kiki Posted July 26, 2015 Posted July 26, 2015 Imao sam eksterni Transcend iz te klase, neko vreme je vrlo pristojno radio, da bi potom, ničim izazvan, skroz otkazao poslušnost, računar ga više ne prepoznaje. Nadam se da neko ima bolji primer, ja sam sve svoje muke rešio odrešivši malo više kesu, uzeo sam LG koji samo prede, a škraba i blu-ray. . <_<
Venom Posted July 26, 2015 Posted July 26, 2015 (edited) Nema bas puno smisla da uzimas jedan primer i da po tome izvlacis zakljucke. Ja imam dosta stari Pioneer dvd rezac iz vremena kad je Pioneer pravio THE rezace, pa je posle odredjenog vremena prestao da cita CD-ove (tj. mozda je uvek i bilo tako). edit: mislim uzmi LG ako ti je tako milije, to ionako nije firma za klima uredjaje. Ne znam kako se sad kotira Transcend, ali generalno je poznata firma na trzistu memorija. Edited July 26, 2015 by Venom
kiki Posted July 27, 2015 Posted July 27, 2015 Ma mislim da svi imaju istu garanciju - dve godine. Znam za Transcend iako ja kupujem samo Kingston. Ionako su verovatno svi slični u tom cenovnom rangu. Imaju i neki Asus. Verovatno ću na kraju da odlučim na jedini normalan način - koji mi bude najlepši .
JozoMujica Posted July 27, 2015 Posted July 27, 2015 Nema bas puno smisla da uzimas jedan primer i da po tome izvlacis zakljucke. Ja imam dosta stari Pioneer dvd rezac iz vremena kad je Pioneer pravio THE rezace, pa je posle odredjenog vremena prestao da cita CD-ove (tj. mozda je uvek i bilo tako). edit: mislim uzmi LG ako ti je tako milije, to ionako nije firma za klima uredjaje. Ne znam kako se sad kotira Transcend, ali generalno je poznata firma na trzistu memorija. Ja se malo (ali malo) zezam za te klima uredjaje. Transcend je treci proizvodjac memorija na svetu.
Zoe Posted July 29, 2015 Posted July 29, 2015 Molim vas pomoć. Recite mi da li je ovo dobar izbor? (cijena je 671 euro): http://www.lenovostore.hr/index.php?option=com_hikashop&ctrl=product&task=show&cid=1635&name=lenovo-c50-30-aio-intel-pentium-3558u-1-70ghz-6gb-1tb-dvdrw-dl-w8-1-23-fullhd-intel-hd-graphics-p-n-f0b1006nsc-02080536&Itemid=140
Mil@n Posted July 29, 2015 Posted July 29, 2015 Molim vas pomoć. Recite mi da li je ovo dobar izbor? Dobar izbor za šta?
Zoe Posted July 29, 2015 Posted July 29, 2015 Pa da imam kvalitetan comp koji će trajati i da mogu s njim sve glatko obavljati (prosječan korisnik) - dakle nisam nikakav comp. freak.
Singer Posted July 29, 2015 Posted July 29, 2015 Molim vas pomoć. Recite mi da li je ovo dobar izbor? (cijena je 671 euro): http://www.lenovostore.hr/index.php?option=com_hikashop&ctrl=product&task=show&cid=1635&name=lenovo-c50-30-aio-intel-pentium-3558u-1-70ghz-6gb-1tb-dvdrw-dl-w8-1-23-fullhd-intel-hd-graphics-p-n-f0b1006nsc-02080536&Itemid=140 5099x16/120= 680 eur da budemo precizni Šta znači prosečan korisnik? Malo internet, malo fejsbuk, word i excell, ponekad powerpoint. Igrice na netu i preko društvenih mreža? Moja ekspertiza ti kaže da će ovaj da ide svuda al će malo teže da povuče ako ustreba (što naravno isključuje prosečnog korisnika)
Mil@n Posted July 29, 2015 Posted July 29, 2015 (edited) Evo onda mojih 5c. Taj model je malo fancy a verujem i ne baš toliko zastupljen na ovim prostorima pa kontam da će malo ko moći da ti da informacije iz prve ruke kako to radi, a to je ono što ja uvek prvo gledam i tražim kada nešto kupujem. Za te pare, kontam da bi trebao da ima barem 8GB rama, barem 1,5TB i /ne/integrisanu grafiku. A i procesor mi ne uliva poverenje, koliko vidim to je dual core na 1.7mhz? Nisam siguran da to omogućava baš komotan rad kakav bi trebao da bude za skoro 700e. Al kontam da ovako lepo pakovanje ima svoju cenu... Koliko će trajati, pitaj boga, to se kontam nikad ne zna, pogotovu sa uređajima novog doba™. Verovatno ćeš moći sa njim sve da obavljaš glatko, samo nisam siguran u kojoj meri, pogotovu kada opteretiš sistem sa kojekakvim programima, i sl. Edit: iskreno, nikad ne bih kupio ovako nešto. Za te pare da uzmeš super IPS LED monitor od 23" i desktop mašinu koja je barem duplo jača od ovoga. Sad, neće sigurno imati tu estetiku, a ako si ti žensko a čini mi se da jesi po niku, znam da je to na vrhu prioriteta. :) Edited July 29, 2015 by Glas RazumaN
Singer Posted July 29, 2015 Posted July 29, 2015 Pa ovaj komp je pravljen da izgleda tj. kad nemaš za iMac da zaliči
Mil@n Posted July 29, 2015 Posted July 29, 2015 Pa ovaj komp je pravljen da izgleda tj. kad nemaš za iMac da zaliči Baš to!
Zoe Posted July 29, 2015 Posted July 29, 2015 Edit: iskreno, nikad ne bih kupio ovako nešto. Za te pare da uzmeš super IPS LED monitor od 23" i desktop mašinu koja je barem duplo jača od ovoga. Sad, neće sigurno imati tu estetiku, a ako si ti žensko a čini mi se da jesi po niku, znam da je to na vrhu prioriteta. :) Jesam žensko, ali nije mi to na vrhu prioriteta. Ok, idem na konfiguraciju compa, neće biti AIO. Puno hvala :)
Time Crisis Posted July 29, 2015 Posted July 29, 2015 Edit: iskreno, nikad ne bih kupio ovako nešto. Za te pare da uzmeš super IPS LED monitor od 23" i desktop mašinu koja je barem duplo jača od ovoga. Sad, neće sigurno imati tu estetiku, a ako si ti žensko a čini mi se da jesi po niku, znam da je to na vrhu prioriteta. :) Nije to samo estetika, odlična je stvar što je sve strpano u taj monitor, nema kablova i kućišta na podu i kilo prašine u kućištu. Cijena baš nije sitnica, ali ko kuburi sa prostorom, može da bude zanimljivo. :)
Recommended Posts