Jump to content
IGNORED

Svet

Кристофер Лумумбо

Recommended Posts

Obama - klasicni ratni zlocinac kao i njegov prethodnik.Treba ga naravno tako i oslovljavati svude i uvek da ljudi slucajno ne zaborave.Americki sagovornici su ponekad osetljivi kad im to pomenem ali smireno objasnjenje uz precizne podatke i pozivanje na univerzalnost ljudskih prava rade cuda.
Obama ratni zlocinac :isuse:Za "koletaralne" zrtve treba da odgovaraju oni za dzojstikom ali mnogo je vise ubijeno terorista. Kako bi se ti, ili bilo ko drugi, borio protiv takvih? Nemoj zaboraviti da doticni cesto koriste civile kao zastitu.

Kornel Vest sjajan, kao po običaju (osim kada se druži sa Snup Dogom, pardon, Snup Lajonom, ili kako god već da se ta vreća gandže trenutno naziva).

Obama ratni zlocinac :isuse:Za "koletaralne" zrtve treba da odgovaraju oni za dzojstikom ali mnogo je vise ubijeno terorista. Kako bi se ti, ili bilo ko drugi, borio protiv takvih?
Svakako ne poravnavanjem čitavih škola u kojima teroristi™ rade, sve sa učenicima koji se tamo zateknu. Koliko na prethodnoj strani imaš link ka interaktivnoj statistici koja ti lepo kaže koliko je ubijeno "terorista" (stavljam pod navodnike jer niko od nas nema pojma koji su to kriterijumi po kojima obaveštajne mreže na terenu markiraju nekoga kao "teroristu" ili "militanta") a koliko je postradalo dece i civila, i ti posle toga bez blama odvališ da je "mnogo više terorista".

Ako sam dobro razumela iz linka na video, Amerikanci klasifikuju sve muškarce poginule u napadu kao teroriste. Ali nisam razumela i da li su autori te grafike isto tako brojali ili su na neki drugi način odredili broj civilnih žrtava, pogotovo što i sami kažu da u principu daleko od toga da imaju sve informacije.

Svakako ne poravnavanjem čitavih škola u kojima teroristi™ rade, sve sa učenicima koji se tamo zateknu. Koliko na prethodnoj strani imaš link ka interaktivnoj statistici koja ti lepo kaže koliko je ubijeno "terorista" (stavljam pod navodnike jer niko od nas nema pojma koji su to kriterijumi po kojima obaveštajne mreže na terenu markiraju nekoga kao "teroristu" ili "militanta") a koliko je postradalo dece i civila, i ti posle toga bez blama odvališ da je "mnogo više terorista".
Ta mapa je radjena na osnovu istrazivanja The Bureau of Investigative Journalism i to su njihovi podaci. U njima se kaze sledece:
CIA Drone Strikes in Pakistan 2004–2013Total US strikes: 366Obama strikes: 314 Total reported killed: 2,537-3,581Civilians reported killed: 411-884Children reported killed: 168-197Total reported injured: 1,174-1,465
Kao sto vidis, civili su posebno odvojeni. Kao sto mozes naslutiti, mnogi ce reci da su ovo naduvane brojke za civile. I, vrlo lako mogu da ospore izvestaje The Bureau of Investigative Journalism zbog velike afere od prosle godine ili kada su objavili informacije bivseg oficira MI5 o delovanju MI5 poput:-Britanska vlada je podmetnula bombu ispred Izraelske ambasade i optuzila ljude koji nisu krivi za to-Svesno je dovoljvala IRA-i da podmece bombe i nije to htela da speci-Korupcija u MI5 i veze sa politicarimaTo ti je sve kontraverzno. Naravno, ne kazem da te brojke nis tacne, The Bureau of Investigative Journalism ima dosta znacajnih doprinosa istrazivanju, zbog cega su dobili nekoliko nagrada, samo zdrava sumnja. Ne treba verovati ni vladi SAD da nije bilo nijednog ubijenog civila. To je sigurno laz.Treba reci da su SAD u ratu u Pakistanu. Svi pricaju o Avganistanu ali pravi se rat vodi u Pakistanu jer Pakistan dozvoljava teroristickim grupama da deluju unutar Pakistana i da se onda prebacuju, po potrebi, u Avganistan.
. In Pakistan, civilians say they are terrified of the robotic planes and the damage that they have already done. “There was not a single Taliban militant in Pakistan before 9/11 but since we joined this war, we are facing acts of terrorism, bombing and drone strikes,” Movement for Justice leader Imran Khan told the press in 2011.
Taj rat nije pokrenuo Obama i pokusava da ga okonca do 2014.
Obama - klasicni ratni zlocinac kao i njegov prethodnik.
Michael Moore na CNN pre desetak dana o Rumsfeldu.Well, he is a war criminal as far as I am concerned. I don’t understand why he, Bush, Cheney, Wolfowitz are still walking the streets, The whole way they are trying to revise history now is by saying, ‘Well, it was a mistake,’ or, ‘We were given bad information.’http://www.youtube.com/watch?v=yGQb5QYiakc
Ne treba verovati ni vladi SAD da nije bilo nijednog ubijenog civila. To je sigurno laz.
Naravno da je laz, kada su svi ubijeni sasvim izvesno bili civili. Naime, i oni na koje ciljano su samo osumnjiceni kao "teroristi". Imam utisak da ti to nekako promice.Inace, ako ti je iz nekog razloga sumnjiv taj Bureau of Investigative Journalism, imas potvrdu od strane visokog Obaminog savetnika da su ubijali civile, i to drzavljane USA.
A 16-year-old American boy killed in an Obama administration drone strike "should have [had] a far more responsible father," Obama campaign senior adviser Robert Gibbs
Upozoravao™ ih je... :fantom:
Nemačko-turski odnosi su ovih dana stavljeni na probu kroz najmanje dva događaja, koja izazivaju napete emocije. Reč je o početku suđenja, zakazanom za 17. april neonacističkoj grupi NSU, koja se tereti za ubistvo osam Turaka u Nemačkoj, jednog Grka i jedne policajke i gde turski mediji, među 50 akreditovanih medija, nisu dobili nijedno stalno mesto u sudnici, što je izazvalo i reakciju Ankare.Drugi slučaj su požari, koji su izbili ovoga vikenda u Kelnu i nedavno u blizini Štutgarta u kućama, nastanjenim, pretežno Turcima. U Štutgartu je u požaru izgorela jedna majka - Turkinja i njenih sedmoro dece.
Inače, ovaj požar u Štutgartu nije jedini. U proteklih 7 dana bio je i jedan u Kelnu i jedan blizu Strazbura, i u svim slučajevima je bilo mrtvih a objekti su pripadali ljudima na koje je onaj upozoravao.
Naravno da je laz, kada su svi ubijeni sasvim izvesno bili civili. Naime, i oni na koje ciljano su samo osumnjiceni kao "teroristi". Imam utisak da ti to nekako promice.Inace, ako ti je iz nekog razloga sumnjiv taj Bureau of Investigative Journalism, imas potvrdu od strane visokog Obaminog savetnika da su ubijali civile, i to drzavljane USA.
Naravno da ima ubijanja civila. To nigde nisam ni tvrdio da nije tacno. Samo mi je zasmetalo da dok traje rat, koji Obama nije zapoceo, i koji pokusava da zaustavi, se on porglsava ratnim zlocincem.Sto se tice price da su svi bili civili koje su oznacili kao teroriste, da li mozes postaviti celu vest sa citiranog dela gde je stradao klinac, civil?

Imas sve na netu, to je poznat slucaj. Sem toga, ne znam o kakvom "ratu" se radi, kao sto sam komentarisao na prethodnoj strani. Rat protiv metoda ratovanja je potpuna besmislica. To se oduvek zvalo borba protiv medjunarodnog kriminala, ako me secanje ne vara, a zasto je sad naglo evoluiralo u rat - pa, pisao sam o tome, ta terminologija otvara nove mogucnosti za eskiviranje demokratskih procesa i transparentnosti. Sto u vreme naglog sirenja drzavno-privatnog korporativnog sektora "bezbednosti" ima posebnu dimenziju. Sto ono kazu, samo sledi novac.

• Create New...