Jump to content
IGNORED

Svet

Кристофер Лумумбо

Recommended Posts

"Statisticka razlika izmedju etnickih grupa nestaje kada se u proracun uvrste i socio-ekonomski uslovi".
Ovo sto braca prica a bogme i gomila drugih stereotipa koje mozes cuti sa svih strana su samo opravdavanje kombinacije besa i osecaja inferiornosti. Ko sto i siromasni domaci norvezanin verovatno gaji gomilu stereotipa.

@hamlet: zapravo je nemoguce suvislo odgovoriti na neke od tih stavova. jedino posalicama o visokom.inace ja sam svoj prvi van-sportski warn dobio kada sam na hellino ludovanje o tome kako ce u srbiji uskoro bule da se raznose dinamitom odgovorio sa jednim 'prizivas bombe'. na to me je pokojni marvin kaznio.ja stvarno ne znam da li je vama (moderaciji) neophodno da se desi neko veliko sranje sa nekim novim brejvikom da krenete da odmah splitujete ovakve senzacionalisticke i lose promisljene postove.to nije tema za diskusiju.

Edited by kim_philby

Ne kapiram, jel mislis da sam pogresio sto sam splitovao?Uzgred, da li mislis da je moguce nacelno da postoje drustva u kojima je, zbog razlicitih okolnosti etickih, kulturnih, rodnih, kakogod, manje neprihvatljivo silovanje i da se sledstveno tome silovanja cesce dogadjaju. Ili je posavljena visa granica sta se smatra silovanjem pa nesto sto bi se u jednom delu sveta smatralo silovanjem u tim drustvima nije krivicno sankcionisano ili cak nije ni drustveno neprihvatljivo.

Svedski muslimani, Turci i Egipcani su tri sveta. Jedino sto ih vezuje je islam, nema tu ni z od zajednicke kulture.

Ako je meni upuceno, nisam ovde ciljao na muslimane. Nisam siguran da li se ova prica o muslimanima kritikuje sa stanovista takve stvari su generalno nemoguce jer su svi ljudi isti ili sa stanovista to u istambulu/ svedskoj/ egiptu nije tako.Pri tome, ja nemam pojma kako je u istambulu, svedskoj ili egiptu pa o stanju tamo nemam stav...

Uzgred, da li mislis da je moguce nacelno da postoje drustva u kojima je, zbog razlicitih okolnosti etickih, kulturnih, rodnih, kakogod, manje neprihvatljivo silovanje i da se sledstveno tome silovanja cesce dogadjaju. Ili je posavljena visa granica sta se smatra silovanjem pa nesto sto bi se u jednom delu sveta smatralo silovanjem u tim drustvima nije krivicno sankcionisano ili cak nije ni drustveno neprihvatljivo.
ili pak, u nekim zemljama imas funkcionalnu policiju & sudstvo, nizak procenat siromasnih... pa za silovanje u Francuskoj zaglavis zatvor, dok u Bangladesu policija u tvoje selo navrati jednom mesecno, a sudiju nisi nikada video.edit: Kairo danas - konobari i kuvari brane hotel, nidje panduracije.https://www.youtube.com/watch?v=6tRjBwq-8Zg Edited by Gandalf

Ok, to za efikasnost policije i sudstva je jasno, ali nisam to pitao...

Edited by Hamlet Strašni
Ne kapiram, jel mislis da sam pogresio sto sam splitovao?Uzgred, da li mislis da je moguce nacelno da postoje drustva u kojima je, zbog razlicitih okolnosti etickih, kulturnih, rodnih, kakogod, manje neprihvatljivo silovanje i da se sledstveno tome silovanja cesce dogadjaju. Ili je posavljena visa granica sta se smatra silovanjem pa nesto sto bi se u jednom delu sveta smatralo silovanjem u tim drustvima nije krivicno sankcionisano ili cak nije ni drustveno neprihvatljivo.
mislim da treba da ubijate bullshit krupnom sacmom. sta je sledece? da se dokazuje da je u holokaustu bilo manje pobijenih? Edited by kim_philby
Ok, kapiram sta mislisA na pitanje mi nisi odgovorio...
iskreno ne znam za takva drustva jos od vremena komanca. vise novca, vise jednakosti, vise obrazovanja (bilo kakvog cak i crkvenog) = manje silovanja. siluju lose socijalizovani i ispusteni mladi ljudi ili bolesnici koji su sami trpeli nasilje u detinjstvu.

Pa dobro, znaci u zajednicama u kojima ima manje jednakost i obrazovanja ima vise silovanja. U takvim drustvima se cesto deo moralne krivice za silovanje prebacuje na zrtvu. Negde se i zrtva kaznjava na osnovu drustvenih normi - kamenovanje ili udaja za silovatelja. Bolesnika valjda ima svuda podjednako .

Upravo to je i bilo u prevedenom citatu svedske murije: siluju marginalni elementi svedskog drustva a ne muslimani, statistika je stara kurva.

Pa dobro, znaci u zajednicama u kojima ima manje jednakost i obrazovanja ima vise silovanja. U takvim drustvima se cesto deo moralne krivice za silovanje prebacuje na zrtvu. Negde se i zrtva kaznjava na osnovu drustvenih normi - kamenovanje ili udaja za silovatelja. Bolesnika valjda ima svuda podjednako .
tacno ali to nije posledice neke kulturoloske nabazdarenosti muslimana. sto je primer istanbula trebalo i da dokaze. ili to da na ovom forumu ima muslimana koji eto nisu (jos uvek) nikoga silovali. ta fantazija o tome da nam oni pipkaju zene ili ih prljavo gledaju su cist rasizam. krs kapadokije ili delovi amerike isto ti se hvata.
  • Create New...