Jump to content
IGNORED

Svet

Кристофер Лумумбо

Recommended Posts

Pa kad tako postavis stvari, jasno je da oni tu nista nisu krivi. (Osim zbog loseg ukusa u odevanju).
iskreno vjerujem u dobronamjernost tih ljudi ali isto tako mislim da su srecni jer je poligon za testiranje marksizma daleko od njihove udobne avlije

Pa, trenutno ga prakticno ni nema. (A i kad bi njih pitao, oni bi rekli da to nije taj marksizam za koji su oni, oni su za neki drugi, neki topao & udoban. Videti pod Slavuj™a Zizeka).

Pa, trenutno ga prakticno ni nema. (A i kad bi njih pitao, oni bi rekli da to nije taj marksizam za koji su oni, oni su za neki drugi, neki topao & udoban. Videti pod Slavuj™a Zizeka).
sta znam, mozda te kockase naocare i strikani dzempercici mijenjaju percepciju...licno poznajem dosta ljudi koji su u toj prici. cak su i aktivni, tj. idu redovno u palestinu/izrael u vezi projekata ali kada im spomenem vezu njihovih vlada i izraela, uvijek ostanem bez odgovora. cudno mi je da jednostavno ignorisu odgovornost svoje drzave u cijelom tom buckurisu...mozda zato sto vole taj topli&udobni marksizam
cudno mi je da jednostavno ignorisu odgovornost svoje drzave u cijelom tom buckurisu..
Ne znam toliko puno o tome, ali ne bih rekao da ignorisu. Pre ce biti da misle da nista ne mogu da promene. Tesko je i opisati (barem u kratko) u kojoj meri su masovni mediji iskrivljeni na ovim murdokijanskim teritorijama.Cak i 1 Tom Waits kaze u pesmiThe fundamentalist killing on both sides is standing in the path of peaceBut tell me why are we arming the Israeli army with guns and tanks and bullets?(Nije mi poznato da je dobio odgovor...) Edited by Indy
sta znam, mozda te kockase naocare i strikani dzempercici mijenjaju percepciju...licno poznajem dosta ljudi koji su u toj prici. cak su i aktivni, tj. idu redovno u palestinu/izrael u vezi projekata ali kada im spomenem vezu njihovih vlada i izraela, uvijek ostanem bez odgovora. cudno mi je da jednostavno ignorisu odgovornost svoje drzave u cijelom tom buckurisu...mozda zato sto vole taj topli&udobni marksizam
naravno to je glenbekovska svinjarija i prostakluk posto su to u makar jednom delu slucajeva ljudi o kojima pricas oni koji i rizikuju zivot u pojasu gaze i koji bi u stvarno-postojecem socijalizmu sovjetskog tipa sadili luk negde.sto je bas ono sto ljudi poput tebe prizeljkuju: da se ovi uozbilje uz pomoc drzave.pa onda ja da ne serem o staljinizmu. Edited by kim_philby
naravno to je glenbekovska svinjarija i prostakluk posto su to u makar jednom delu slucajeva ljudi o kojima pricas oni koji i rizikuju zivot u pojasu gaze i koji bi u stvarno-postojecem socijalizmu sovjetskog tipa sadili luk negde.sto je bas ono sto ljudi poput tebe prizeljkuju: da se ovi uozbilje uz pomoc drzave.pa onda ja da ne serem o staljinizmu.
moram da pitam, ko su to ljudi poput mene? ti ljudi idu da sade luk u palestinu. ja samo kazem da ti isti ljudi bi mogli malo vise da praktikuju marksizam po svojim maticnim zemljama u nadi da ce njihove zapadne vlade iskoristi svoju (nemalu) moc da pritisnu izrael.
moram da pitam, ko su to ljudi poput mene?ti ljudi idu da sade luk u palestinu. ja samo kazem da ti isti ljudi bi mogli malo vise da praktikuju marksizam po svojim maticnim zemljama u nadi da ce njihove zapadne vlade iskoristi svoju (nemalu) moc da pritisnu izrael.
ti ljudi praktikuju sve postojoce oblike borbe, zavisno od drzave do drzave, i to je daleko vise nego sto se moze ocekivati od ljubitelja cvrste ruke u svakom njihovom izdanju.ne valja kada japanci i nemci dizu avione u vazduh, ne valja kada se ide u gazu na sadjenje lukca. sta tacno ti zelis, decko?
ti ljudi praktikuju sve postojoce oblike borbe, zavisno od drzave do drzave, i to je daleko vise nego sto se moze ocekivati od ljubitelja cvrste ruke u svakom njihovom izdanju.ne valja kada japanci i nemci dizu avione u vazduh, ne valja kada se ide u gazu na sadjenje lukca. sta tacno ti zelis, decko?
sta ja zelim? pa rekao sam sta zelim. bilo bi zaista pozeljno da debelookvirci pocnu da sade malo zesce lukcice™ po stokholmu,kopenhagenu, londonu, berilnu itd. mozda da porade malo vise na promjeni sistema u svojim maticnim drzavama koje su (in)direktno odgovorne za stanje u palestini. sve ostalo je folklor. jel jasnije, decko? :D
sta ja zelim? pa rekao sam sta zelim. bilo bi zaista pozeljno da debelookvirci pocnu da sade malo zesce lukcice™ po stokholmu,kopenhagenu, londonu, berilnu itd. mozda da porade malo vise na promjeni sistema u svojim maticnim drzavama koje su (in)direktno odgovorne za stanje u palestini. sve ostalo je folklor. jel jasnije, decko? :D
pa to. znaci RAF fazon? spustamo avion u ugandi i cekamo da se idi amin povampiri i ipak da azil?ocu da kazem: ti judi rade tacno ono sto je sadasnjoj situaciji zapravo moguce. sve dalje od toga zahteva da se cela situacija iz temelja promeni. da se jednostavno ceo svet pocne ravnati po drugim zakonima.ne vidim gde je tu problem bas sa aktivistima a ne sa onima kojima su oni smesni a ne cine ni toliko.
ti judi rade tacno ono sto je sadasnjoj situaciji zapravo moguce. sve dalje od toga zahteva da se cela situacija iz temelja promeni. da se jednostavno ceo svet pocne ravnati po drugim zakonima.
upravo to. vjerujem da ljudi na zapadu drze karte koje mogu promjeniti pravila igre ili kao sto ti kazes da se cijela situacija promijeni iz temelja. mislim da mnogi od njih to zaista pokusavaju ali takodje mislim da to rade na pogresnom mjestu i na pogresan nacin. vjerujem da se problem palestine moze rijesiti na zapadu a ne u gazi.btw. to je slicna prica kao sa humanitarnom pomoci africi.
upravo to. vjerujem da ljudi na zapadu drze karte koje mogu promjeniti pravila igre ili kao sto ti kazes da se cijela situacija promijeni iz temelja. mislim da mnogi od njih to zaista pokusavaju ali takodje mislim da to rade na pogresnom mjestu i na pogresan nacin. vjerujem da se problem palestine moze rijesiti na zapadu a ne u gazi.btw. to je slicna prica kao sa humanitarnom pomoci africi.
pa dobro ali onda su ti problem zapravo mirovni aktivisti a ne old school marksisti. oni zapravo bas to pricaju. mislim da imamo terminoloski problem.
pa dobro ali onda su ti problem zapravo mirovni aktivisti a ne old school marksisti. oni zapravo bas to pricaju. mislim da imamo terminoloski problem.
moguce...moguce da su to neki "debelookvirni new-new-new wave marksisti'
  • Create New...