April 25, 20177 yr Dal' za Earth Day specijalno, dal' slucajno, tek u prosli petak, 21. aprila, Britanija je citava 24 sata neprekidno, bila sva na struji proizvedenoj, da da nije utrosena - kako kazu - ni jedna jedina lopata uglja. U zemlji koja je bila pojam ugljenarstva i na uglju postignutom industrijskom i svakom drugom razvoju, 135 godina posto je Edison bas u Britaniji napravio prvu elektranu na ugalj. Sve se dogadjalo i dogadjace se u okviru plana da se do 2025. ugalj izbrise kao energent, barem u obliku u kome je to do sada bio i posledice cijeg koriscenja su zivota i zdravlja kostale poprilicno ljudi: periodi struje bez uglja su, barem prema UK National Grid, bili cesti i do sada, najduzi je zabelezen maja prosle, 2016. godine i trajao je 19 sati. 2015. je ugalj ucestvovao u britanskoj proizvodnji struje sa 23%: prosle, 2016. taj udeo je sveden na 9%. Sve u svemu, Britanija je danas na, grubo, nekih 50% gasne struje, 25% atomske, dok ostatak daje kombinacija solara, vetra i biomase. Bez obzira na nedostatke pomenutih izvora, svi se slazu da je proterivanje uglja znacajan korak u pravcu cistije energije i ulaska u takozvanu low-carbon ekonomiju, obaska sto Britaniji danas tesko da iko moze da spori svetsko prvenstvo u 'clean, green technologies...'
April 26, 20177 yr Dosao nam poznati turista, pretpostavljam o trosku vlasti. Moreno recibe a Varufakis El presidente electo del Ecuador Lenín Moreno, se ha reunido en Quito con el exministro de Finanzas de Grecia, Yanis Varufakis, para revisar la evolución de la economía [...]
April 27, 20177 yr Dosao nam poznati turista, pretpostavljam o trosku vlasti. Moreno recibe a Varufakis El presidente electo del Ecuador Lenín Moreno, se ha reunido en Quito con el exministro de Finanzas de Grecia, Yanis Varufakis, para revisar la evolución de la economía [...] Pri tome nas je ocinski savetovao da radimo na uvodjenju elektronskog novca, i fakticki napustimo dolar, tacno ono sto Korea hoce s obzirom da je kasa prazna. I nahvalio rezim. Pretpostavljam da mu je sledeca destinacija Venecuela, a i na Kubi je lepo vreme. Korumpirana moralna gnjida.
April 27, 20177 yr Pri tome nas je ocinski savetovao da radimo na uvodjenju elektronskog novca, i fakticki napustimo dolar, tacno ono sto Korea hoce s obzirom da je kasa prazna. I nahvalio rezim. Pretpostavljam da mu je sledeca destinacija Venecuela, a i na Kubi je lepo vreme. Korumpirana moralna gnjida. Ma judi moji je li to moguće da je Janis tako moralno propo? A svojevremeno je ovde dobijao eksplicitne poruke seksualne konotacije. Ee šta učini ljevičarenje od onakva čoveka. Meni je imenovanje Varufakisa za ministra finansija skoro pa orgazmični uzročnik nadanja u bolje sutra za Grčku, jer njegov rad sam susreo kada je bio konsultant Valveu po pitanju ekonomije ekosistema igrača video igara, http://blogs.valvesoftware.com/economics/why-valve-or-what-do-we-need-corporations-for-and-how-does-valves-management-structure-fit-into-todays-corporate-world/ a preporučio bih i njegovu knjigu The Global Minotaur, doduše kao ekonomski laik. U svakom slučaju, mislim da je ovo prvi put da je neko specijalizovan za game theory došao na ovako odgovornu poziciju, pa još u levičarskoj vladi, a pritom mi deluje i kao overall baja i gud gaj i ima i taj alfa gikovski šmek jebo bi ga Kad nekog kritikujes, ako si posten, realista i prakticna osoba, kritikujes ga u odnosu na nesto. U poredjenju sa EU birokratskim olosem ovaj je doktorirao ne samo astrofiziku, nego i visu metafiziku sa osvrtom na istoriju pojedinacnih cestica Suncevog sistema. A sto se tice stila, mogu samo da izjavim da ko se ne lozi na Varufakisa nije zensko, a bogami ni musko.
April 27, 20177 yr Bolje na Varufakisa nego na Vujovica. Ne znam moguće je, ja se u te perverzije slabo razumem. Jedino se ne sećam da je spram Vujovića neko gajio erotske fantazije. Možda mi je promaklo doduše.
April 27, 20177 yr Ne znam moguće je, ja se u te perverzije slabo razumem. Jedino se ne sećam da je spram Vujovića neko gajio erotske fantazije. Možda mi je promaklo doduše.
May 9, 20177 yr Бомбе у тржном центру на Тајланду. Тренутни биланс 37 поврјеђених. http://www.bangkokpost.com/news/security/1246475/bombs-explode-at-big-c-in-pattani
May 12, 20177 yr Massive ransomware infection hits computers in 99 countries Computers in thousands of locations have been locked by a programme that demands $300 (£230) in Bitcoin. http://www.bbc.com/news/technology-39901382 Neproverena vest ide da su do sada dobili 8 uplata :D Edited May 12, 20177 yr by desboj