Jump to content
IGNORED

Svirate li sta

žaro

Recommended Posts

Posted

Kacim ovde, u nedostatku boljeg topika. Svidja mi se ovaj mali Korg, sa vokoderom, US$39961We7FLMbjS._AA1200_.jpghttp://www.youtube.com/watch?v=cXGwVDA7zVEMoze i s gitarom (amaterski video)http://www.youtube.com/watch?v=uOyiDAJiDpEKao i ovaj (takodje analogni) Korg, US$199 (!)$T2eC16hHJH8E9qSEYOQqBP95dV0Qwg~~60_12.JPGNjegova demonstracija - check it out!!! :)http://www.youtube.com/watch?v=zb1_loQjU34A za malo vise para (US$799), ovo sve radnje radi sa gitarom,ROLAND%20GR-55GK.jpghttp://www.youtube.com/watch?v=sxM-GNt72Kg

• 1 year later...
  • Replies 103
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• batticuore

13

• sherman

7

• bup

6

• Lale Gator

6

Posted

Moram malo da se pofalim, dosta sam napredovala sa djitrom, idem na časove  :D, jbg štreberski sam tip ličnosti, ali još nisam počela da stvaram neku svoju mjuzu (mislim na gitari, za klavir sam davno još i nešto komponovala).

Nego, najsmešnije mi, juče se skroz skenjala kad sam shvatila da mi je dosta teško da sviram stojeći, naravno kad u zadnje vreme drndam uglavnom akustaru, u sedećem položaju. Elem, krenula ja "Havana affair" i skenj kako mi teško na električnoj (dok stojim), međutim posle nekih po sata vežbanja nekih drugih pesama uspela ok da odsviram "Do you wanna dance". A inače, znam i Gimme gimme shock tretment, i Loudmouth, mislim samo od Ramonsa...imam širi repertoar. Od Nirvane, preko Rundeka do Stonsa itd, zavisi šta dobijem kao lekciju. Ne znam zašto sve ovo pišem...koga zabole  :lol:  

Posted

Sto se elektricne djitre tice, moram pohvaliti program Guitar Rig. Hajd' sto ima gomila zvukova, nego mi je vrh sto moze da se snima u koliko hoces lejera. Skroz fino za kucnu zajebanciju

Posted

Imam gitaru akustaru. Baktao se s njom u srednjoskolskom periodu. Naucio akorde i to. Sad sam sve zaboravio.

Posted

Sto se elektricne djitre tice, moram pohvaliti program Guitar Rig. Hajd' sto ima gomila zvukova, nego mi je vrh sto moze da se snima u koliko hoces lejera. Skroz fino za kucnu zajebanciju

Ne znam za to, a i nisam još uvek u toj fazi, samo ruke i instrument (i pojačalo naravno ako je električna u pitanju). 

Posted

I ja cenim samo ruke i instrument. Samo sto mi je lepse kad mogu da ukljucim u komp, namestim zvuk, stavim slusalice, kliknem snimanje i drndam akorde, pa pustim plej i sviram uz pratnju :)

Posted (edited)

Najvise volem dve stvarcice koje ljudi koriste uglavnom za efekte:

shruti box (to je jedan od onih nazovi holistickih instrumenata za meditaciju i bezbrizno dronovanje, ne moze da se svira virtuozno jer je toliko jednostavan, komunizam u muzici  :heart: i super zamena za ind. harmonijum, najizdasniji  je za kombinovati ga sa nekim egzoticnim i samospravljenim perkusijama)

sb3small%282%29.JPG

teremin (ovo je jos uvek glavobolja, svira se u "vazduhu", ali se drzim lekcija sa interneta i polako napredujem, lep je i kao efekat za sci -fi filmove i nostalgicno podsecanje na ranu elektroniku (+ echo) ..poteklo od nekog pancevca od kojih inace stizu najdelikatnije zezalice...slogirao sam se kad sam saznao da ga koristi bend "threesome" i to tako sto jednim pokretom ruke salutiraju na njemu na svakom certu :cry:

laksa za naci-svirati je muzicka testera koja proizvodi slicne zvuke iz crtaca (uzdrmusani zhele i umochicju ), imamo cak i virtuoskinju-osakacjivacicu na njemu- sonju kalajic, dve oktave su dovoljne za butik mesa > poslednji trzaj  ali mi se ne svidja njen repertoar

od ostalih favoriti beloruski lap harp (nepenenojka), sve iz porodice fretless citri a sto da ne i prim, ukulele jer hejtam akustaru osim fingerpicking truda, stilofon za oscilatorne trenutke (prijavio sam se da sviram na sledecem dorisinom albumu!) - jedini analogni sint koji mi se svidja, ipak sam sucker za etno-world smicalice :s_a:

Edited by palfoot
Posted

divan ti je opis za shruti box :wub:

nego jel to Dragoseva cerka ?

Posted (edited)

znas mene, nisam proverav'o :P

pa jest

Edited by palfoot
  • 10 months later...
Posted

Svirao sam godinama dok nisam okačio o klin a ovu poslednju (nije kao na slici, bila je crvena, malo budžena i bez pragova) mi ukrali mangupi.i_am_waiting_to_buy_a_bass.jpgibanez_mc924_c850669_l.jpgibanez-blazer.jpg

Never say never.

Rešio sam da se aktiviram pre dve godine. :lala:

301947_393559094081970_333630683_n.jpg?o

10257721_548337481937463_113942387394061

Posted

znaci bio si panker, a sad si fjuzn dzezer :p

Posted

Ne, sad sviram muziku za matorce. A to sam svirao i kad sam bio klinac. :misko:

Posted

javi se kad kupis mandolinu... a bio sam panker :)

upload_19773_1.jpg

Posted

javi se kad kupis mandolinu... a bio sam panker :)

upload_19773_1.jpg

To je mnogo žica za mene ;)