Jump to content
IGNORED

Svet

Кристофер Лумумбо

Recommended Posts

Prso je neke milijarde u sporu sa Abramovicem prosle godine, verovatno mu ni Kipar sad nije lego...

Edited by historian
Roman Abramovich is in the United States but has not been arrested, according to his spokesman.A Russian TV station reported that the Chelsea owner had been held by the FBI and promised details in its 6pm Moscow bulletin but failed to substantiate the rumours.The story spread on social networking site Twitter until Abramovich's agent, John Mann, released a statement while the FBI and Chelsea also insisted Abramovich had not been arrested. Roman Abramovich's spokesman has denied reports the Russian billionaire had been arrested by United States authorities on Monday."It's not true," Mr Mann said. "He is in the US but he has not been arrested or detained."The rumours saw shares in Evraz holdings, the steel firm in which the 46-year-old is a major shareholder, drop by 6% in London.
drone206_zps63ddab95.jpgEvo i teksta. Živo me zanima kako mamlaz koji je bio za džojstikom spava noću, i šta je u glavama zlikovaca koji su mu smislili plan i koordinate.Edit: prema tekstu, upravnik medrese je bio "known militant". I ovi su odlučili da ga zveknu na poslu tako što će poravnati celu školu. Edited by beowl

Doveo bih u pitanje to "ratni". Osnovna premisa koja nam se natura od establishmenta i njima servilnih (znaci, prakticno svih) medija je da je u toku nekakav "rat". Zadnjih 12 godina. Kad se pogledaju ljudi (u USA i Australiji, npr) koji opravdavaju raznorazne svinjarije, ne mislim samo na drones, vec i gusenje whistleblowera, militarizaciju policije, privatizaciju bezbednosnog sektora, kontrolu interneta i tome sl, njihov br. #1 izgovor je da je to OK je zato sto smo "u ratu". Pa, po sistemu, all is fair in love and war. "You're not siding with the terr'ists, are you?"Mislim da je krajnje dubiozno da li se ovo sto radi coalition of the willing uopste moze zvati "ratom". Mislim da je adekvatniji termin plasenje mecke resetom, ili mozda nesto iz Orwellovog vokabulara.Pitanje je kome je i zasto bilo potrebno proglasavati ono sto je u osnovi klasicna borba protiv kriminala (makar i medjunarodnog) "ratom". To je moglo da ostane u domenu retorike (kao npr war on drugs), medjutim poenta je da se ta tupa alatka koristi za lupanje gradjanina pokornog u glavu (tj. arbitrarno ukidanje demokratije) kao da se radi o pravom, a ne retorickom, terminu.

Pa mafijasi se i nalaze u permanentnom ratu sa sve narucenim ubistvima, reketom i zastitom.Edit: u pravu si naravno oko upotrebljavanja terminologije - rat protiv .... dopisati po potrebi.

Edited by Anduril

"Rat" je samo termin (ovde neiskreno upotrebljavan) koji olaksava guranje u stranu obaziranja na ljudska prava i demokratski proces. (Sto bas nije nesto s cime se mafija mnogo petlja... oni su u tom smislu manje isfolirani).Tehnologija vladanja je laksa ako je "rat". Vladari stoga vole "rat" (sa ili bez navodnika).(Plus sto zgodno odvlaci paznju od ekonomskih problema i ostalih brljotina vlasti).

• Create New...