Jump to content
IGNORED

Svet

Кристофер Лумумбо

Recommended Posts

Outrage as Swiss move to segregate asylum-seekersSome Swiss towns plan to keep asylum-seekers away from public places such as swimming pools, playing fields and libraries, in a move human rights groups say is racist.Under the new rules military desertion is no longer a reason for granting asylum, and people cannot now apply through Swiss foreign embassies.The UN refugee agency (UNHCR) said it was a principle that asylum-seekers should enjoy freedom of movement."They are in Switzerland legally and have committed no crime," spokesman Dan McNorton told our correspondent.http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-23599502http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-22832616
Ne znam jel imamo negde temu, meni ovo bas tuzno. Koliki zaokret od vremena pre desetak godina kad su nasi ljudi isli po svetu kao izbeglice, i kad su ih prihvatali i trudili se da im pomognu i da ih integrisu.

Ovde dole su mnoga imena nedozvoljena. Ovo je (kraća) lista nedozvoljenih imena za bebe u Novom Zelandu:Royal, Duke, Major, Bishop, Majesty, J, Lucifer, Knight, Lady, Judge, Royale, Messiah, T, I, Queen, II, Sir, III, Jr, E, V, Justus, Master, Constable, Queen Victoria, Regal, Emperor, Christ, Juztice, 3rd, C J, G, Roman numerals III, General, Saint, Lord, . [full stop], 89, Eminence, M, VI, Mafia No Fear, 2nd, Majesti, Rogue, 4real, * [star symbol], 5th, S P, C, Sargent, Honour, D, Minister, MJ, Chief, Mr, V8, President, MC, Anal, A.J., Baron, L B, H-Q and Queen V.EDIT. Da budem precizniji, ova imena za bebe su jednom, ili više puta, bila odbijena od strane vlasti.

Edited by Indy
Ne znam tačno... moguće da se tamo nekom nije svidela ideja da se kao lično ime daju inicijali.
Glupo, u USA je to najregularnije, pola NBA lige ima tako neka imena.
Glupo, u USA je to najregularnije, pola NBA lige ima tako neka imena.
Hm, koliko znam, to uglavnom i jesu inicijali (po sistemu npr. JC, tj džejsi je zvanično John Christopher). Mada je moguće i da ima neki drugi razlog i da to znači nešto drugo (što meni nije poznato).

ne znam dje ovo da stavim, a ni kako da komentarisem, sve se ceskam po glavi i razmisljam

Holandsko Ministarstvo odbrane platiće odštetu vojniku Daveu Matu zbog preživljene traume za vreme njegovog boravka u sklopu holandskog kontigenta misije Ujedinjenih nacija u Srebrenici 1995. godine.U skladu sa ranije donesenom sudskom presudom postignut je sporazum sa Matom o isplati odštete, ali nije naveden iznos, saopćeno je danas.Holandski Žalbeni sud je u martu ove godine doneo presudu kojom je uvažena Matova tužba za preživljenu traumu u vreme genocida nad bošnjačkim stanovništvom u Srebrenici 1995.U presudi se navodi da Mat nije imao adekvatan oporavak po povratku iz misije u Bosni i da su mu preživljene traume prouzrokovale psihičke probleme i stres, prenosi Anadolija.
ne znam dje ovo da stavim, a ni kako da komentarisem, sve se ceskam po glavi i razmisljam
Pa, to možda može i na onaj topik o Doom & Gloom (internacionalna verzija). Bio je negde lep tekst o tome kako sad zapadnjaci očekuju "occupational health & safety" i kada su profesionalni vojnici koji idu u osvajačke humanitarne misije širom sveta. Edited by Indy

Koliko ja kapiram, ne placaju mu odstetu zbog prozivljenog stresa nego zato sto ga nisu dobro lecili i pratili kad se vratio. I zbog koga je njegov PTSS dobio hronican karakter.

meni to deluje da ja kao programer tuzim firmu sto mi se pokvario vid jer 8+sati gledam u monitor. pa kako drugacije da radim nego da gledam u monitor, nisam ocekivao da cu diktirati nekome i gledati u šumu ispred prozora.

• Create New...