Jump to content
IGNORED

Svet

Кристофер Лумумбо

Recommended Posts

U Spaniji je nova stranka Podemos postala (po anketama) druga politicka snaga. Popularisti i socijalisti su u soku, ovi prvi su poceli nervozno da hapse svoje celnike zbog korupcije. Juce palo njih 52-oje. Plasenje naroda, da su pripadnici Podemos stranke komunisti i chavezisti, ocigledno ne daje dobar rezultat.

Ovo je scenario, koji od srca zelim Srbiji, da se pojavi nova politicka neukaljana snaga. Jedini izlaz iz sranja bez kraja, gde se jedni te isti gmazovi menjaju na vrhu.

Koliko ja vidim, neki levicari sa alterglobalistickim uticajima. Sa wikija:

Policies

Podemos presented a collaboratively written programme for the European elections 2014. Some of the most notable policies are:

U smislu procesa vrlo su Politics 2.0, no meni su vecina ovih njihovih ciljeva promasaj...ne sto se ja ne slazem sa nekima, nego sto mislim da nema sanse da prodju u EU.

Ovo je scenario, koji od srca zelim Srbiji, da se pojavi nova politicka neukaljana snaga. Jedini izlaz iz sranja bez kraja, gde se jedni te isti gmazovi menjaju na vrhu.

Tesko u Srbiji. Stampani i ini mediji u Spaniji tretiraju Podemos ajde da kazemo normalno (utoliko lakse sto zapravo, tamo jedva i da postoji uticajna dnevna zuta stampa). U Srbiji da se pojave ti neukaljani odneo bi ih medijski i svaki drugi djavo pri prvoj naznaci da mogu da imaju neki uticaj. Cega su neukaljani u Srbiji, jbg, prilicno svesni.

u srbiji je igra postavljena 90tih, tada su raspodijeljeni fondovi i postavljena logistika, sve ostalo je samo posljedica

barijere ulaska u politiku su visoke koliko i u bilo koju drugu oblast tu

tako da slazem se, mala je sansa da se pojavi neko apsolutno nov

Edited by morgana

Podemos i slične partije tzv. evropske levice zasnivaju svoj program na obnavljanju "autentične" socijaldemokratije. U Srbiji nije bilo tradicionalnih socijaldemokratskih partija koje su prešle na liberalnije pozicije (nego su ljudi koji bi u drugim zemljama glasali za soc-dem ovde glasali za, recimo, SRS) tako da bi takav projekat morao da se započne na malo drugačijim osnovama. A te "barijere" su u zapadnim zemljama postojale isto koliko i ovde...

Edited by FERNOUX H

Koja je otprilike agenda tih podemosa i kakve su šanse da stvarno promene nešto a ne da ih sistem lagano uzme pod svoje?

Sudeci po tome sto im je predsednik Korea platio da gostuju na skupu u Kitu "progresivne levice", bice da nisu nacisto sta zele.

Nijedna ozbiljna druzina ne bi davala podrsku jednom autoritarnom rezimu, pogotov ako se uzme u obzir da na gromoglasno promovisanom skupu Korea nije uspeo da dovuce nijedno pristojno i znacjano ime iz Cilea, Brazila ili Urugvaja. 

Swedish Submarine Search Not Triggered by Russian Emergency Call: Intelligence Source

MOSCOW, October 28 (RIA Novosti) - Reports that a Russian emergency call triggered the submarine hunt in Stockholm's archipelago are false, a source from the Swedish Navy’s intelligence service told the Dagens Nyheter newspaper.

“It was just as interesting for me to read about the Russian distress signal as it was for you. But there was no such thing, the information is incorrect,” the source was cited as saying by the newspaper on Monday.

“I do not know how one managed to mix up things, maybe one has followed rumors? Sometimes it happens that someone starts fantasizing about something, and then someone else fantasizes about something similar, then you think that you have two [independent] reports, and then it becomes true,” the naval intelligence source added.

Answering a question of whether there had been registered radio traffic from Kaliningrad, the source stated that “there is traffic from Kaliningrad all the time, 24 hours a day. That is not unusual. It is just like with our transmitters everywhere in Sweden, they are sending [signals] all the time.”

Swedish forces launched a major operation off the coast of Stockholm on October 17 after receiving information about the presence of an unknown underwater object in the region, suspected to be a foreign submarine. According to the official version, the operation was triggered by sightings made by civilians.

The Svenska Dagbladet newspaper previously reported, citing “different persons with knowledge of the operation”, that Swedish forces in fact launched the operation after registering an emergency call in Russian between the Stockholm archipelago and the Russian exclave of Kaliningrad. The Swedish Armed Forces rejected the claim, stating that they had no knowledge of such a call.

The search mission was finished on October 24. Swedish forces are certain that there has been at least one foreign underwater vessel in Swedish waters, a spokesman stated, though they were unable to establish which country the vessel belonged to or what sort of activity it was conducting.

:lol:

Ova "vest" je u jednom trenutku pocela da se pojavluje na naslovnon BBC, na Rojteru...naravno, oni su to ulepsavali. Sada tisina ;)

Edited by Zaz_pi

Jel ja nemam pojma, ili se ovakve stvari stvarno nisu dešavale na Balkanu? Vise u zemljama koje su pored siromaštva imale i utemeljene elite na vlasti, i organizovane države?

Jel ja nemam pojma, ili se ovakve stvari stvarno nisu dešavale na Balkanu? Vise u zemljama koje su pored siromaštva imale i utemeljene elite na vlasti, i organizovane države?

Pa kao i sa Romima, mi smo netolerantni prema njima, ali uređene zemlje su ih uništile ubistvima i sterilizacijama.

Ono što je meni interesantno je da su ipak išli u školu redovno, moguće da bi im država decu oduzimala ako nisu dolazili na časove. Malo koncept podseća na ovo Vulinovo sa socijalnom pomoći i prevaspitavanjem.

Meni turski danak u krvi izgleda humanije... Doduše, ja sam mišljenja da je i turski porez bio humaniji od ovog sad što imamo (beše desetak + nešto da radiš za bega/agu?)...

Koliko sam ja skonto deca su oduzimana siromašnim ljudima...

• Create New...