Jump to content
IGNORED

Svet

Кристофер Лумумбо

Recommended Posts

Ne opravdavam to sto su je pokupili u skoli (bez maltretiranja - zaustavili su autobus, nisu ulazili unutra da je traze, pitali su uciteljicu da je izvede i onda je priveli).Opravdavam sto su izbacili familiju.

Ti sada opravdavas policijsko izivljavanje na deci.Ovo je cinjenica.
na koji način bi ti iskušovao nekog ko dolazi u državu s ciljem da parazitira na benefitima, daj da čujemo.

Sto bi rekao fragrand, ovo je komplikovana situacija. Nisu deca dosla da parazitiraju, vec cale. S druge strane, ne moze se porodica tek tako razdvajati. Ako cale mora nazad odakle je dosao, onda moraju i deca (maloletna).

Ja sam razumeo da je ova porodica primala nekakvu socijalnu pomoć. Ako sam u pravu, to znači da su prošli nekakvu selekciju, zadovoljili kriterijume o kojima govoriš. Pa su onda nekakvim rešenjem postali korisnici socijalne pomoći.Ako grešim, izvinjavam se.

У англосаксонском праву, колико се сећам, гомила ствари иде на поверење - папири не морају да имају потпис и печат, довољан је некакав број (из деловодника оног ко их је издао), за доста тога довољна је писмена изјава, не проверава се баш итд. Е онда ако се испостави да си ту нешто слагао, најебо си.Не знам како стоје ствари у дотичној земљи, ал' мени се чини да је ова последња клаузула примењена у овом случају.

Ja sam razumeo da je ova porodica primala nekakvu socijalnu pomoć. Ako sam u pravu, to znači da su prošli nekakvu selekciju, zadovoljili kriterijume o kojima govoriš.
Koliko vidim gore u borrisovom postu, socijalu je dobio na bazi (kako se pokazalo) laznih informacija, tako da ocito nije ispunio uslove.

Rusija postaje sve zanimljivija zemlja. Najnovija fora je ukidanje nacela individualne odgovornosti - ako pocinis krivicno delo, kaznjavaju tvoju porodicu i prijatelje po potpuno arbitrarnim kriterijumima.

MOSCOW, October 25 (RIA Novosti) – Russian legislators unanimously passed a law Friday forcing the relatives of terrorists to pay for the damages caused by their attacks.The law approved by the State Duma, the country’s lower house of parliament, was submitted by President Vladimir Putin’s office and includes measures to criminalize training in terrorist camps.Effort to target the families of militants marks the latest attempt by Russian authorities to stamp out an insurgency in the turbulent North Caucasus that has claimed thousands of lives over more than a decade.Under the law, material and moral damages inflicted as a result of a terrorist attack should be compensated “by the perpetrator and his or her family members, relatives, in-laws and other people, whose lives, health and well-being are significant to him or her because of established personal relations.
Rusija postaje sve zanimljivija zemlja. Najnovija fora je ukidanje nacela individualne odgovornosti - ako pocinis krivicno delo, kaznjavaju tvoju porodicu i prijatelje po potpuno arbitrarnim kriterijumima.
ti verovatno imaš neku odličnu ideju kako podvrgnuti suicidne raznosače civila individualnoj odgovornosti, jelde? ili je važno da neka artijetina bude ispoštovana?princip je zapravo vrlo prost: nemoj da zabijaš šrapnele u korisnike gsp pa će ti se familija nauživati u sreći i berićetu mnogaja ljeta. :fantom:

Radi se zapravo o "zapleni imovine stečene kriminalom", to je nekakva analogija, kada se utvrdi trag novca od organizatora napada koji je po pravilu u debeloj pozadini do familije izvršioca, te količine se zaplenjuju, pri čemu valjda država mora da dokaže da su ti rođaci/povezana lica znala za napad, morali znati, bla-bla...Bah, videćemo u praksi (ustavna žalba, Strazbur, tu su ionako šampioni), kod Rusa je jedino sigurno da imaju gomile grandioznih planova a implementacija obično teži 0.

• Create New...