Takeshi Posted October 3, 2015 Share Posted October 3, 2015 Several Doctors Without Borders Staffers Killed In Possible U.S. Airstrike On Kunduz KABUL, Afghanistan (AP) — Nine local staffers for Doctors Without Borders were killed and 30 were missing after an explosion near their hospital in the northern Afghan city of Kunduz that may have been caused by a U.S. airstrike. sta sad, pogresi covek. Link to comment
borris_ Posted October 3, 2015 Share Posted October 3, 2015 Doktori rekli ko ih je bombardovao, NATO priznao "collateral damages", avganistanci potvrdili ali zapadne novine i dalje vrte "possible" "suspected" itd fore. Link to comment
Eraserhead Posted October 3, 2015 Share Posted October 3, 2015 Malo veci zajeb. Posebno sto je proslo skoro sat vremena od kada je javljeno da se ne bombarduje bolnica do momenta kada je bombardovanje prestalo. Na srecu u pitanju je organizacija koja ima neku tezinu pa mozda moze nesto da izgura na tom frontu. Link to comment
Eraserhead Posted October 3, 2015 Share Posted October 3, 2015 Ustvari najneverovatnije je da danima kritikuju rusku intervenciju (s razlogom) i onda bombarduju bolnicu sa MSF. Link to comment
Takeshi Posted October 3, 2015 Share Posted October 3, 2015 UPDATE: Doctors Without Borders says death toll from US bombing rises to 16, including three children. par kamiona medicinske opreme kao nadoknada, idemo dalje. Link to comment
Shan Jan Posted October 3, 2015 Share Posted October 3, 2015 Mora da su bili doctors warriors ko ona deca u Siriji. Link to comment
Kampokei Posted October 4, 2015 Share Posted October 4, 2015 Uglavnom, lako je moguće da je ovo zadnji voz za separatiste i da će ići na sve ili ništa, jer podrška otcepljenju opada još od druge polovine 2012, pri čemu ispitivanja vrši institut u vlasništvu same pokrajine. Nemam ja utisak da opada podrska otcepljenju. Zapravo ona pre krize 2008. nije bila ni blizu 50%, verovatno manje od 40%. Onda se desio taj uzlet pokreta za nezavisnost, a Mas i njegova Convergencia su poceli da otvoreno govore o ostamostaljivanju (tu me podsetice na Djukanovica, on je vrlo postepeno uvodio tu pricu o nezavisnosti). Upravo te 2012. je tek postalo jasno da samostalna Katalonija mozda i nije nemoguca i ljudi se poceli da pricaju o tome mnogo vise nego pre (bilo da su za ili protiv). Kako ce stvari ici dalje je uzasno tesko predvideti. Prvo, sad ce spanski izbori, i mislim da ce stvari pre da se slegnu ako u Madridu bude PSOE. PP numeju, antikatalonski duh je suvise jak u toj stranci i precesto im se jednostavno omakne nesto sto iznervira Katalonce. Drugo, pitanje je da li ce i kako vladajuca katalonska koalicija da iskoristi ovu apsolutnu vecinu u parlamentu, kako ce se to odraziti na medije, koliko ce agresivne da budu te ucestale kampanje za nezavisnost. Trece, posto se racuna svaki promil, mislim da demografija ide na ruku indepesima (kako zovu pristalice za nezavisnost). Kao i drugde (Skotska, CG), za nezavisnost su mladi. Ako referendum bude za recimo tri godine, ovih 48 posto moze lako da ide preko 50. Ali, sve u svemu, ne verujem, mislim da Katalonija narednih 20 godina nece nigde. Bila jako detaljna karta rezultata u Barseloni, mislim za svako glasacko mesto, bas onako po blokicima. Ajde sto je podeljena Katalunja, nego podeljena i Barselona, i to onako poprilicno. Link to comment
Budja Posted October 5, 2015 Share Posted October 5, 2015 (edited) Back to business as usual Portugal centre-right wins re-election despite bailout + Citam u El Pais-u (koji svakako jeste pristrasan, ali dobro) o haosu i podeljenosti na spanskoj levici i o tome kako Podemos nikako nece da veze rec "izquierda" uza sebe. Baltazar Garzon ima sopstveni pokret, recimo. Koalicija oko Podemos je u Kataloniji uzela dva mesta manje nego Ujedinjena levica na prethodnim regionalnim izborima. Verovatno je separatisticka CUP levica od toga profitirala. Moja procena,kako stvari sada stoje je da Podemos ne prelazi 15% u decembru, sto verovatno znaci ili PSOE-Ciudadanos ili PP-Ciudadanos. Edited October 5, 2015 by Budja Link to comment
Takeshi Posted October 5, 2015 Share Posted October 5, 2015 After announcing 2,900 job cuts, Air France bosses fled a violent crowd of employees Link to comment
Kampokei Posted October 7, 2015 Share Posted October 7, 2015 Back to business as usual + Citam u El Pais-u (koji svakako jeste pristrasan, ali dobro) o haosu i podeljenosti na spanskoj levici i o tome kako Podemos nikako nece da veze rec "izquierda" uza sebe. Baltazar Garzon ima sopstveni pokret, recimo. Koalicija oko Podemos je u Kataloniji uzela dva mesta manje nego Ujedinjena levica na prethodnim regionalnim izborima. Verovatno je separatisticka CUP levica od toga profitirala. Moja procena,kako stvari sada stoje je da Podemos ne prelazi 15% u decembru, sto verovatno znaci ili PSOE-Ciudadanos ili PP-Ciudadanos. Tako se i meni cini. Njih je malkice zajebala pobeda Sirize i sve ono sto se posle toga desavalo. Kao da je prosao povoljan trenutak. Tj nastupio vrlo nepovoljan, jer im ni ovo sve oko Katalonije ne pomaze. Btw, ne znam gde drugde: Link to comment
noskich Posted October 7, 2015 Share Posted October 7, 2015 Najbudalastija svetska imperija: http://cluborlov.blogspot.ca/2015/10/the-worlds-silliest-empire.html Link to comment
Gandalf Posted October 7, 2015 Share Posted October 7, 2015 (edited) Najbudalastija svetska imperija: http://cluborlov.blogspot.ca/2015/10/the-worlds-silliest-empire.html smeće. Then you stuff the social media with fake pictures of wounded children produced beforehand by performers in white helmets paid for by George Soros. And then, when asked for evidence, you refuse to provide any. Edited October 7, 2015 by Gandalf Link to comment
Recommended Posts