Jump to content
IGNORED

Svet

Кристофер Лумумбо

Recommended Posts

Vidim svi proglasise pobedu Bersania ali izgleda da je bunga-banga dobio Senat:

Berlusconi 110-130 senate seats, Bersani 95-115, Grillo 53-63, Monti 13-20, according to IPR projections based on 70% votes
:lol:Koliko sam video i RAI daje slicnu prognozu. Ali cak i da pobedi Bersano, nece imati dovoljno za formiranje vecine u Senatu(158), jedino da dodje do nekog neverovatnog preokreta u brojanju, jer je Monti prosao lose. Jedino ako se Grilo/Berluskoni ne preokrenu ka EU. Uglavnom, Italijani rekli da ne podrzavaju danasnju EU.Elem, izvesno je ponavljanje izbora. Jer Berluskoni i Grilo tesko da ce u koaliciju. To ce izazvati na kratko prilican poremecaj u ekonomiji EU.

nema teorije da dođe do bilo kakvog preokreta.desnica (berluskoni) ima najviše mesta u senatu. grilo neće sa njima u koaliciju, ali će, biti opozicija svakom pokušaju evt. reforme koju bi predložili bersani i monti (ovo je malo SF, al neka) jer po tom pitanju ima iste stavove kao berluskoni. ne znam koliko će poremećaj biti "na kratko" - ako italija krene da igra uz sirtaki, neće je izvući ni bobotac. ma nemam pojma. baš sam se smorila od ovoga.seronje.

Ali, potpuno je nebitno ko je pobedio na izborima. Jer, svi su isti. Monti, Bersani, Berslusconi..................Svi su isti, i rade isto. Dakle, neće se ništa promeniti.

Zaboravih da kazem, jos je vece iznenadjenje rezultat Grila ako bi se gledalo koliko je ljudi glasalo za njih procentualno na nivou cele Italije. Za sada je Grilo negde na 25-26%, Berluskoni i Bersani su izjednaceni na nekih 28-30%. Dok je dosadasnji premijer-Monti, koga Brisel najvise podrzava, tek na nekih 10%. To znaci da Berluskoni i Grilo zajedno imaju preko 50% podrske.A, sto se tice ekonomije, Italiju sigurno pogadja ali ce zahvatti i veci deo EU kao lancana reakcija.A, sada sasvim nesto drugacije, Der Spiegel radio intervju sa prvim saradnikom Don Pabla Eskobara, koji je vec 20 godina u zatvoru.Pitaju oni njega:How can we stop people like you? Odgovor:"People like me can't be stopped. It's a war. They lose men, and we lose men. They lose their scruples, and we never had any. In the end, you'll even blow up an aircraft because you believe the Colombian president is on board. I don't know what you have to do. Maybe sell cocaine in pharmacies. I've been in prison for 20 years, but you will never win this war when there is so much money to me made. Never."Odredjeni fakti:

The authors then note that since U.S. President Richard Nixon declared the war on drugs on July 17, 1971, the estimated annual volume of drugs produced worldwide — about 40,000 tons of marijuana, 800 tons of cocaine and 500 tons of heroin — has remained constant while the cost of the drug war has increased more than 30-fold."No product on earth has profit margins as large as cocaine or heroin," Ethan Nadelmann, one of the top drug experts in the world, told Der Spiegel.Each part of the series explores a different aspect of the $60 billion-a-year narcotics market
drugs-10.jpg

ne znam, ja sam nešto kapirala da bi stvari bolje stajale da je monti prošao bolje u senatu. napravio je gafova, ali je daleko on od bersanija, a pogotovo od onog napaljenog matorog pajaca.daleko su monti i berluskoni od istog.ok ovo kreveljenje, ali pazi spisak sa polovine klipa (od 4:40)http://www.youtube.com/watch?v=m2DpBmqcAYU
Ma kakvi daleko, potpuno su isti. Monti je samo malo gurnuo pod tepih sve svinjarije koje je radio Berlusconi. A posledice će tek da dodju. Malo je stavio neke kratkoročne zakrpe tako što je opljačkao dodatno ionako osiromašene penzionere i radnike koji ne mogu da sakriju svoje prihode. Nije ni dotakao glavne izvore problema u zemlji, banke i osiguranja koji su se potpuno otrgle bilo kakvoj kontroli i pljačkaju i legalno zelenaše. Nije ni dotakao špekulante koji su potpuno zasrali berzu i finansijsko tržište. Javni dug je koji je ionako enormnih dimenzija je još drastično porastao. Stigao je i da totalno unakazi rad i socijalnu politiku, ostavio 200.000 ljudi bez penzije i u procepu iz kojeg nemaju izlaza(tzv. esodati). Zdravstvo i škola su u totalnom rasulu.

ne slažem se baš za sve. krenuo je da čuka po bogatunima koji su sakrivali prihode. malo, ali je krenuo. berluskoni se vozi na "vratiću vam pare od poreza".za ove banke, špekulante i osiguranja se u potpunosti slažem s tobom.škole i zdravstvo su u rasulu minimum već 10-15 god.u svakom slučaju će biti sranje. koje konstantno ubrzava ka velikom ventilatoru. mislim, javni dug nastavlja da raste - i...? jbgrad i socijalna politika jesu sranje, ali mi je i to izgledalo kao početni rez koji mora da boli da bi se nešto promenilo.nemam pojma, ali da moram da biram od koga bih, između montija i berluskonija, pre kupila polovan auto - ne bih se baš mnogo dvoumila.

Edited by Joshua

poslednji rezultati: 118-116 u senatu za levicu. imaju relativnu većinu.nebitan apdejt za italiju i eu: proradiće mi čir od bruna vespe i gostiju u studiju. :isuse:

Edited by Joshua
Sto? Hoce li biti bucna proslava ili napad besa?
talasi besa i ocajanja. najebacu :(monti je krenuo da cacka pomalo bogatase, ali vise reda radi, ne secam se da je ista konkretno tu i uradio. uopste, dve godine je bio na vlasti, dosao je u trenutku kad su svi bili spremni na velike i teske rezove i...? prdno u cabar, nista konkretno nije isterao do kraja. a protiv banaka i finansijskih sistema naravno nije ni isao, pa oni su ga i doveli.a vespa izgleda kao covek sa hronicnim zatvorom :lolol: Edited by aram
ne slažem se baš za sve. krenuo je da čuka po bogatunima koji su sakrivali prihode. malo, ali je krenuo. berluskoni se vozi na "vratiću vam pare od poreza".za ove banke, špekulante i osiguranja se u potpunosti slažem s tobom.škole i zdravstvo su u rasulu minimum već 10-15 god.u svakom slučaju će biti sranje. koje konstantno ubrzava ka velikom ventilatoru. mislim, javni dug nastavlja da raste - i...? jbgrad i socijalna politika jesu sranje, ali mi je i to izgledalo kao početni rez koji mora da boli da bi se nešto promenilo.nemam pojma, ali da moram da biram od koga bih, između montija i berluskonija, pre kupila polovan auto - ne bih se baš mnogo dvoumila.
Ja nisam video da je dotakao bilo koga od obogaćenih.A šta će se desiti? Pa desiće se Grčka X 20.Neposredno nakon što je ustoličena Montijeva Vlada, EU je praktično dala zajam Italiji od 320 milijardi eura, ali na apsolutno nesvakidašnji način, kroz banke. Dali su kao pozajmice za likvidnost bankama u Italiji sa kamatom od 1,5% godišnje, a banke su istog dana kada su dobili novac kupili državne obveznice za sve pare koje su tako dobili, samo što te obveznice plaćaju 5%. Te pare, uz par desetina milijardi ubranih od poreza na nekretnine, onoga što su oteli gradovima i opštinama i drugih stvari su pri kraju, tj. za godinu dana je spičkano skoro sve, i kad se to potroši do kraja, neće biti više ništa za plate zaposlenih u javnom sektoru. Država kao dužnik ionako ne plaća ništa dobavljačima već ko zna otkad, svi veliki infrastrukturni poslovi gde je država investitor stoje, jer nema para...............
Ma kakvi daleko, potpuno su isti. Monti je samo malo gurnuo pod tepih sve svinjarije koje je radio Berlusconi. A posledice će tek da dodju. Malo je stavio neke kratkoročne zakrpe tako što je opljačkao dodatno ionako osiromašene penzionere i radnike koji ne mogu da sakriju svoje prihode. Nije ni dotakao glavne izvore problema u zemlji, banke i osiguranja koji su se potpuno otrgle bilo kakvoj kontroli i pljačkaju i legalno zelenaše. Nije ni dotakao špekulante koji su potpuno zasrali berzu i finansijsko tržište. Javni dug je koji je ionako enormnih dimenzija je još drastično porastao. Stigao je i da totalno unakazi rad i socijalnu politiku, ostavio 200.000 ljudi bez penzije i u procepu iz kojeg nemaju izlaza(tzv. esodati). Zdravstvo i škola su u totalnom rasulu.
Je li moze dve-tri recenice o boldovanom?

Koliko znam, to nije specificnost samo italije vec cele EU. ECB pozajmljuje bankama po stopi od oko 1% milijarde, malo se "stampa" :P , a onda banke kupuju dugove drzava EU preko obveznica uz kamatu od 5%. Na taj nacin se uspeli da skinu odredjeni pritisak sa dugova drzava ali se javljaju mnogi drugi problemi. I to nece tako brzo stati jer ce u suprotno kamate na dugove mnogih drzava clanica da odu visoko gore. Doduse, posle izbora u Italiji to moze opet da se desi i bez prestanka pomoci(bankama? :wacko: ) ECB.

Edited by Zaz_pi
  • Create New...