Jump to content
IGNORED

Svet

Кристофер Лумумбо

Recommended Posts

tacno ali to nije posledice neke kulturoloske nabazdarenosti muslimana. sto je primer istanbula trebalo i da dokaze. ili to da na ovom forumu ima muslimana koji eto nisu (jos uvek) nikoga silovali. ta fantazija o tome da nam oni pipkaju zene ili ih prljavo gledaju su cist rasizam. krs kapadokije ili delovi amerike isto ti se hvata.
+1Kulturoloski, vec druga generacija muslimanskih imigranata je na pola puta izmedju kultura zemlje domacina i zemlje porekla. Ali nova ksenofobija to ne prihvata, po njoj je islam izuzetna religija, u smislu da je jedina religija ciji osnivacki tekstovi nisu podlozni tumacenju, vec su svi vernici programirani da kao hajv majnf slede bukvalisticko citanje kurana. Kao sto kazes, radi se o ne bas uvijenoj formi esencijalizma i rasizma.
Što ova dečurlija oćeju da biju kuvare?
pokusali da provale u hotel. nije bas jasno zasto to zele - da li je u pitanju samo pokusaj pljacke, ili ih neko gura kako bi se stvorio sto veci haos.
Jbt, ja muslimane nisam ni pominjao. Pricao sam nacelno.
pa od 'njih' je sve i pocelo. i onda smo zavrsili na mestu gde smo i poceli: kako braca hoce da tuce trgovca tekstilom kako bi ispao dzek pred nekom nn zenskom osobom.
Upravo to je i bilo u prevedenom citatu svedske murije: siluju marginalni elementi svedskog drustva a ne muslimani, statistika je stara kurva.
Naravno da postoje i kulture gde je silovanje (recimo u braku) opste prihvaceno. Kao sto je prihvaceno recimo i obrezivanje zena ili ekstremno fizicko kaznjavanje. Da li ce takve stvari biti marginalne ili ne zavisi i od kulture a problem ovde je jednostavno sto ljudi generalizuju, nisu obrazovani i sve guraju pod islamsku kulturu a radi se zapravo o razlicitim sub-kulturama kao i u svakom drustvu.
Pa dobro, znaci u zajednicama u kojima ima manje jednakost i obrazovanja ima vise silovanja. U takvim drustvima se cesto deo moralne krivice za silovanje prebacuje na zrtvu. Negde se i zrtva kaznjava na osnovu drustvenih normi - kamenovanje ili udaja za silovatelja. Bolesnika valjda ima svuda podjednako .
Samo sto treba biti vrlo oprezan sa procenom koje su to zajednice i drustva.Magdalene Laundries su u Irskoj postojale do 1996.
Edited by aram
Samo sto treba biti vrlo oprezan sa procenom koje su to zajednice i drustva.Magdalene Laundries su u Irskoj postojale do 1996.
Odličan primer. Inače, baš sam pre dva dana gledao Sestre Magdalene. Ono je gore od svakog horora. Edited by Syme
Odličan primer. Inače, baš sam pre dva dana gledao Sestre Magdalene. Ono je gore od svakog horora.
+1Ja sam se danima oporavljala od tog filma.

malo neke dalje politike:EU uzdrmava Mađarska, navodno promenili ustav i novi predsednik Orban "radi na uvođenju totalitarizma"neke izglasane stvari su unutrašnja pitanja i uredbe i preuveličava se... signal da mađari pružaju otpor "liberalnim vrednostima i demokratiji Starog kontinenta".

• Create New...