Jump to content
IGNORED

Foto-aparat izbora

Indy

Vaš omiljeni tip foto-aparata  

62 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted (edited)

tiha patnja

Edited by kud u maglu Simovicu
Posted

Nisam siguran koliko mi se svidja. U prvom trenutku sam pozeleo i da kupim, ali sam pogledao neke "prve utiske" i rekao bih da ima problema u dizajnu (ne mislim kako izgleda, mada i tu ima zamerki na ovu hromiranu verziju, nego vise na neuskladjenost retro komandi sa modernom tehnologijom).

Posted

Kako stoje stvari stoje, ta mukica™ me neće mučiti. Ovo je (kod mene) samo regularno drulovanje na "gear", inače me u pravljenju velikih fotografija sprečava samo nedostatak talenta, vremena, energije, motivacije i posvećenosti.

Posted

oću ovoPC-E%20NIKKOR%2024mm%20f-3.5D%20ED.png

al mi onda treba i ovo25482_D4_front.png

Posted

I nije ti neka kombinacija - ovo mislim krajnje ozbiljno. D800/D800E ili D610 su mnogo logicniji izbor. Ako bas treba senzor iz D4 onda Df.

Posted

dogovoreno, može ovaj d800u mom postu je akcenat bio na staklu™

Posted (edited)

Shvatio sam, cak sam jedno vreme (dok sam takav izdatak mogao da samom sebi pravdam zaradom od bavljenja fotografijom) razmisljao o kupovini istog. Problem je sto se radi o dosta specificnom objektivu. Iako me fotografisanje arhitekture interesuje jako se tesko resavam da u setnju ponesem stativ, a TS objektivi su neupotrebljivi bez istog (i to dobrog, sto ce reci teskog). Mislim da je, za amatere, mnogo bolji izbor, recimo, D800 i AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED, pa onda kropovati da bi se izbegla perspektivna izoblicenja.

Edited by Aion
  • 2 weeks later...
Posted
Danas ga video uzivo, cak malo i drzo u ruci (bas ovakav srebrni). Izgleda mnogo, ali bas mnogo, lepse nego na fotografijama. Laksi je nego sto sam ocekivao, a opet izgleda jako robusno. Pravi aparat za nas hipstere.
Posted

Pa i nije (obzirom da ima vrhunski profi senzor unutra).

Posted

Izgleda da im dobro ide prodaja - znaci da je cena dobro odredjena:http://nikonrumors.com/2013/12/12/nikon-japan-reports-shortage-of-df-cameras.aspx/

Posted

Mož' da ima i malog talentovanog hobita unutra koji žvrlja umetnost, ipak, za sve nas koji podpadamo pod "we are the 99%", ovo je skupa igračka.

Posted

Bas me zanima da li bi me i sa Df-om hipsteri zaustavljali po ulicama da mi pohvale fotoaparat (kao sto rade kad sam sa FE2). Ala bi se razocarali! :D

Posted

Da se razumemo, nisam rekao da je nedobar i nelep

Posted

Meni poceo da otkazuje voljeni Panasonic TZ5, pa sam resio da se castim za novu godinu. Uzeo sam Sony RX100II:http://www.dpreview.com/reviews/sony-cybershot-dsc-rx100-m2Fasciniran sam low-light performansama. Sto se tice ostalog, trebace mi vremena da se naviknem.