dragance Posted November 5, 2013 Share Posted November 5, 2013 Zato Japanaca vise nece biti. Ubi ih radna etika, tradicija, ocekivanja i lack of time and desire for sex! Procitaj reportazu iz The Observer od 20 okt ako ima online.Jebo takav zivot. Link to comment
Shan Jan Posted November 5, 2013 Share Posted November 5, 2013 ja, bas suprotno, imam stav kao Japanci, da svaka generacija treba da nanovo stice i gradi.Ja imam neki stav izmedju, kombinacija brige o svim ljudima i nagradjivanja vrednih a sutanja u dupe lencuga. Sto se svodi na ovo - dokle god su deca deca, roditelji mogu svojim bogatstvom da ih obasipaju, kupuju superskupe igracke, vode na zimovanja i sl i sl. Kad deca vise nisu deca, sut u dupe i sam se snadji i pokazi. No i tu bi trebalo neke stvari postaviti na tas jednakosti - po meni glavno je skolstvo, zdravstvo, osnovna rana i smestaj. Dakle nesto ko drzavni faksovi i st. domovi u Srbiji samo i na nizim nivoima (npr. besplatni obroci po skolama) i uz malo bolje zdravstvo, Zapravo mislim da srpsko skolstvo samo treba da se vrati komunistickim korenima i ojaca ih. Ja sam imao vrlo predane nastavnike koji su mi potpuno besplatno na dodatnim casovima pa i van njih pomagali i spremali me za takmicenja. Daklem ukratko - jednaka sansa za sve a nagrada po ucinku.A za gradnje - nekad je skuplje odrzavati staro nego praviti novo. A meni je nekako izraz i postovanja prema starima i njihovom naporu da se cuva i odrzava ono sto oni napravise a i postovanja prema sebi da se ne prave kule i gradovi no da se zivi zivot i pije vino. Link to comment
pacey defender Posted November 5, 2013 Share Posted November 5, 2013 Može sve to lepo da se izbalansira.Već sada postoji pravilo da se različito oporezuje nekretnina ako u njoj živiš ili ne živiš. Postoje porezi na kamatu u banci. Teoretski, i rentiranje gajbe se oporezuje.Bogati naslednici plaćaju "ekstra" porez. Nije baš da zajednica nema koristi od individualnog nasledstva. Link to comment
Dagmar Posted November 5, 2013 Share Posted November 5, 2013 ja, bas suprotno, imam stav kao Japanci, da svaka generacija treba da nanovo stice i gradi.I ne samo to, nego npr nije ok ni kad je neko bogat pa njegovo dete od starta upoznaje druge bogatune i razvija bogatunski netverk dok dete siromaha nema te mogućnosti. Takođe dete bogatuna ide u bolju školu a dete siromaha u slabiju, pa i pre nego što mu npr otac umre takvo jedno dete već i samo postane bogatun. Zato je najviše fer oduzimati svakom decu po rođenju, i onda ih podizati u državnim ustanovama za rast i vaspitanje gde će svi imati podjednaku šansu.Elem, sve je već ok, sem Japanaca koji su nenormalni. Link to comment
Takeshi Posted November 17, 2013 Share Posted November 17, 2013 (edited) The mysterious Munich recluse who hoarded €1bn of Nazis' stolen artHe appeared to have no job and no source of income. When police arrested him they were astonished to discover he had never officially opened a bank account, had no health insurance or state pension and was entirely unknown to the country's tax authorities and social services. Interview with a Phantom: Cornelius Gurlitt Shares the Secrets of His PicturesCornelius Gurlitt hoarded art treasures his father obtained under dubious circumstances in the Nazi era. The reclusive 80-year-old has given SPIEGEL the first interview since news of their discovery broke two weeks ago. He says the pictures are the love of his life and must be returned. Edited November 17, 2013 by Takeshi Link to comment
Takeshi Posted November 18, 2013 Share Posted November 18, 2013 Boris Johnson: Super-rich an oppressed minority like homeless peopleThe super-rich are a "put-upon minority" like homeless people and Irish travellers and should be protected from any further "bullying" from the public, Boris Johnson claimed today.Johnson called for an end to "bashing" the richest people in Britain and suggested they should instead receive "automatic knighthoods" for their contribution to the UK exchequer. Link to comment
dragance Posted November 18, 2013 Share Posted November 18, 2013 Pucnjava u sedistu novina Liberation u Parizu. Cujem jedan tesko ranjen. Uskoro vise. Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment
dragance Posted November 18, 2013 Share Posted November 18, 2013 (edited) Libé su jedne od najvecih novina u Francuskoj, sa levicarskim tonom i urednistvom (bliski PS-u). Da li to ima veze sa napadom jos nije jasno, ali se izgleda radi o istom osumnjicenom koji je upao u sediste BFMTV u petak, pucao dva puta iz lovacke puske i navodno rekao da ih "sledeci put nece promasiti". Osumnjiceni je opisan kao "evropljanin, star oko 40 godina, osisane kose".Zrtva je foto asistent, 27 godina, kome je pucano dva ili tri puta sa ledja, a povrede su u predelu vrata i grudnog kosa, i nalazi se u kriticnom stanju.Napadac je izasao bez panike i udaljio se u nepoznatom pravcu, a Policija pretrazuje veliki deo zapadnog Pariza. Sent from my iPhone using Tapatalk Edited November 18, 2013 by dragance Link to comment
Gandalf Posted November 18, 2013 Share Posted November 18, 2013 Boris Johnson: Super-rich an oppressed minority like homeless people :ziga: :ziga: :ziga: Link to comment
Lezilebovich Posted November 20, 2013 Share Posted November 20, 2013 (edited) Here’s an idea for how to end corporate greed and reverse the trend of growing income inequality worldwide: impose a new rule that would limit the pay of top executives to just 12 times that of the lowest-paid employees at the same firm. In other words, prevent CEOs from earning more in one month than the lowliest shop-floor worker earns in a year.This proposal might sound like something cooked up by Occupy Wall Street or another radical protest movement, but in fact it comes from the heartland of a nation not usually known for its disdain of money-making: Switzerland. On Nov. 24, the Swiss will vote in a referendum on whether to enshrine the 1:12 pay ratio — in their national constitution, no less. Edited November 20, 2013 by Lezilebovich Link to comment
borris_ Posted November 20, 2013 Share Posted November 20, 2013 :lol:Mélenchon je ovo predlozio u Francuskoj (i to 1:20) i napali su ga da je opasni komunista. Link to comment
Indy Posted November 20, 2013 Share Posted November 20, 2013 limit the pay of top executives to just 12 times that of the lowest-paid employees at the same firm Hm, u ovom ima rupa velicine 1 simplonskog tunela. Naime, sve sto je potrebno je autsorsovati sve sto se zeli zadrzati u niskom nivou plata "firmama" (HR agencijama tipa Adecco) koje su inace vec uveliko specijalizovane za "fleksibilnu" ponudu (sve jeftinije) jeftine radne snage.Prosto mi je ponekad neverovatno koliko neki zahtevi s leva nisu u duhu vremena, koliko ne razumeju sta se dogadja dole u realnom svetu. Link to comment
Hella Posted November 20, 2013 Share Posted November 20, 2013 (edited) bilo bi zabavno da sada svi izvršni direktori u švici odu na tromesečno kolektivno bolovanje na neka egzotična ostrva, pa da neuki terači džogera i metli malo upravljaju preduzećima. čisto da vidimo koliko bi vremena prošlo pre nego što bi tupavo građanstvo na kolenima raspisalo novi referendum.referendum pod geslom 1:∞. Edited November 20, 2013 by Hella Link to comment
Indy Posted November 20, 2013 Share Posted November 20, 2013 Pa cak i nema potrebe za time. Dovoljno je da ti direktori (figurativno govoreci) budu u 1 istoj firmi: Direktori, Inc. Raspon plata 1: 12 (od 1 do 12 miliona eura mesecno). Link to comment
dragance Posted November 20, 2013 Share Posted November 20, 2013 (edited) Nemojte sad utopijce sa leve strane da smarate detaljima. Ako je sound byte dobar, ideja se ima sprovesti, pa makar bilo nesprovodivo. Probleme ce, kada se zakon donese, i ovako da resava neko treci.Sent from my iPhone using Tapatalk Edited November 20, 2013 by dragance Link to comment
Recommended Posts