SNARC Posted June 14, 2015 Share Posted June 14, 2015 https://twitter.com/awaisafzalch/status/610008179095638016 Ne mogu da procenim da li je fejk..ali je jebeno neverovatno Link to comment
Shan Jan Posted June 14, 2015 Share Posted June 14, 2015 Jasta, vrlo teritorijalne i sa kratkim fitiljom. Jeste WTF momenat al ajd mozda je ovaj odrastao sa ljudima pa je kao malo drugaciji... Link to comment
Sludge Factory Posted June 14, 2015 Share Posted June 14, 2015 Zooloski vrtovi su jedno od najvecih zala ovoga sveta i treba ih zabraniti. Link to comment
Bustin Posted June 14, 2015 Share Posted June 14, 2015 Zooloski vrtovi su jedno od najvecih zala ovoga sveta i treba ih zabraniti. Apsolutno se ne slazem i milsim da su veoma bitni. Koji je razlog zasto su ti bas navece zlo. Link to comment
Sludge Factory Posted June 14, 2015 Share Posted June 14, 2015 Zato sto mislim da zivotinje treba da zive u svojim prirodnim stanistima, a ne u kavezima i da sluze za izlozbu. Ne vidim ni jedan razlog za postojanje zooloskih vrtova. Ocuvanje i briga o ugrozenim vrstama (ako bi neko eventualno to naveo kao jedan od pozitivnih strana zooloskih vrtova) moze da se organizuje i obavlja drugacije, sto se uostalom i radi. Link to comment
marv Posted June 14, 2015 Share Posted June 14, 2015 da je bio lav ili tigar sigurno ne bi se priblizili toliko, ove budale nemaju pojma koju su srecu imali sa hypom Link to comment
Bustin Posted June 14, 2015 Share Posted June 14, 2015 Zato sto mislim da zivotinje treba da zive u svojim prirodnim stanistima, a ne u kavezima i da sluze za izlozbu. Ne vidim ni jedan razlog za postojanje zooloskih vrtova. Ocuvanje i briga o ugrozenim vrstama (ako bi neko eventualno to naveo kao jedan od pozitivnih strana zooloskih vrtova) moze da se organizuje i obavlja drugacije, sto se uostalom i radi. Ako kreces iz pozicije u kojoj i sve kokosinjce, svinjce i ostale torove takodje treba 'ukinuti' a da domace zivotinje treba od-domaciti onda mogu da razumem ovakav stav. U protivnom mi deluje selektivan i nekonsistentan. Zoloski vrtovi su vrlo bitni da mozemo da naucimo o vrstama zivotinja koje ne zive u nasim predelima. Takodje bitno je da deca mogu da se zainteresuju i nauce o fauni, I u krajnjem slucaju da razviju odredjen odnos prema svojoj planeti. Ono gde cemo se verovatno sloziti jeste da mnogi zoloski vrtovi su jezivo skuceni i kao takvi bi trebali biti ili zatvoreni ili prosireni. Link to comment
ObiW Posted June 14, 2015 Share Posted June 14, 2015 (edited) . Edited June 14, 2015 by ObiW Link to comment
Sludge Factory Posted June 14, 2015 Share Posted June 14, 2015 Ako kreces iz pozicije u kojoj i sve kokosinjce, svinjce i ostale torove takodje treba 'ukinuti' a da domace zivotinje treba od-domaciti onda mogu da razumem ovakav stav. U protivnom mi deluje selektivan i nekonsistentan. Zoloski vrtovi su vrlo bitni da mozemo da naucimo o vrstama zivotinja koje ne zive u nasim predelima. Takodje bitno je da deca mogu da se zainteresuju i nauce o fauni, I u krajnjem slucaju da razviju odredjen odnos prema svojoj planeti. Ono gde cemo se verovatno sloziti jeste da mnogi zoloski vrtovi su jezivo skuceni i kao takvi bi trebali biti ili zatvoreni ili prosireni. Ne poricem svoje licemerje po tom pitanju, s obzirom na to da sam mesozder, ne bih mogao bez mesa i mlecnih proizvoda, jaja itd. pa tako mogu da razlikujem potrebu za uzgojem zivotinja radi ljudske ishrane i za drzanjem zivotinja u izlogu. Edukativni aspekt je, sto se mene tice, neargument, pogotovu danas kada postoje brojni nacini da se deca upoznaju sa svetom flore i faune i bez zooloskih vrtova. Od knjiga, televizije i interneta do rezervata, parkova prirode, itsl. Jesam bio u beogradskom zooloskom vrtu, mislim dva puta u zivotu, kao klinac u predskolskom i sa skolom, ali je vrlo lako moglo da se desi da ga ne posetim nikada i ne mislim da bi za mene bio neki narocit gubitak u zivotu to sto ne bih video tigra, slona, lava ili zirafu uzivo, kao sto ima ko zna koliko vrsta na ovoj planeti koje svakako nikada necu videti uzivo, kao i vecina drugih ljudi na planeti. Prosto mogucnost da deca i ostali uzivo vide te zivotinje nije vredna njihove zrtve. Ne kazem da moj stav nije rigidan, pogresan ili ovakav i onakav, ali jednostavno ne volim zooloske vrtove i ne vidim nikakvo zadovoljstvo u posmatranju zivotinje zarobljene u kavezu. A nisam siguran ni u njihov doprinos decjoj zainteresovanosti za nauku i faunu, ali kazem to sa rezervom, jer svakako ne mogu eksplicitno da tvrdim da tog doprinosa 100% nema. A isto bih gledao na zooloske vrtove cak i da je taj doprinos presudan. Izvinjavam se na offtopicu. Link to comment
Аврам Гојић Posted June 15, 2015 Share Posted June 15, 2015 Ako kreces iz pozicije u kojoj i sve kokosinjce, svinjce i ostale torove takodje treba 'ukinuti' a da domace zivotinje treba od-domaciti onda mogu da razumem ovakav stav. U protivnom mi deluje selektivan i nekonsistentan. ovo je cuveni fallacy koji polazi od toga da je sve na svetu manihejski crno-belo. Link to comment
Muwan Posted June 15, 2015 Share Posted June 15, 2015 E, ali oni silni ljudi po Africi što izginu od hiposa, je l' to bude u vodi ili na suvom? Mislim da su hiposi daleko okretniji i veštiji pod vodom i u vodi, i da im je tu glavna teritorija pa onda napadaju ljude kada se približe ili udju u njihovu vodu. Ovaj jadničak je verovatno bio toliko preplašen da nije pružao otpor. A ima i ona totalno nadrealna fotka krokodila u poplavljenoj ulici. Link to comment
Аврам Гојић Posted June 15, 2015 Share Posted June 15, 2015 U vodi prave najveci masakr, ali ni na suvom nisu nista manje agresivni. Link to comment
Hella Posted June 15, 2015 Share Posted June 15, 2015 "Osećam se crnkinjom, ostavite me na miru": Navijam za nju :D, njena stvar kako će se definisati, a ako se ogrebala za karijeru a propos svog samodefinišućeg identiteta, well, tough luck za sistem. +1 kolko se njih ovde izjasne kao cigani da bi upisali fax pa nikom ništa Link to comment
Indy Posted June 15, 2015 Share Posted June 15, 2015 Zooloski vrtovi su jedno od najvecih zala ovoga sveta i treba ih zabraniti. Ukoliko se paralelno s tim sprovodi i rewilding, onda bi to bila prava stvar. Link to comment
Recommended Posts