dragance Posted November 27, 2013 Share Posted November 27, 2013 Ali, cemu onda sluze izbori? Link to comment
Anduril Posted November 27, 2013 Share Posted November 27, 2013 Ali, cemu onda sluze izbori?Pa na izborima odlucujes ko ce da trosi pare od poreza i kako. Malo li je. Link to comment
panta rhei Posted November 27, 2013 Share Posted November 27, 2013 jedan od delova demokratije, ali ne i jedini, posebno u ch slucaju konkordanza, ali to je druga tema, ne obavezno nepovezana.sada stvarno prekidam. Link to comment
Gandalf Posted November 28, 2013 Share Posted November 28, 2013 taj kapital je i dosao u Svajcarsku upravo zbog nepostojanja takvih ogranicenja, zbog toga sto te tamo niko nije ni pitao odakle ti pare ni kako, sto je na mnogim tamosnjim mestima porez doslovno 0.Svajcarska ima najveci dodatu vrednost u manufakturi po glavi stanovnika, i medju najjacima su u svetu po kompleksnosti proizvoda. u prevodu, mogu da proizvode maltene sta god im padne na pamet. timea) privlace investitore,b) menadzerske sposobnosti su manje neophodne kada imas radnu snagu koja moze bolje nego bilo ko drugi. Link to comment
pacey defender Posted December 3, 2013 Share Posted December 3, 2013 "I was an opposition leader myself for four years; I know that that position has some exhilarations and some frustrations,"Ovu fascinirajuću tvrdnju izrekao je Tonny Abbott na konferenciji za štampu uprilličenoj poseti Aung San Suu Kyi, Dosta neodmerena, da ne kažem, poludebilna tvrdnja. Vest je značajna i zbog aktuelne teme o azilantima.http://www.abc.net.au/news/2013-11-28/aung-san-suu-kyi-weighs-in-on-asylum-debate/5123282 Link to comment
Budja Posted December 3, 2013 Share Posted December 3, 2013 Verujem da bi Indy imao sta da doda. Stvarno idiotski. Link to comment
dragance Posted December 3, 2013 Share Posted December 3, 2013 Sta reci, osim da je Abbott glup ko tocak. Azilanti u Australiji su percipirani kao veliki problem (za mozda trecinu stanovnistva, mozda i vise, a to je puno glasova) i tacno je da se mora nesto uraditi, makar da se trafikantima ogadi zivot, jer to je bezocna eksploatacija. Ali sto se tice ovoga, tesko da neko ima smislen komentar ili analizu. Link to comment
Roger Sanchez Posted December 5, 2013 Share Posted December 5, 2013 Izgleda da je Mandela umro. Link to comment
Cane Vukic Prebranac Posted December 5, 2013 Share Posted December 5, 2013 Све више потврда, овај пут је стварно изгледа. :( Link to comment
dragance Posted December 5, 2013 Share Posted December 5, 2013 :(Slava mu.Odrastao sam slusajuci izvestaje sta mu rade u zatvoru, kako je, ali ipak zelim da mi ova slika ostane u secanju, kao najbolji znak pomirenja - ili pocetak pomirenja u Juznoj Africi i uopste na tom kontinentu. Link to comment
Roger Sanchez Posted December 5, 2013 Share Posted December 5, 2013 Dok sam pisao krenuo je Zuma govoriti, službeno je objavljeno.Nije bilo čovjeka koji je u posljednjih pola stoljeća više crnih političkih prognoza demantirao od njega. Pokoj mu duši. Link to comment
Budja Posted December 5, 2013 Share Posted December 5, 2013 "What made Nelson Mandela great was precisely what made him human. We saw in him what we seek in ourselves," Mr Zuma said.Lepo receno.Politicar koji, po onome sto pomalo vidim, nije patio od kompleksa moci i velicine. Zatvor, nakon toga pomirenje i samo 1 mandat, i mirna penzija. Link to comment
Anonymous Posted December 5, 2013 Share Posted December 5, 2013 http://www.youtube.com/watch?v=lCZKZILvE70 Link to comment
Anduril Posted December 6, 2013 Share Posted December 6, 2013 Vec sam napisao na Drustvu da je Mandela za mene bio pre svega simbol borbe protiv rasizma.Medjutim, danas u JAR, kao posledica i dilova Mandele/ANC-a sa tadasnjom i danasnjom belom elitom, imamo jedan od najgorih sistema podele na bogate i siromasne gde aparthejd zaista ne zaostaje.U tom smislu nikad do kraja nisam razumeo idolizovanje Mandele jer je kao i svi mi ostali bio samo covek sa svim svojim vrlinama i manama. Link to comment
Recommended Posts