Hamlet Strašni Posted March 8, 2013 Share Posted March 8, 2013 Jbt, ja muslimane nisam ni pominjao. Pricao sam nacelno. Link to comment
Agni Posted March 8, 2013 Share Posted March 8, 2013 tacno ali to nije posledice neke kulturoloske nabazdarenosti muslimana. sto je primer istanbula trebalo i da dokaze. ili to da na ovom forumu ima muslimana koji eto nisu (jos uvek) nikoga silovali. ta fantazija o tome da nam oni pipkaju zene ili ih prljavo gledaju su cist rasizam. krs kapadokije ili delovi amerike isto ti se hvata.+1Kulturoloski, vec druga generacija muslimanskih imigranata je na pola puta izmedju kultura zemlje domacina i zemlje porekla. Ali nova ksenofobija to ne prihvata, po njoj je islam izuzetna religija, u smislu da je jedina religija ciji osnivacki tekstovi nisu podlozni tumacenju, vec su svi vernici programirani da kao hajv majnf slede bukvalisticko citanje kurana. Kao sto kazes, radi se o ne bas uvijenoj formi esencijalizma i rasizma. Link to comment
Gandalf Posted March 8, 2013 Share Posted March 8, 2013 Što ova dečurlija oćeju da biju kuvare?pokusali da provale u hotel. nije bas jasno zasto to zele - da li je u pitanju samo pokusaj pljacke, ili ih neko gura kako bi se stvorio sto veci haos. Link to comment
kim_philby Posted March 8, 2013 Share Posted March 8, 2013 Jbt, ja muslimane nisam ni pominjao. Pricao sam nacelno.pa od 'njih' je sve i pocelo. i onda smo zavrsili na mestu gde smo i poceli: kako braca hoce da tuce trgovca tekstilom kako bi ispao dzek pred nekom nn zenskom osobom. Link to comment
kobni zelaya Posted March 8, 2013 Share Posted March 8, 2013 Jel' tačno ovo?Nisam baš pratio zbivanja u vezi ovoga, pa mi je prilično šokantno. Link to comment
Anduril Posted March 8, 2013 Share Posted March 8, 2013 Upravo to je i bilo u prevedenom citatu svedske murije: siluju marginalni elementi svedskog drustva a ne muslimani, statistika je stara kurva.Naravno da postoje i kulture gde je silovanje (recimo u braku) opste prihvaceno. Kao sto je prihvaceno recimo i obrezivanje zena ili ekstremno fizicko kaznjavanje. Da li ce takve stvari biti marginalne ili ne zavisi i od kulture a problem ovde je jednostavno sto ljudi generalizuju, nisu obrazovani i sve guraju pod islamsku kulturu a radi se zapravo o razlicitim sub-kulturama kao i u svakom drustvu. Link to comment
steins Posted March 9, 2013 Share Posted March 9, 2013 Jel' tačno ovo?Nisam baš pratio zbivanja u vezi ovoga, pa mi je prilično šokantno. :ohmy:end of days..... Link to comment
noskich Posted March 9, 2013 Share Posted March 9, 2013 Povodom smrti Huga Caveza samo bih podelio ovaj video:http://www.youtube.com/watch?v=1wR8HvE_eYc Link to comment
aram Posted March 9, 2013 Share Posted March 9, 2013 (edited) Pa dobro, znaci u zajednicama u kojima ima manje jednakost i obrazovanja ima vise silovanja. U takvim drustvima se cesto deo moralne krivice za silovanje prebacuje na zrtvu. Negde se i zrtva kaznjava na osnovu drustvenih normi - kamenovanje ili udaja za silovatelja. Bolesnika valjda ima svuda podjednako .Samo sto treba biti vrlo oprezan sa procenom koje su to zajednice i drustva.Magdalene Laundries su u Irskoj postojale do 1996.most of the residents, or “penitents” as they were called, were young women who had sex outside of marriage (in some cases victims of rape), unmarried mothers, women deemed flirtatious and the mentally disabled. Magdalene women worked long hours, typically seven days a week, without pay. There have been accounts of the harsh conditions the women endured, including allegations of mental, physical and, in some cases, sexual abuse. Many lived and died behind convent walls until the last laundry closed in 1996. Edited March 9, 2013 by aram Link to comment
bergasa19 Posted March 9, 2013 Share Posted March 9, 2013 Jel' tačno ovo?Nisam baš pratio zbivanja u vezi ovoga, pa mi je prilično šokantno. Nije. Mada je i samo pricanje o tome skandalozno. Link to comment
Turnbull Posted March 9, 2013 Share Posted March 9, 2013 (edited) Samo sto treba biti vrlo oprezan sa procenom koje su to zajednice i drustva.Magdalene Laundries su u Irskoj postojale do 1996.Odličan primer. Inače, baš sam pre dva dana gledao Sestre Magdalene. Ono je gore od svakog horora. Edited March 9, 2013 by Syme Link to comment
sailorman Posted March 9, 2013 Share Posted March 9, 2013 Odličan primer. Inače, baš sam pre dva dana gledao Sestre Magdalene. Ono je gore od svakog horora.+1Ja sam se danima oporavljala od tog filma. Link to comment
mlatko Posted March 11, 2013 Share Posted March 11, 2013 malo neke dalje politike:EU uzdrmava Mađarska, navodno promenili ustav i novi predsednik Orban "radi na uvođenju totalitarizma"neke izglasane stvari su unutrašnja pitanja i uredbe i preuveličava se... signal da mađari pružaju otpor "liberalnim vrednostima i demokratiji Starog kontinenta". Link to comment
fikret selimbašić Posted March 12, 2013 Share Posted March 12, 2013 (edited) klikhttp://youtu.be/7jKpfhVkmF0 Edited March 12, 2013 by pogranicni Link to comment
Indy Posted March 13, 2013 Share Posted March 13, 2013 A senior army commander has blasted the behaviour of some Australian soldiers in Afghanistan, saying they expected to be treated as ''Roman gladiators'' and had an image of war based on movies and computer games.Lieutenant-Colonel Chris Smith, who was commanding officer of Mentoring Taskforce 3 for six months, catalogued dangerous and ill-disciplined conduct - including sunbathing on missions and hitting golf balls into areas where militants could be hiding - in a post-operation report from January last year. Link to comment
Recommended Posts