Jump to content

Featured Replies

18 hours ago, Spooky said:

A to je nasuprot željama građana

https://euneighbourseast.eu/news/opinion-polls/more-georgians-than-ever-trust-the-eu-according-to-latest-opinion-poll/

I onda očekivano:

https://www.politico.eu/article/unprecedented-protests-sweep-georgia-government-scraps-eu-bid/

I sad ako odgovore djonom, kao Janukovič i tokom meseci izvuku još više naroda na ulice, pa vi opet krivite zapad, CIA i koga sve ne za puč, umesto Rusije koja ih dovodi u to sranje.

Iz Politico linka:

An estimated 100,000 protesters formed barricades around the parliament on Saturday night, with fire seen coming from the assembly building. Authorities deployed water cannons and fired tear gas into the crowds, while videos posted online showed officers violently attacking unarmed demonstrators.

)))))... Parlament gori unutra, za vreme mirnih demonstracija, pa kako jebote?

Politico ne interesuje uopste kako i zasto gori parlament unutra, zato uvereno zna da su demonstranti nenaoruzani...Koga oni hrane ovim? Jeste politico glasilo EU, ali da nije ovo previse)).. Sasvim je nevazno vec sto tamo nikakvih 100 000 ljudi nije bilo.. 

I Politico nije jedini.... Ocito da glupi gruzijci ne kapiraju da nasilne , pa i nenasilne demonstracije imas pravo da rasturas vodenim topovima, konjima , pendrecima.. Samo ako si deo EU))).. Tada je to dozvoljeno. 

I nije gruzijska vlada prva zaustavila pridruzivanje, EU ga je de facto zaustavila jos proletos. 

Spoiler

The process of Georgia's accession to the European Union has been suspended due to the actions of the Georgian government since the spring of 2024, the European Commission announced on Oct. 30.

"de facto halted due to the course of action taken by the Georgian government since Spring 2024,"  the European Commission. 

"Due to the course of action taken by the Georgian government, EU leaders stopped Georgia's accession process. It remains on hold as long as Georgia continues to move away from the EU, our values, and our principles," Herczynski said.

Gruzijska vlada je simbolicno odgovorila na rastuce pretnje, ucene i prakticno javno podrzavanje revoluciije jos od proleca, suspendovala pregovore i odrekla se svih grantova zapada. 

Pregovori su dakle bili suspendovani pre izbora....a gradjani Gruzije su svemu tome dali ocenu na izborima.. Evropski posmatraci nisu imali vece primedbe tad... 

Predsednica je zato izjavila da je Rusija umesana, a na pitanje ima li dokaze, odgovorila:

Nemam dokaze , ali nije imala ni US))).. I dodala da citavom dusom oseca da je Rusija umesana..))) 

Vladajuca partija je pobedila jer ima rezultat, rast gdp u poslednje tri godine 11, 10, 7 %... To je ozbiljan rast, a izvoz u EU je sad na nivou od 11.5 %... Glavni izvozni partner je Kina. Govoriti o njoj kao proruskoj je glupost... Najbolje da se ekonomski samoubije kao Ukrajina, da bi neko bio zadovoljan. 

I eto vidis tako to ide... Zatrpamo javnost stotinama hiljada tekstova odvaljenih od realnosti.... A posle deset godina ih izvlacimo i citiramo na forumima, kad su fakti davno zaboravljeni... 

Ovako izgledaju mirne demonstracije. 

.

Gruzijsko prolece

On 29.10.2024. at 14:57, Mel said:

Pa ruralniji krajevi svakako glasaju u nekim sumanutim procentima zaove, cka sam i za Dubonu itd videla neke visoke procente nakon svega.

nego za koga će da glasa kad je žvalahudin izvadio iz padže butke od 10-20k e i udelio svakoj familiji koja je ostala bez nekog.

aj oni, nego se to odmah pročuje u celom kraju u fazonu - kakav car, našao se ljudima, razumeo, pomogao.

pa to bi u nemačkoj odradilo a neće u duboni

@barba - Ja znam da si ti već neko vreme u Rusiji gde ne sme ni mirno da se protestvuje, ali imaš ovaj forum, sigurno imaš nekoga u Srbiji i znaš već kako to ide izveštavanje sa demonstracija.

Ja uopšte ne pratim te pojedinosti oko protesta - jer je lako manipulisati. Možeš imati 100 000 mirnih protestanata i dovoljno ti je 10 ubačenih (ili autentičnih budala) da snimis scene koje si poštovao. Niti sam kritikovao nasilje policije so far (napisao sam ako budu djonom kao u Ukrajini), pa ne moraš da mi pravdas suzavce i vodene topove.

Ali znamo da može i mnogo gore i videli smo višemesečnu eskalaciju u Ukrajini na brutalna prebijanja (i bar smo u Srbiji imali brutalna neselektivna prebijanja pendrecima), pa na ubistva, kako tokom protesta, tako i izvan - tipa kindapovanje iz bolnice (jedan od I've dvojice je ubijen, a drugi prebijen i ostavljen u šumi), a to je bio samo početak tragičnih događaja koji su rezultirali sa 108 ubijenih civila i 13 policajaca (od kojih su neki ubijeni istim snajperom kojim su gađani i protestanti iz PR razloga - iako su se nesumnjivo i protestanti radikalizovali).

A bilo je puno prilika da se da neki ustupak od strane vlasti, pa makar kasnije i neispoštovan (evo ga Vučić majstor u tome - za koronska zakljucavanja, litijum - a i za most je sad najnovija priča da ga renovira samo), ali ni ić, samo djon.

I kakve sve ovo veze ima sa policijskim prebijanjima demonstranata u Kataloniji ili Parizu npr. Nisu oni imuni na prebijanja, iako nisu česta, ali se ne eskalira do ubistava kao u Ukrajini.

17 minutes ago, Spooky said:

@barba - Ja znam da si ti već neko vreme u Rusiji gde ne sme ni mirno da se protestvuje, ali imaš ovaj forum, sigurno imaš nekoga u Srbiji i znaš već kako to ide izveštavanje sa demonstracija.

Ja uopšte ne pratim te pojedinosti oko protesta - jer je lako manipulisati. Možeš imati 100 000 mirnih protestanata i dovoljno ti je 10 ubačenih (ili autentičnih budala) da snimis scene koje si poštovao. Niti sam kritikovao nasilje policije so far (napisao sam ako budu djonom kao u Ukrajini), pa ne moraš da mi pravdas suzavce i vodene topove.

Ali znamo da može i mnogo gore i videli smo višemesečnu eskalaciju u Ukrajini na brutalna prebijanja (i bar smo u Srbiji imali brutalna neselektivna prebijanja pendrecima), pa na ubistva, kako tokom protesta, tako i izvan - tipa kindapovanje iz bolnice (jedan od I've dvojice je ubijen, a drugi prebijen i ostavljen u šumi), a to je bio samo početak tragičnih događaja koji su rezultirali sa 108 ubijenih civila i 13 policajaca (od kojih su neki ubijeni istim snajperom kojim su gađani i protestanti iz PR razloga - iako su se nesumnjivo i protestanti radikalizovali).

A bilo je puno prilika da se da neki ustupak od strane vlasti, pa makar kasnije i neispoštovan (evo ga Vučić majstor u tome - za koronska zakljucavanja, litijum - a i za most je sad najnovija priča da ga renovira samo), ali ni ić, samo djon.

I kakve sve ovo veze ima sa policijskim prebijanjima demonstranata u Kataloniji ili Parizu npr. Nisu oni imuni na prebijanja, iako nisu česta, ali se ne eskalira do ubistava kao u Ukrajini.

Tacno , znam kako ide izvestavanje sa demonstracija.. Bez neke lazne skromnosti, znam ja mnogo Spooky o demonstracijama, od klinca svedoka, - 1986 kad su ljudi sa Kosova dolazili u Bg, do coveka u organizaciji protesta 96 i kasnije..pa ako hoces i o ruskim protrstima. Recimo kao jedan ljudi zaduzenih da 96 ne bude tih " ubacenih elemenata"... I nije ih bilo, da? U stvari njih je bilo, ali javnost o tome nije znala..ja na proteste gledam sasvim drugacijim ocima. 

Nemoguce je da krupan organizovan protest ima ubacene citave grupe... I petog oktobra i na majdanu to nisu bile grupe, to je deo organizacije... 

I dan danas niko ne zna , sud u Ukrajini nije ustanovio ko je odgovoran za first blood, nije ustanovljeno ko je ubio prvog demonstranta... Da ne govorim o pedesetogodisnjim studentima. 

I na kraju krajeva ja nisam govorio o tome, ja govorim o politici, sa protestima je sve vise nego jasno.. I srpskim, koji su sad nista vise od bunta osudjenog na propast, do ovih gruzijskih. Nemoj da te zavaraju lica "svetlih ljudi", lepih devojaka koje ljube policajce, i vecine koja zeli da zivi kao average danac. 

26.maja 2011. U Tbilisiju su takodje bili protesti, rastureni vodenim topovima, suzavcem , gumenim mecima, i ako se ne varam troje poginulih , jedan policajac.. 

Samo tad su ljudi protestovali protiv Saakasvilija... A protestanti su bili ubacen "ruski element".. Nikakvih sankcija, pretnji , stopiranja evropskog puta. Samo neki HRW napise izvestaj da se umiri demokratska savest, i idemo dalje.. 

Isti grad, isto mesto, ista sila... I sasvim druge reakcije, licemerje do neba.. 

Ma bravo...

Vidim odrađuju se na topiku radni sati, verovatno ćemo i mi biti ubeđivani da nije Vučić pokrao izbore, nego su građani prepoznali fenomenalan privredni rast, pa je Pečenjevce uz izlaznost od 97% glasalo 95% za Vučića, a u Krepoljinu je uz izlaznost od 98%, čak 99% građana dalo podršku najvećem sinu naših naroda i narodnosti. 

Autogolpo južnokorejskog predsjednika, demokracija i tamo možda dotrajala, u svakom slučaju vidt ćemo kako će mu to proći :fantom:

19 minutes ago, Roger Sanchez said:

Autogolpo južnokorejskog predsjednika, demokracija i tamo možda dotrajala, u svakom slučaju vidt ćemo kako će mu to proći :fantom:

Baš me je šokiralo ovo u Južnoj Koreji, ne liči na ekstremnog desničara da uzurpira vlast, niti na narod da za takve rado glasa...

Edited by Jeremija

Ovaj pak ne da raji poslanicima u parlament

Borowitz-Trumps-Worst-Hair-Day.jpg

Kakav komad budale :isuse: