April Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 MrznjaNajbolji film devedesetih; napad starosti pri pomisli da je proslo 16 godina; Isaac Hayes, Edith Piaf i magicni francuski hip hop
korindjar Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 koja pesma ide kada perhan odlazi iz sela sa sestrom u italiju?jedna od najboljih scena nase kinematografijeEderlezi Avela. Ista pesma koja ide kada se sece u kafani, sada vec kao bogat covek bez icega.Stvar je da je napustao selo sa tom pesmom i tu se lomi film i perhanov zivot. Napustio je majku, devojku koju nece zateci istu, ali i detinjstvo, jer odlazi u Italiju posle cega vise nece biti klinac. Tako da Perhan u kafani tuguje bas za timKadar kada otvori secerne jabuke u plehanoj posudi dok psi i deca trce za kolima, a baba nestaje u prasini, cupa suzei kasnije u kafani
kapetanm Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 (edited) Ovaj film sam gledao tridesetak puta , ali muzika mi je ostala posle prvog odlaska u Kozaru Edited December 16, 2009 by kapetanm
Pera Zeka Posted December 17, 2009 Author Posted December 17, 2009 (edited) Hustler@ Bravo za ovo, ja namerno nisam postavio jer se secem na tu stvar. Intrumental se inace zove Cavatina i napisao je Stanley Myers, mislim da je cak i usla u gradivo muzickih skola, odsek gitara.Bradilko@ I ovo od Vangelisa je nesto sto obozavam, inace taj momenat kad Rutger Hauer pre gasenja izgovara tekst je jedan od najdragocenijih momenata u modernoj filmskoj istoriji, pogotovo sto je recenica "Like tears in rain" porizvod njegove momentalne inpiracije kisom i improvizacija, toga u scenariju uopste nije bilo.E sad, malo 007, meni od svih intro numera, ovo izvodjnje je najdraze Edited December 18, 2009 by 3opge
Tzoa Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 Ovaj film sam gledao tridesetak puta , ali muzika mi je ostala posle prvog odlaska u KozaruSvaka cast na izboru.:) Kultna je i ona scena,kad u baru uz bilijar pocnu da pevaju "Can't take my eyes off you " Frenkija Volija.
Aleksija Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 ima i mnogo mi drazih, ali je ovo pomalo lekovito, nema niceg hladnog u ovoj muzicii mozda najmorbidnija kombinacija muzike i slike koju sam videla u poslednje vreme
3opge Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Hustler@ Bravo za ovo, ja namerno nisam postavio jer se secem na tu stvar. Intrumental se inace zove Cavatina i napisao je Stanley Myers, mislim da je cak i usla u gradivo muzickih skola, odsek gitara.Bradilko@ I ovo od Vangelisa je nesto sto obozavam, inace taj momenat kad Rutger Hauer pre gasenja izgovara tekst je jedan od najdragocenijih momenata u modernoj filmskoj istoriji, pogotovo sto je recenica "Like tears in rain" porizvod njegove momentalne inpiracije kisom i improvizacija, toga u scenariju uopste nije bilo.E sad, malo 007, meni od svih intro numera, ovo izvodjnje je najdrazesamo da te ispravim, ceo monolog Roya u toj sceni je napisao Rutger, dakle nije samo te recenica njegova.
Ajant23 Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 i mozda najmorbidnija kombinacija muzike i slike koju sam videla u poslednje vreme Jedna asocijacija iz starijih vremena:
Pera Zeka Posted December 20, 2009 Author Posted December 20, 2009 samo da te ispravim, ceo monolog Roya u toj sceni je napisao Rutger, dakle nije samo te recenica njegova.Nisam znao tu cinjenicu, ja sam samo iskopao negde da je ta recenica njegova momentalna inpsiracija.
korindjar Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Da se zna od koga su krale Pussycat Dolls
ToniAdams Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 pravo buljashki film, ali uz ovu numeru carujem na plesnom podiju
Marvin (Paranoid Android) Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Nije pesma od nekog izvođača obrađena u filmu, ali ako se raspravlja o muzičkim podlogama po kojima se pamte filmovi i scene, ovo je svakako visoko na top listi
sherman Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 (edited) Zoran Simjanovic Edited December 31, 2009 by sherman
Recommended Posts