Jump to content
IGNORED

Svet

Кристофер Лумумбо

Recommended Posts

interesantno je to pitanje amerike. koliko im sad odgovara zbog rusa, toliko im neće biti dobro kada se opruga cena krene vraćati u normalu, jer ćemo na mestu tih frekerski čuda gledati novi ghost towns. ne znam kako oni vide to dugoročno, ali se već sve kuke tog biznisa spremaju za krizu u sektoru i očigledno je da će ih uskoro raspizditi.

Oni se nadaju da ce Rusija pod pritiskom(propaganda i pad cene vestacki izazvan) da popusti brzo, ali ova rekacija CB Rusije, koja je pomerila rublju toliko, mi govori drugacije. Oni obezbedjuju rubaljsku likvidnost sto mi govori da ocekuju da sankcije ostanu i dalje.

Izgleda da se rublju više ne može prodati.

Pizaz će odahnuti...

To jedan broker. Primera radi Alpari se obezbedio sledecim:

USDRUB and EURRUB will be traded in "Close Only” mode.

Vidi kako nafta skace, ode u zeleno(bila crveno preko 2%) :lolol:, kakve manipulacije. Rublja je inace ojacala na 67 za dolar(bila na 80), i prakticno zavrsava dan relativno mirno sa padom od 3-4% :lolol:

Edited by Zaz_pi

Vidi kako nafta skace, ode u zeleno(bila crveno preko 2%) :lolol:, kakve manipulacije. Rublja je inace ojacala na 67 za dolar(bila na 80), i prakticno zavrsava dan relativno mirno sa padom od 3-4% :lolol:

Fantastican dan za rublju.

Priznaj da si se ponadao da je kraj, raspad sistema itd. :cry:

Ne nekako mi deluje da ce milioni biti u kurcu vecem nego sto jesu pa mi to nije bas za radost. Medjutim ovo je jedan od gorih dana za rusku ekonomiju jos od 99. Kamatna stopa koja je otisla gore za 650bps a ne moze da zaustavi pad, potroseno ko zna koliko milijardi. Sve to u danu u kome je valuta otisla na istorijski minimum a close ce biti na "fantasticnih 3-4%" pada (ako gledas open i 10%). Politicki gledano takodje lose. Ekonomija se pokazala da moze da izdrzi navlacenje sa zapadom citava 3 meseca a onda haos. Rasputin bi trebalo da odgovori na pitanje zasto za 15 godina nije smanjena zavisnost ekonomije od jednog jedinog prirodnog resursa.

Edited by Eraserhead

Ne nekako mi deluje da ce milioni biti u kurcu vecem nego sto jesu pa mi to nije bas za radost. Medjutim ovo je jedan od gorih dana za rusku ekonomiju jos od 99. Kamatna stopa koja je otisla gore za 650bps a ne moze da zaustavi pad, potroseno ko zna koliko milijardi. Sve to u danu u kome je valuta otisla na istorijski minimum a close ce biti na "fantasticnih 3-4%" pada (ako gledas open i 10%). Politicki gledano takodje lose. Ekonomija se pokazala da moze da izdrzi navlacenje sa zapadom citava 3 meseca a onda haos. Rasputin bi trebalo da odgovori na pitanje zasto za 15 godina nije smanjena zavisnost ekonomije od jednog jedinog prirodnog resursa.

Bice bolje sledeci put, mozda i propadnu. Koliko mislis da milijardi gube zapadne kompanije zbog slabije rublje i kontra-sancija? Ja sam video podatak za ruski uvoz u novembru, vrlo je zanimljiv :)

Ovde možete svakodnevno uživati u posmatranju kursa rublje prema dolaru i evru, i ceni 1 barela nafte.

http://zenrus.ru/

Oh snap, već su stavili crni flor za počivšu rublju, uz prigodnu poruku: У нас сервера не успевают обновляться с такой скоростью. Впрочем, это уже не важно.

Više nije konvertibilna. Upokojila se u Hristu.

Ovde možete svakodnevno uživati u posmatranju kursa rublje prema dolaru i evru, i ceni 1 barela nafte.

http://zenrus.ru/

Oh snap, već su stavili crni flor za počivšu rublju, uz prigodnu poruku: У нас сервера не успевают обновляться с такой скоростью. Впрочем, это уже не важно.

Više nije konvertibilna. Upokojila se u Hristu.

Mozes da gledas i trgujes, samo ne tu, evo Eraser bi mogao lepo da zaradi.

• Create New...