Jump to content
IGNORED

kim_philby

Recommended Posts

Posted
ja pod krivicnom odgovornoscu ozbiljno mislim da je avatar veci film od star warsa.
Tu te podržavam i potpuno se slažem.
  • Replies 716
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• kim_philby

123

• Indy

47

• Ajant23

46

• yolo

36

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

sto se star warsa tice, dart uejder nije bioloski otac luka skajvokera, on je vise simbolicki, i ne kaze 'luke, i am ur father!', vec 'NO! i am...', sto ipak ima svoju znacenjsku tezinu jeli. drugo, luk je jaci od uejdera, jer je anakin izgubio dosta midihlorijana prilikom transformacije u uejdera. a anakin je bio najjaci svih vremena. on nema bioloskog oca i zato i jeste jak.stizemo tarantina!HYPE!e da, nisu mi jasni ovi sto kukaju na instituciju tehnike, stavise, reko bih da se iz Rata tehnike, kako rece Ajant, radja sve lepo, i SAM film, koji je, btw, uvek bio bezobrazno skupa djavolja rabota i mnogi su ga moralni ljudi zbog toga prezirali. uostalom, dovoljno je da se nacas prisetimo reci proslavljenog ruskog roditelja tarkovskog koji kaze da filmsko nasledje roditelja, kao i tradicija pronalazaca, sastoji od zbira tehnickih mogucnosti njegove (roditeljove a ne rusove) epohe. a tehnika, priziva tarkovski stare grke, jeste i tzv. prica i efekti, bili specijalni ili obicni, i svastanesto, ako se takve distinkcije uopste mogu vaspostaviti unutar 1 koherentnog dela. dakle, nemojmo kriviti tehniku zato sto je kameron 20 godina snimao film da bi nam prikazo specijalni trompe-l’oeil efekat koji je u mejduvremenu - kroz igrice, 3d crtace, zemekisovog beowulfa i koznastajos - okostao i degradirao se u obican efekat. misim tragedija je u kameronu a ne u tehnici bez koje bismo sad pisali o pozoristu.HYPE!

Edited by fancy claps
Posted
sto se star warsa tice, dart uejder nije bioloski otac luka skajvokera, on je vise simbolicki, i ne kaze 'luke, i am ur father!', vec 'NO! i am...', sto ipak ima svoju znacenjsku tezinu jeli. drugo, luk je jaci od uejdera, jer je anakin izgubio dosta midihlorijana prilikom transformacije u uejdera. a anakin je bio najjaci svih vremena. on nema bioloskog oca i zato i jeste jak.stizemo tarantina!HYPE!e da, nisu mi jasni ovi sto kukaju na instituciju tehnike, stavise, reko bih da se iz Rata tehnike, kako rece Ajant, radja sve lepo, i SAM film, koji je, btw, uvek bio bezobrazno skupa djavolja rabota i mnogi su ga moralni ljudi zbog toga prezirali. uostalom, dovoljno je da se nacas prisetimo reci proslavljenog ruskog roditelja tarkovskog koji kaze da filmsko nasledje roditelja, kao i tradicija pronalazaca, sastoji od zbira tehnickih mogucnosti njegove (roditeljove a ne rusove) epohe. a tehnika, priziva tarkovski stare grke, jeste i tzv. prica i efekti, bili specijalni ili obicni, i svastanesto, ako se takve distinkcije uopste mogu vaspostaviti unutar 1 koherentnog dela. dakle, nemojmo kriviti tehniku zato sto je kameron 20 godina snimao film da bi nam prikazo specijalni trompe-l’oeil efekat koji je u mejduvremenu - kroz igrice, 3d crtace, zemekisovog beowulfa i koznastajos - okostao i degradirao se u obican efekat. misim tragedija je u kameronu a ne u tehnici bez koje bismo sad pisali o pozoristu.HYPE!
gde je to Ajant rekao?a da je tragedija u Kameronu to se potpuno slazem, znao sam to jos pre par godina kada je Wired objavio clanak o softveru i efektima koje ambiciozni reziser koristi za svoj novi film. ne zaboravimo, najbolje sto je napravio do sada, Terminator, ipak je covek koji glumi robota a ne obratno. najefektnije iskorisceni efekti tu sluze samo da on potone u rastopljeni metal.
Posted (edited)

[PIJANO POSTOVANJE]Ma, naravno da nisam to rekao. Sad treba da se bavim i Filipenkovim alter-egom i proseravanjima od zamene teze...EDIT: Još ga boli onaj Titanik u poslednjem derbiju. :mellow: [/PIJANO POSTOVANJE]

Edited by Ajant23
Posted
ja pod krivicnom odgovornoscu ozbiljno mislim da je avatar veci film od star warsa.
Odgovaraces naravno cool.gif Sama cinjenica da i posle 25 godina u svakoj recenici o Star Warsu svi spominjete Darth Vadera dovoljno govori. Misticno zlo oliceno u coveku cije su misli i namere sve vreme filma skrivene je nesto sto ce i dalje da lepi obozavaoce na ovu sagu. Osim toga tu je i Han Solo, krijumcar koji se ne zeleci ukljucuje u ceo taj rat. Poenta je da u Star Wars imas likove koji nisu crno-beli (uz naravno i neizbezne kliseizirane princ-princeza junake). A cega cemo se secati iz "3D dozivljaja" sem plavih indijanaca koje verovatno oni i nisu izmislili? U Nevataru svakog lika mozes opisati u jednoj reci.uostalom, ne prodje li vas i dalje svaki put jeza kada vidite ovo:darth-vader-face.jpg
Posted
Će ti pošaljemo ekipu na gajbu da te krivično odgovori.
Posted (edited)

(

gde je to Ajant rekao?
pa nije reko* :P . ko sto ni tarkovski ono nije reko. zna Ajant da sam zlonameran. takav je nas odnos, los i neiskren, jos od trenutka kad sam pokvareno i bez argumenata ismejao (:lol: i hahaha) njegovu tezu da je don kihot parodija vitekog romana, misim ja sam kriv, i bio bih truba da da sam se odmah izivnio, i, evo, javno se izvinvama Ajantu zbog toga i svega sto je posle toga usledilo.i ja misim da je star wars nedvojebeno veci film, cak misim da je imperija za 2 koplja bolja od avatara.* mada sam mislio da se 'kako Ajant rece' odnosi na sintagmu 'Rat tehnike' a ne na 'lepo', al eto bio sam neprecizan. nebitno, i bez toga sam imo nameru da menjam teze. s druge strane, ozbiljno misim da je rat tehnika odlicna stvar za film, ako vec nije za zivot: forumasi mogu da lamentiraju nad maglustinama a veliki ce umetnici najbolje iskoristiti sve sto im malgustine pruzaju, kao sto su uvek i radili.)HYPE! Edited by fancy claps
Posted

ima li tehnickih mogucnosti da se ovaj topik daje u 3D?

Posted

samo neiskusni forumaši ne vide na ovom topiku treću (pa u nekim momentima i četvrtu) dimenziju, prisutnu od samog početka.

Posted
ima li tehnickih mogucnosti da se ovaj topik daje u 3D?
ima, ali bi onda svi ucesnici bili proglaseni za sarlatane, sadrzaj topika bi znacajno degradirao, a verovatno bi privukao i veliki broj znatizeljnika te se stoga ne pribegava toj mogucnosti
Posted
(pa nije reko* :P . ko sto ni tarkovski ono nije reko. zna Ajant da sam zlonameran. takav je nas odnos, los i neiskren, jos od trenutka kad sam pokvareno i bez argumenata ismejao (:lol: i hahaha) njegovu tezu da je don kihot parodija vitekog romana, misim ja sam kriv, i bio bih truba da da sam se odmah izivnio, i, evo, javno se izvinvama Ajantu zbog toga i svega sto je posle toga usledilo.i ja misim da je star wars nedvojebeno veci film, cak misim da je imperija za 2 koplja bolja od avatara.* mada sam mislio da se 'kako Ajant rece' odnosi na sintagmu 'Rat tehnike' a ne na 'lepo', al eto bio sam neprecizan. nebitno, i bez toga sam imo nameru da menjam teze. s druge strane, ozbiljno misim da je rat tehnika odlicna stvar za film, ako vec nije za zivot: forumasi mogu da lamentiraju nad maglustinama a veliki ce umetnici najbolje iskoristiti sve sto im malgustine pruzaju, kao sto su uvek i radili.)HYPE!
nije mi bas jasno sta ovde mrsomoodish, objasni se sa Ajantompstek sad vidim da si jos vise zamrsomoodio sa tom *
Posted
samo neiskusni forumaš i ne vide na ovom topiku treću (pa u nekim momentima i četvrtu) dimenziju, prisutnu od samog početka.
angry.gif
ima, ali bi onda svi ucesnici bili proglaseni za sarlatane, sadrzaj topika bi znacajno degradirao, a verovatno bi privukao i veliki broj znatizeljnika te se stoga ne pribegava toj mogucnosti
ja sam znatizeljnica :)jbga, nema mi druge, moram pogledati film. idem za tacno 6 dana, a do tada iscitavam literaturu (niste morali jos i ovog don kihota da dodate, on je podebeo).
Posted (edited)

ja bih samo da dodam da imam slican odnos sa prirodom kao na'vis :)cesto pomazim drvo i ostale biljke i pozdravim ih. imam i totalni respect za prirodu iako ne vozim elektricni auto, svakom ulicnom psu se javim uredno i on me otpozdravi postovanjem, i ono najvaznije verujem ljudima, i verujem da su ljudi u srzi dobri ali zbog nesigurnosti u sebe budu zloce. avatar je kao mnogi filmovi pre njega pomerio granice u tehnickom smislu. problem je sto to nije vise sok za danasnjeg gledaoca koji je odrastao na warsu, matrixu, pixaru...nasa konzumacija je sve brza i brza, zadovoljstvo sve krace i krace.

Edited by mustang
Posted
Ne potcenjuj memetiku. Vidis da je prezirati svoju vrstu postala stvar dobrog ukusa medju drustvom koje drzi do sebe. White guilt pocinje da se prepakuje u H. sapiens guilt, posebno sad kad je i lider slobodnog sveta sam "dobro osuncan" (© Berlusconi). cool.gif
Тај тзв. "добар укус" се прописује са највиших места. Само за последња два месеца сам наишао на двадесетак чланака, изјава и шгјзова где се разбацују подацима колика је енергетска и ина уштеда ако вас абортирају или уопште не роде. Те се рангирање човештва васколиког међу "бескорисне ждераче" намножило. Видети на сајту Уједињених нација, наћи аџЕнду 21, све тамо пише.