Jump to content
IGNORED

Svet

Кристофер Лумумбо

Recommended Posts

Bice bolje sledeci put, mozda i propadnu. Koliko mislis da milijardi gube zapadne kompanije zbog slabije rublje i kontra-sancija? Ja sam video podatak za ruski uvoz u novembru, vrlo je zanimljiv :)

Zapravo Rusi bi zapad najbolje zeznuli kada bi propali. Onda bi zapad bio gotov.

Edited by Eraserhead

aj em not dona vidro, super joj je taj rustični autfit

a i ova u poslednjem kadru što izveštava za cnn je dobra riba

Edited by Marcus Wulffings

(Reuters) - The Afghanistan Taliban have condemned an attack by the Pakistani Taliban on a school in Pakistan that killed 141 people on Tuesday.

"The intentional killing of innocent people, children and women are against the basics of Islam and this criteria has to be considered by every Islamic party and government," Zabihullah Mujahid said in a statement.

The Pakistani Taliban are separate from but allied to the Afghan Taliban across the border. Both aim to overthrow their own governments and establish an Islamic state.

Čak i ISI izgleda biva prisiljena nešto izjaviti nešto na temu napada na dicu u Peshawaru..

Edited by Roger Sanchez

ako i posle ovoga pakistanska armija ne preduzima drasticne mere da se jednom zauvek resi zla brzo i efikasno onda nikada nece, iako sumnjam da ce to uraditi

Moze, ali ishod zavisi od toga da li ludi talibani imaju neku podrsku/"jatake" po planinama?

Ako je to slucaj, onda se vojne akcije takvih armija/policija ponekad svode na "raspamecivanje" (videti pod Rusija/Cecenija, Izrael/Gaza...). Ako nemaju, onda zavisi od efikasnosti vojske da se obracunaju.

Sa druge strane, u napadu je ucestvovalo sedam ljudi. Dakle, nije u pitanju vojna vec teroristicka akcija. Pre ce biti failure/cutanje obavestajaca nego potreba za jurnjavom po sumama, selima i planinama.

I trece nadam se da se nece, kao najlaksem resenju, pristupiti dronovskoj invaziji.

Moze, ali ishod zavisi od toga da li ludi talibani imaju neku podrsku/"jatake" po planinama?

Ako je to slucaj, onda se vojne akcije takvih armija/policija ponekad svode na "raspamecivanje" (videti pod Rusija/Cecenija, Izrael/Gaza...). Ako nemaju, onda zavisi od efikasnosti vojske da se obracunaju.

Sa druge strane, u napadu je ucestvovalo sedam ljudi. Dakle, nije u pitanju vojna vec teroristicka akcija. Pre ce biti failure/cutanje obavestajaca nego potreba za jurnjavom po sumama, selima i planinama.

I trece nadam se da se nece, kao najlaksem resenju, pristupiti dronovskoj invaziji.

ja govorim o drasticnim merama. masovno prisustvo vojske, zatvoriti sve djamije i medrese (aku bude trebalo i srusiti ih), javno pogubljenje poznatih podrzavaoca zla, a za sve one koji se se protive i koji makar indirektno opravdavaju ovo danasnje zlo koristiti staljinove recepte. a za ljudska i verska prava mogu posle...kada istrebe ovo zlo

Slazem se s marvom. Koliko znam o Pakistanu, to je glavni problem, ono sto bismo mi zvali "suocavanje". Ima previse onih (u sistemu, armiji, narodu) koji izgleda imaju "a bob each way" (kako to kazu Englezi za sedenje na dve stolice) kada su u pitanju talibanski teroristi.

Slazem se s marvom. Koliko znam o Pakistanu, to je glavni problem, ono sto bismo mi zvali "suocavanje". Ima previse onih (u sistemu, armiji, narodu) koji izgleda imaju "a bob each way" (kako to kazu Englezi za sedenje na dve stolice) kada su u pitanju talibanski teroristi.

ma to se zna vec davno, ali posleg ovog danas trebali bi da se opredele....u suprotnom nisu nista bloji od njih ili bolje reci pakistanska vlada bice saucesnik u ovom monstruoznom zlocinu

ja govorim o drasticnim merama. masovno prisustvo vojske, zatvoriti sve djamije i medrese (aku bude trebalo i srusiti ih), javno pogubljenje poznatih podrzavaoca zla, a za sve one koji se se protive i koji makar indirektno opravdavaju ovo danasnje zlo koristiti staljinove recepte. a za ljudska i verska prava mogu posle...kada istrebe ovo zlo

Kakva gomila govana.

Izmice mi logika da se masovnom osvetom stite ljudska prava, a ovo sto ti predlazes lici na 100 ljudi za 1 dete, ili taktiku Kadirova - spali kuce porodica rebela/terorista.

Odlicno za pridobijanje hearts and minds.

• Create New...