukla, zapamtićeš ovaj odmor! jel toliko sranje? 😨
August 24, 20231 yr 5 hours ago, Svemir Zeka said: Nema one o Indijancima nigde, da znaš... Hiperion ćeš se smoriti ako ne voliš SF. Al svakako čitaj makar se smorio Crna brda?
August 24, 20231 yr Ja kupio kad bile 3 za 1000 pre par godina i poceo da citam pa stao zbog ne znam cega. Moracu ispocetkada krenem.