Roger Sanchez Posted May 8, 2013 Share Posted May 8, 2013 Charles je i dalje car, avo zapatio se sa Cooperom i ipak stvorio još jedan sjajan intervju.http://www.youtube.com/watch?v=e5elloa4kOc&feature=youtu.be&a Link to comment
beatakeshi Posted May 13, 2013 Share Posted May 13, 2013 http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=05&dd=13&nav_category=78&nav_id=713250Duhovit naslov. Link to comment
nemoderisani Posted May 13, 2013 Share Posted May 13, 2013 Venezuela's new labour law.Here are some of the main achievements of the law: The minimum wage will be increased by 45%. This came into effect on the 1st of May this year. The maximum working week has been capped at 40 hours with workers having the right to two consecutive days of rest per week. Gender equality has been guaranteed. Employers are responsible for encouraging and promoting the equal participation of women in managerial and director level roles. Maternity leave has been extended from 12 to 20 weeks. Mothers are also given job security from the start of pregnancy until two years after the birth. The rights of disabled workers have been strengthened. Now employers must have a 5% disabled workforce. President Maduro has also recently announced a series of government programmes that will further improve workers’ lives:The Great Worker’s Housing Mission will provide subsidised social housing for working families. Workers in need of homes are encouraged to organise themselves into cooperatives so that the government can factor this into their planning and build the necessary homes.Mission Inside the Neighbourhood for Workers will provide ensure that workers have access to a doctor and other medical facilities at their place of work.Mission Mercal for the Workers will deliver subsidised food directly to the workplace to ensure the nutrition of workers and their families. Zli socijalizam. Link to comment
MayDay Posted May 13, 2013 Share Posted May 13, 2013 Ništa super aktuelno, ali fantastičan tekst o društvenim odnosima u Parizu.http://www.ft.com/intl/cms/s/2/d76b5fcc-b83f-11e2-bd62-00144feabdc0.html#axzz2TB4r5yZp Link to comment
Roger Sanchez Posted May 13, 2013 Share Posted May 13, 2013 Venezuela's new labour law.Zli socijalizam.La La Land. Bar dok mrski kapitalisti i ti obezumljeni robovi kapitalista, konzjumeri, plaćaju real $money$ za naftu. Umjesto da ju traže kao svoje pravo. Link to comment
Budja Posted May 13, 2013 Share Posted May 13, 2013 Venezuela's new labour law.Zli socijalizam. Nemoderisani, nemoj da se primas.Ne bode ti oci povecanje plate od 45%?Maduro obecava ono sto ne moze da ispuni.Venecuela puca, nema pirinca i brasna po radnjama a on povecava socijalne beneficije.Socijalizam ko u vreme Slobe, svi zaposleni na papiru, a para nigde.Nego, postavih na Vuci temi, a mozda tebe moze da zanima, odlican dokumentarac o sandinistima i Orteginoj "prodaji" revolucije.http://www.ambulante.com.mx/pelicula.php?ipel=1314(ne znam da li ima "slobodan" na internetu i sa titlom) Link to comment
Indy Posted May 13, 2013 Share Posted May 13, 2013 Venezuela's new labour law.Zli socijalizam.Ovaj, nemam nista protiv Venecuele, ali taj izvor mi se cini malo previse propagandnim.The electoral system in Venezuela is so robust and transparent that it is impossible to rig. Link to comment
nemoderisani Posted May 14, 2013 Share Posted May 14, 2013 Nemoderisani, nemoj da se primas.Ne bode ti oci povecanje plate od 45%?Maduro obecava ono sto ne moze da ispuni.Venecuela puca, nema pirinca i brasna po radnjama a on povecava socijalne beneficije.Socijalizam ko u vreme Slobe, svi zaposleni na papiru, a para nigde.Nego, postavih na Vuci temi, a mozda tebe moze da zanima, odlican dokumentarac o sandinistima i Orteginoj "prodaji" revolucije.http://www.ambulante...a.php?ipel=1314(ne znam da li ima "slobodan" na internetu i sa titlom)Da, a bila je to jedna divna, ekonomski izbalansirana zemlja pre Čaveza. 1/4 stanovništva je živela u ekstremnom siromaštvu, a sada ih je oko 5%, beskućnika nema, a ja treba zbog nestašice riže da ih otpišem ko da gladuju. A ne tako davno su gladovali. Nemoj molim te da mi kažeš kako im je sada lošije nego pre 1999. Ok srednjoj klasi možda, višoj sigurno, ali briga me za njih, ako neko uspe da izvuče iz siromaštva toliko ljudi i zaposli ih, onda makar ne zaslužuje da se poredi sa Slobom, koji je veze sa socijalizmom imao samo preko imena stranke. Ali je osvežavajuće, i dozvoli, inspirišuće kada vidiš ovakav zakon o radu u trenutku kad se kod nas sprema ko zna koji, svaki lošiji po radnike od prethodnog, i zakon o štrajku koji zabranjuje štrajk van radnog mesta. O radnom vremenu i platama iz doba Oliver Tvista da ne govorimo. Sir can i have some more fazon. Link to comment
Budja Posted May 14, 2013 Share Posted May 14, 2013 Da, a bila je to jedna divna, ekonomski izbalansirana zemlja pre Čaveza. 1/4 stanovništva je živela u ekstremnom siromaštvu, a sada ih je oko 5%, beskućnika nema, a ja treba zbog nestašice riže da ih otpišem ko da gladuju. A ne tako davno su gladovali. Nemoj molim te da mi kažeš kako im je sada lošije nego pre 1999. Ok srednjoj klasi možda, višoj sigurno, ali briga me za njih, ako neko uspe da izvuče iz siromaštva toliko ljudi i zaposli ih, onda makar ne zaslužuje da se poredi sa Slobom, koji je veze sa socijalizmom imao samo preko imena stranke. Ali je osvežavajuće, i dozvoli, inspirišuće kada vidiš ovakav zakon o radu u trenutku kad se kod nas sprema ko zna koji, svaki lošiji po radnike od prethodnog, i zakon o štrajku koji zabranjuje štrajk van radnog mesta. O radnom vremenu i platama iz doba Oliver Tvista da ne govorimo. Sir can i have some more fazon. Lupas i pojma nemas.Gde si nasao tih 5%?Gde si nasao to da nema beskucnika?Nemoj samo da citiras ove propagandne sajtove.I da li sada ponovo treba da igramo igre ko je gde smanjio siromastvo?Siromastvo je smanjeno u CELOJ juznoj Americi BEZ OBZIRA da li su na vlasti truli kapitalisti, socijaldemokrate ili imperijalisti.Samo sto se, na primer, u 1 Kolumbiji stopa kriminaliteta smanjuje dok je Karakas danas opasniji od bilo kog grada u Kolumbiji, verovatno godi i od Rija. Medeljin i Kali su transformisani gradovi, u Karakasu patrolira vojska.Ne samo riza, vec i nestasica lekova.Mislim, zasto je tesko priznati da su Lula, Mujica i Michelle Bachelete (koja ce po svemu sudeci dobiti ponovo izbore u Cileu) bolji role model od jednog populistickog kaudilja koji je iza sebe ostavio pustos. Link to comment
palikaris Posted May 14, 2013 Share Posted May 14, 2013 svetska banka kaze 6,6%, doduse nema podataka posle 2006. http://povertydata.worldbank.org/poverty/country/VEN Link to comment
nemoderisani Posted May 14, 2013 Share Posted May 14, 2013 Lupas i pojma nemas.Gde si nasao tih 5%?Gde si nasao to da nema beskucnika?Nemoj samo da citiras ove propagandne sajtove.I da li sada ponovo treba da igramo igre ko je gde smanjio siromastvo?Siromastvo je smanjeno u CELOJ juznoj Americi BEZ OBZIRA da li su na vlasti truli kapitalisti, socijaldemokrate ili imperijalisti.Samo sto se, na primer, u 1 Kolumbiji stopa kriminaliteta smanjuje dok je Karakas danas opasniji od bilo kog grada u Kolumbiji, verovatno godi i od Rija. Medeljin i Kali su transformisani gradovi, u Karakasu patrolira vojska.Ne samo riza, vec i nestasica lekova.Mislim, zasto je tesko priznati da su Lula, Mujica i Michelle Bachelete (koja ce po svemu sudeci dobiti ponovo izbore u Cileu) bolji role model od jednog populistickog kaudilja koji je iza sebe ostavio pustos.Malo lakše sa tim lupaš, nemaš pojma radovima. Ja pričam iz perspektive nekog bez perspektive ko ne zna da li će sutra imati mesto za život ili posao i zanima me svaki trud na iskorenjivanju, a ne smanjivanju siromaštva, i svako odstupanje od kapitalističkih modela organizovanja društva, i imam puno razumevanja i naklonjenosti za sve pokušaje uspostavljanja novih odnosa u društvu i proizvodnji. Zbog toga sam sigurno malo pristrasan, jer postoji i emotivna komponenta u mojim političkim idejama, ali neću zato izgubiti pamet ili reći svakom liberalu koji misli da je recimo slobodno tržište i deregulacija kapitala nešto dobro, da lupa i da nema pojma, koliko god to mislio, posebno ako smo do sada normalno komunicirali.A kad kažeš propagandne sajtove, na šta tačno misliš, reci mi. Venecuelanske ne poznajem, osim kad nekih vesti samo tamo ima, američke mainstream medije i njihovih interpretacija se klonim koliko god mogu, ali priznajem da nekad čitam britansku propagandu. Recimo Guardian, koji šireći propagandu Svetske Banke, Reuters-a, OPEC-a, MMF-a, i sličnih branilaca interesa kapitala, kaže da je ekstremno siromašnih 1999. u Venecueli bilo 23% (7 mil. ljudi). Sada je to 8% (1.7 mil. ljudi). Nisam primetio u CELOJ južnoj Americi BAŠ takav trend. Možda postoji, ne znam. Dodaj duplo veću zaposlenost, za koju, dozvolićeš, ne verujem da je baš tako fiktivna kao što kažeš, kao ni mogućnost da neuporedivo lakše i jeftinije dođeš do stana, i eto mnogo bolje zemlje nego što je bila. Na istom sajtu piše da je u Venecuelu iz Kolumbije u ovom periodu "populističke" vlasti izbeglo 200.000 Kolumbijaca. Možda su poverovali propagandi? Ne stvarno, ne znam razlog, ali eto i to postoji kao podatak.Kriminal moraju da reše, to je očigledno. Zanima me i zašto je toliko skočio kriminal da je stopa ubistava porasla za 20 tokom decenije. To je stvarno zanimljiv i neobičan fenomen.A kamo sreće da se i ekonomija drugih zemljalja kao Kolumbija i Čile ovako temeljno seciraju, analiziraju i kritikuju globalno ko Venecuela, kojoj pri tom ne znam da li iko pomaže u ovom procesu osim Ekvadora i Bolivije, a odmagačima se ne zna broj. I to ima neki svoj uticaj.Ti si uostalom bio tamo, ili još uvek jesi, u Ekvadoru, i sam si rekao kako je narod srećan, ekonomija u boom-u, kafane pune, a tamo su isti socijalistički populisti na vlasti. Šta onda nije u redu? Što nije održivo za sva vremena? A šta jeste? Link to comment
Roger Sanchez Posted May 14, 2013 Share Posted May 14, 2013 (edited) Recimo Guardian, koji šireći propagandu Svetske Banke, Reuters-a, OPEC-a, MMF-a, i sličnih branilaca interesa kapitala, kaže da je ekstremno siromašnih 1999. u Venecueli bilo 23% (7 mil. ljudi). Sada je to 8% (1.7 mil. ljudi).Ti si uostalom bio tamo, ili još uvek jesi, u Ekvadoru, i sam si rekao kako je narod srećan, ekonomija u boom-u, kafane pune, a tamo su isti socijalistički populisti na vlasti. Šta onda nije u redu? Što nije održivo za sva vremena? A šta jeste?Now that's a fuckin' miracle. [mislim kako to da uopće ima još ekstremno siromašnih? it takes some doing, u Kuwaitu je takva samo filipino kućna poslugahodor Edited May 14, 2013 by Roger Sanchez Link to comment
nemoderisani Posted May 14, 2013 Share Posted May 14, 2013 Ok, sve je to bazirano na nafti, to je jasno, ali neko iskoristi naftu kao Maggie Thatcher, a neko kao Chavez. Link to comment
Recommended Posts