Filipenko Posted March 31, 2014 Share Posted March 31, 2014 (edited) Krajnje desni Nacionalni front mogao bi, posle nedeljnih lokalnih izbora, da preuzme kontrolu nad najmanje 14 francuskih gradova koji imaju više od 9.000 stanovnika, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Manuel Vals, pozivajući se na preliminarne rezultate izbora. Vals je rekao da je u pitanju "14 do 15 gradova", ali nije precizirao o kojima je reč. Vive la France! Edited March 31, 2014 by Filipenko Link to comment
Takeshi Posted March 31, 2014 Share Posted March 31, 2014 Trzisno resenje mod: Znaci deca nisu imovina roditelja, zavisno od predembrionalnog, embrionalnog i postemrbionalnog uloga u investiciji? ne shvatam bas pitanje, ali mislim da je sustina odluke da se radi o vakcinaciji protiv zaraznih bolesti, pa odluka roditelja utice ne samo na svoje dete vec i na okolinu. pretpostavljam da je paralela sa zahtevima konzervativaca za zabranu abortusa, sa argumentom da zaceto dete ima pravo na zivot? Link to comment
Budja Posted March 31, 2014 Share Posted March 31, 2014 ne shvatam bas pitanje, ali mislim da je sustina odluke da se radi o vakcinaciji protiv zaraznih bolesti, pa odluka roditelja utice ne samo na svoje dete vec i na okolinu. pretpostavljam da je paralela sa zahtevima konzervativaca za zabranu abortusa, sa argumentom da zaceto dete ima pravo na zivot? Nisi pratio Nerduletov topik, i komentara na TR povodom nekog bloga. U pitanju je trol/sala. Link to comment
Roger Sanchez Posted March 31, 2014 Share Posted March 31, 2014 Fala qrtzu. I ICJu, od kojeg ima i neke koristi. The UN's International Court of Justice (ICJ) has ruled that Japan must temporarily halt its whaling programme in the Antarctic. It agreed with Australia, which brought the case in May 2010, that the programme was not for scientific research as claimed by Tokyo. Japan said it would abide by the decision but added it "regrets and is deeply disappointed by the decision".Australia argued that the programme was commercial whaling in disguise.The court's decision is considered legally binding.Japan had argued that the suit brought by Australia was an attempt to impose its cultural norms on Japan. Link to comment
namenski Posted March 31, 2014 Share Posted March 31, 2014 Fala qrtzu. I ICJu, od kojeg ima i neke koristi. Ima, nije da nema: 1970 i neke je Jugoslaviji dosudjena otsteta u visini 7.6 miliona (ondasnjih) US$ i to zbog toga sto je jedna americka nuklearna podmornica nepazljivo izronila i pokidala tegalj kojim je jedan Brodospasov tegljac teglio brod kupljen u Hamburgu na rezanje u Split. Reg. broj podmornice je uredno zapisan, vodio se spor i tako.... Nego, da nisi ti pomesao sudove? :P Link to comment
Zaz_pi Posted March 31, 2014 Share Posted March 31, 2014 Jean-Marc Ayrault has resigned as French PM and interior minister Manuel Valls has been promoted to the post. Francois Hollande will be holding a press conference at 18.00 gmt after taking a beating in local elections over the weekend. Link to comment
borris_ Posted March 31, 2014 Share Posted March 31, 2014 Manuel Vals je novi prvi ministar. Gradonalcenica Pariza od juce je Anne Hidalgo. Obadvoje su rodjeni u Spaniji i kao djeca dosli u Francusku. Link to comment
Roger Sanchez Posted March 31, 2014 Share Posted March 31, 2014 Valls je katalonac, I presume? Link to comment
borris_ Posted March 31, 2014 Share Posted March 31, 2014 Rodjen u Barceloni, vjerovatno jeste. Link to comment
Roger Sanchez Posted April 1, 2014 Share Posted April 1, 2014 Opet interveniramo. Nepopravljivi smo. Link to comment
borris_ Posted April 1, 2014 Share Posted April 1, 2014 (edited) Bangui, sjecam se noci, drug svira saksofon sa lokalnom grupom, mi djuskamo, duvamo..... Moja prva posjeta africi. Edited April 1, 2014 by borris_ Link to comment
Budja Posted April 1, 2014 Share Posted April 1, 2014 Opet interveniramo. Nepopravljivi smo. Weel, ja tu vidim neku UN rezoluciju. Doduse ne znam sta u njoj tacno pise. Link to comment
Roger Sanchez Posted April 2, 2014 Share Posted April 2, 2014 Tsunami warning after 8.0 quake strikes off Chile An earthquake of 8.0 magnitude has struck off Chile's coast near Iquique, triggering a tsunami warning for all of Latin America's Pacific coast, the US Geological Survey says. It said the quake was very shallow, only 10km below the seabed, which would have made it feel stronger.It was centred 86km (56 miles) north-west of the mining area of Iquique. Link to comment
Recommended Posts