Jump to content

Foto-aparat izbora

Vaš omiljeni tip foto-aparata 62 members have voted

1. 1. Ako možete da izaberete samo jedan, šta biste najradije koristili?

• Kompaktni (point & shoot) digitalac
    • Kompaktni (point & shoot) 35mm film
    • Rangefinder digitalni
    • Rangefinder 35mm film
    • dSLR
    • SLR 35mm film
    • SLR srednji format film
    • TLR srednji format film
    • Veliki format (film tj. ploča)
      0
    • Neki deseti tip (mob. telefon, pinhole, itd).

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

tiha patnja

Edited by kud u maglu Simovicu

Nisam siguran koliko mi se svidja. U prvom trenutku sam pozeleo i da kupim, ali sam pogledao neke "prve utiske" i rekao bih da ima problema u dizajnu (ne mislim kako izgleda, mada i tu ima zamerki na ovu hromiranu verziju, nego vise na neuskladjenost retro komandi sa modernom tehnologijom).

• Author

Kako stoje stvari stoje, ta mukica™ me neće mučiti. Ovo je (kod mene) samo regularno drulovanje na "gear", inače me u pravljenju velikih fotografija sprečava samo nedostatak talenta, vremena, energije, motivacije i posvećenosti.

oću ovoPC-E%20NIKKOR%2024mm%20f-3.5D%20ED.png

al mi onda treba i ovo25482_D4_front.png

I nije ti neka kombinacija - ovo mislim krajnje ozbiljno. D800/D800E ili D610 su mnogo logicniji izbor. Ako bas treba senzor iz D4 onda Df.

dogovoreno, može ovaj d800u mom postu je akcenat bio na staklu™

Shvatio sam, cak sam jedno vreme (dok sam takav izdatak mogao da samom sebi pravdam zaradom od bavljenja fotografijom) razmisljao o kupovini istog. Problem je sto se radi o dosta specificnom objektivu. Iako me fotografisanje arhitekture interesuje jako se tesko resavam da u setnju ponesem stativ, a TS objektivi su neupotrebljivi bez istog (i to dobrog, sto ce reci teskog). Mislim da je, za amatere, mnogo bolji izbor, recimo, D800 i AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED, pa onda kropovati da bi se izbegla perspektivna izoblicenja.

Edited by Aion

• 2 weeks later...
Danas ga video uzivo, cak malo i drzo u ruci (bas ovakav srebrni). Izgleda mnogo, ali bas mnogo, lepse nego na fotografijama. Laksi je nego sto sam ocekivao, a opet izgleda jako robusno. Pravi aparat za nas hipstere.

Sreća da nije skup :P

• Author

Pa i nije (obzirom da ima vrhunski profi senzor unutra).

Izgleda da im dobro ide prodaja - znaci da je cena dobro odredjena:http://nikonrumors.com/2013/12/12/nikon-japan-reports-shortage-of-df-cameras.aspx/

Mož' da ima i malog talentovanog hobita unutra koji žvrlja umetnost, ipak, za sve nas koji podpadamo pod "we are the 99%", ovo je skupa igračka.

• Author

Bas me zanima da li bi me i sa Df-om hipsteri zaustavljali po ulicama da mi pohvale fotoaparat (kao sto rade kad sam sa FE2). Ala bi se razocarali! :D

Da se razumemo, nisam rekao da je nedobar i nelep

Meni poceo da otkazuje voljeni Panasonic TZ5, pa sam resio da se castim za novu godinu. Uzeo sam Sony RX100II:http://www.dpreview.com/reviews/sony-cybershot-dsc-rx100-m2Fasciniran sam low-light performansama. Sto se tice ostalog, trebace mi vremena da se naviknem.