Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

FILMSKA MUZIKA

Featured Replies

MrznjaNajbolji film devedesetih; napad starosti pri pomisli da je proslo 16 godina; Isaac Hayes, Edith Piaf i magicni francuski hip hop

• Replies 962
  • Views 105k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Sinoć sam uživao u reprizi filma, a scene trčanja na plaži verovatno imaju sopstveni život koji nadilazi film. Naravno uz ovu nebesku temu:     Za klavirom, kolos sa Volosa pr

• Jimmy Kowalski
    Jimmy Kowalski

• Jimmy Kowalski
    Jimmy Kowalski

Da se oprostimo ovde od velikog Lala Schifrina, nenadmasnog majstora u kreiranju cool jazzy soundtrackova 60-ih i 70-ih godina. Svidja mi se ovo "Music for movies is writing a letter and music for te

Posted Images

koja pesma ide kada perhan odlazi iz sela sa sestrom u italiju?jedna od najboljih scena nase kinematografije
Ederlezi Avela. Ista pesma koja ide kada se sece u kafani, sada vec kao bogat covek bez icega.Stvar je da je napustao selo sa tom pesmom i tu se lomi film i perhanov zivot. Napustio je majku, devojku koju nece zateci istu, ali i detinjstvo, jer odlazi u Italiju posle cega vise nece biti klinac. Tako da Perhan u kafani tuguje bas za timKadar kada otvori secerne jabuke u plehanoj posudi dok psi i deca trce za kolima, a baba nestaje u prasini, cupa suzei kasnije u kafani

Ovaj film sam gledao tridesetak puta , ali muzika mi je ostala posle prvog odlaska u Kozaru

Edited by kapetanm

• Author

Hustler@ Bravo za ovo, ja namerno nisam postavio jer se secem na tu stvar. Intrumental se inace zove Cavatina i napisao je Stanley Myers, mislim da je cak i usla u gradivo muzickih skola, odsek gitara.Bradilko@ I ovo od Vangelisa je nesto sto obozavam, inace taj momenat kad Rutger Hauer pre gasenja izgovara tekst je jedan od najdragocenijih momenata u modernoj filmskoj istoriji, pogotovo sto je recenica "Like tears in rain" porizvod njegove momentalne inpiracije kisom i improvizacija, toga u scenariju uopste nije bilo.E sad, malo 007, meni od svih intro numera, ovo izvodjnje je najdraze

Edited by 3opge

Ovaj film sam gledao tridesetak puta , ali muzika mi je ostala posle prvog odlaska u Kozaru
Svaka cast na izboru.:) Kultna je i ona scena,kad u baru uz bilijar pocnu da pevaju "Can't take my eyes off you " Frenkija Volija.

ima i mnogo mi drazih, ali je ovo pomalo lekovito, nema niceg hladnog u ovoj muziciBeforeTheRain.gifi mozda najmorbidnija kombinacija muzike i slike koju sam videla u poslednje vreme

Hustler@ Bravo za ovo, ja namerno nisam postavio jer se secem na tu stvar. Intrumental se inace zove Cavatina i napisao je Stanley Myers, mislim da je cak i usla u gradivo muzickih skola, odsek gitara.Bradilko@ I ovo od Vangelisa je nesto sto obozavam, inace taj momenat kad Rutger Hauer pre gasenja izgovara tekst je jedan od najdragocenijih momenata u modernoj filmskoj istoriji, pogotovo sto je recenica "Like tears in rain" porizvod njegove momentalne inpiracije kisom i improvizacija, toga u scenariju uopste nije bilo.E sad, malo 007, meni od svih intro numera, ovo izvodjnje je najdraze
samo da te ispravim, ceo monolog Roya u toj sceni je napisao Rutger, dakle nije samo te recenica njegova.
i mozda najmorbidnija kombinacija muzike i slike koju sam videla u poslednje vreme

Jedna asocijacija iz starijih vremena:
  • Author
samo da te ispravim, ceo monolog Roya u toj sceni je napisao Rutger, dakle nije samo te recenica njegova.
Nisam znao tu cinjenicu, ja sam samo iskopao negde da je ta recenica njegova momentalna inpsiracija.
  • 2 weeks later...

Da se zna od koga su krale Pussycat Dolls

pravo buljashki film, ali uz ovu numeru carujem na plesnom podiju

Nije pesma od nekog izvođača obrađena u filmu, ali ako se raspravlja o muzičkim podlogama po kojima se pamte filmovi i scene, ovo je svakako visoko na top listi

Zoran Simjanovic

Edited by sherman