Jump to content
IGNORED

Svet

Кристофер Лумумбо

Recommended Posts

Jedna kandidatkinja je odustala, kaze zbog internih borbi za prevlast i tome sl.Drugi problem su preference deals (glasa se po sistemu top liste, gde svako dobije preferencu prema svom mestu na listi, pa tako mozes da glasas za vise partija/kandidata). Ovde, pored normalnih partija, na izborima ima svakakvog trasha - nekako je ispalo da Wikileaks Party preferencira neke od njih (ukljucujuci partiju lovaca i neku ultra-desnicarsku partiju). Kazu sada da je to "tehnicka greska", medjutim ko zna o cemu se to radi. Ne bi me cudilo da po WP rovare agenti vise nego u SPO-u 1990-tih.Zeleni ionako imaju dosledan i decidiran stav po pitanju americkog spijuniranja planete, a takodje i Bradley Manninga, tako da nisam nikad razumeo neku poentu Wikileaks partije (osim da generise malo relativno pozitivnog pisanja za Assangea, sto je inace prava retkost u mainstream medijima).

• 2 weeks later...

Ja sad uvezbavam glasanje ovde. Posebno za Senat, komplikovano k'o visa matematika. Moze da se proveri da li bi ti listic bio vazeci ili ne.Treba se snaci medju gomilom partija kao sto su "stop the greens", "australijanci protiv dalje imigracije", "australian shooters"... "anti-socijalisticka" partija zvuci privlacno, ali tu su i "nacionalisti i farmeri" (partija), "komunisticka alijansa" (ali, ima i "komunisticka partija" strejt! - pa ti sad izaberi), "koalicija promene klime", partija "klimatskih skeptika", "fishing party", partija za "snizenu ekscizu na gorivo i pivo", partija "protiv avionske buke", partija za "rekreaciju u prirodi" i sve mi privlacnija partija - "The Seniors".Samo fali Seceroski i partija za cetke i metle.Labor se za mene kvalifikovao kao kvalitetna backstabbers partija, a liberalna partija (gde bih prirodno voleo da tezim) ne moze da se otrese religious nuts komponente. Srecom, tu su

, wikileaks partija, sex partija i slicni.
The Sex Party wants to legalise and tax marijuana like alcohol and commence large-scale cultivation of cannabis crops alongside poppy crops in Tasmania and turn the state into the hemp and marijuana capital of Australia.

australian_sex_party.jpg

ajk-artwide-joyce23-20130822170554277785-620x349.jpg

Takodje legitimni izbor (u spoileru ispod)... (nije moj). inace ta lista za senat (ispod palca) je dugacka na mom izbornom mestu metar i kusur. Ako se glasa za "ispod linije" (to znaci za selekciju pojedinaca) moraju da se rangiraju brojevi uz imena od 1 do 97 (devedeset i sedam). Videti i prilog iznad. Nije cudo da ce dobiti verovatno znacajan postotak ovog dole.

pjenis.jpg

Edited by Indy

U poredjenju sa glasanjem u Srbiji zanimljiva stvar je da nije potrebna bilo kakva identifikacija, samo se pojavis na jednom od nekoliko mesta u okolini I kazes ime I prezime.

• Create New...