namenski Posted April 25, 2017 Posted April 25, 2017 Dal' za Earth Day specijalno, dal' slucajno, tek u prosli petak, 21. aprila, Britanija je citava 24 sata neprekidno, bila sva na struji proizvedenoj, da da nije utrosena - kako kazu - ni jedna jedina lopata uglja. U zemlji koja je bila pojam ugljenarstva i na uglju postignutom industrijskom i svakom drugom razvoju, 135 godina posto je Edison bas u Britaniji napravio prvu elektranu na ugalj. Sve se dogadjalo i dogadjace se u okviru plana da se do 2025. ugalj izbrise kao energent, barem u obliku u kome je to do sada bio i posledice cijeg koriscenja su zivota i zdravlja kostale poprilicno ljudi: periodi struje bez uglja su, barem prema UK National Grid, bili cesti i do sada, najduzi je zabelezen maja prosle, 2016. godine i trajao je 19 sati. 2015. je ugalj ucestvovao u britanskoj proizvodnji struje sa 23%: prosle, 2016. taj udeo je sveden na 9%. Sve u svemu, Britanija je danas na, grubo, nekih 50% gasne struje, 25% atomske, dok ostatak daje kombinacija solara, vetra i biomase. Bez obzira na nedostatke pomenutih izvora, svi se slazu da je proterivanje uglja znacajan korak u pravcu cistije energije i ulaska u takozvanu low-carbon ekonomiju, obaska sto Britaniji danas tesko da iko moze da spori svetsko prvenstvo u 'clean, green technologies...'
Budja Posted April 26, 2017 Posted April 26, 2017 Dosao nam poznati turista, pretpostavljam o trosku vlasti. Moreno recibe a Varufakis El presidente electo del Ecuador Lenín Moreno, se ha reunido en Quito con el exministro de Finanzas de Grecia, Yanis Varufakis, para revisar la evolución de la economía [...]
Budja Posted April 27, 2017 Posted April 27, 2017 Dosao nam poznati turista, pretpostavljam o trosku vlasti. Moreno recibe a Varufakis El presidente electo del Ecuador Lenín Moreno, se ha reunido en Quito con el exministro de Finanzas de Grecia, Yanis Varufakis, para revisar la evolución de la economía [...] Pri tome nas je ocinski savetovao da radimo na uvodjenju elektronskog novca, i fakticki napustimo dolar, tacno ono sto Korea hoce s obzirom da je kasa prazna. I nahvalio rezim. Pretpostavljam da mu je sledeca destinacija Venecuela, a i na Kubi je lepo vreme. Korumpirana moralna gnjida.
Luther Posted April 27, 2017 Posted April 27, 2017 Pri tome nas je ocinski savetovao da radimo na uvodjenju elektronskog novca, i fakticki napustimo dolar, tacno ono sto Korea hoce s obzirom da je kasa prazna. I nahvalio rezim. Pretpostavljam da mu je sledeca destinacija Venecuela, a i na Kubi je lepo vreme. Korumpirana moralna gnjida. Ma judi moji je li to moguće da je Janis tako moralno propo? A svojevremeno je ovde dobijao eksplicitne poruke seksualne konotacije. Ee šta učini ljevičarenje od onakva čoveka. Meni je imenovanje Varufakisa za ministra finansija skoro pa orgazmični uzročnik nadanja u bolje sutra za Grčku, jer njegov rad sam susreo kada je bio konsultant Valveu po pitanju ekonomije ekosistema igrača video igara, http://blogs.valvesoftware.com/economics/why-valve-or-what-do-we-need-corporations-for-and-how-does-valves-management-structure-fit-into-todays-corporate-world/ a preporučio bih i njegovu knjigu The Global Minotaur, doduše kao ekonomski laik. U svakom slučaju, mislim da je ovo prvi put da je neko specijalizovan za game theory došao na ovako odgovornu poziciju, pa još u levičarskoj vladi, a pritom mi deluje i kao overall baja i gud gaj i ima i taj alfa gikovski šmek jebo bi ga Kad nekog kritikujes, ako si posten, realista i prakticna osoba, kritikujes ga u odnosu na nesto. U poredjenju sa EU birokratskim olosem ovaj je doktorirao ne samo astrofiziku, nego i visu metafiziku sa osvrtom na istoriju pojedinacnih cestica Suncevog sistema. A sto se tice stila, mogu samo da izjavim da ko se ne lozi na Varufakisa nije zensko, a bogami ni musko.
Luther Posted April 27, 2017 Posted April 27, 2017 Bolje na Varufakisa nego na Vujovica. Ne znam moguće je, ja se u te perverzije slabo razumem. Jedino se ne sećam da je spram Vujovića neko gajio erotske fantazije. Možda mi je promaklo doduše.
Meazza Posted April 27, 2017 Posted April 27, 2017 Ne znam moguće je, ja se u te perverzije slabo razumem. Jedino se ne sećam da je spram Vujovića neko gajio erotske fantazije. Možda mi je promaklo doduše.
3opge Posted April 28, 2017 Posted April 28, 2017 sta, zar opet ta grcka marksisticka vucibatina soli pamet nekome?
Simon Posted May 9, 2017 Posted May 9, 2017 Бомбе у тржном центру на Тајланду. Тренутни биланс 37 поврјеђених. http://www.bangkokpost.com/news/security/1246475/bombs-explode-at-big-c-in-pattani
Desmond Bojčinski Posted May 12, 2017 Posted May 12, 2017 (edited) Massive ransomware infection hits computers in 99 countries Computers in thousands of locations have been locked by a programme that demands $300 (£230) in Bitcoin. http://www.bbc.com/news/technology-39901382 Neproverena vest ide da su do sada dobili 8 uplata :D Edited May 12, 2017 by desboj
iDemo Posted May 13, 2017 Posted May 13, 2017 Mora da je to ekipa iz UK sto je terala a i dan danas tera XP.
Luther Posted May 15, 2017 Posted May 15, 2017 Si Đinping poziva lidere: Ne zatvarajte se Der Untergang des Abendlandes
Recommended Posts