Jump to content
IGNORED

Svet

Кристофер Лумумбо

Recommended Posts

Period od prethodnog rata u Gazi pa do juce je bio jedan od mirnijih u odnosima Izraela i komsija. Broj raketnih i teroristickih napada je bio manji, razmjenjen je Gilad Shalit. Politicka tenzija je postojala zbog iranskog nuklearnog programa ali nekako mi je logicnije da su u tom slucaju mete napada sitske grupe, Hezbolah npr. a ne Gaza. Ovako se samo cackaju Egipat i muslimanska braca, i uopste, rusi se svaka naznaka mogucnosti za dijalog izmedju izraela i novih vlasti u arapskim drzavama nakon arapskog proljeca.

Te reci, koje je upotrebio iz Gladiatora, oznacavaju univerzalnu borbu protiv velike sile koja pokusava da osvoji/nametne. Samo sam ga podsetio da postoji blizi problem gde zauzima potpuno drugaci stav. Neko bi rekao da je licemer. Moj stav po tom pitanji nisam izneo. :)Hamas tvrdi da je oborio bespilotnu ali IDF demantuje:
prvo, i sa jedne i sa druge strane postoje ljudi koji veruju u palestinu za sve. sestra moje drage prijateljice je dole i licno poznajem dosta ljudi koji su zapravo (levi) aktivisti u izraelu. fak, moja omiljena umetnica je yael bartana. s druge strane imao sam prilike da upoznam i dosta palestinaca (opet levi aktivisti).kada je kosovo u pitanju i s jedne i s druge strane sve se svodi na etnicku politiku koja nema resenja osim ciscenja i razgranicenja. mene ne interesuje da dajem podrsku bilo kome za tako nesto. samo znam da me je kao gradjanina srbije sramota uzasnih zlocina koji su planirani od najviseg drzavnog vrha i sprovedeni od strane 'nase' vosjke i policije na kosovu tokom 1998 i 1999. godine a takodje i dekade aparthejda koja je tome prethodila. Edited by kim_philby

To neko hipstersko udruzenje?1) Iran i Hamas nisu prijatelji. Stavise, oni koji podrzavaju Hamas su na ratnoj nozi sa Iranom.2) Ovo samo jaca poziciju Irana medju muslimanima a to ne zeli ni Izrael, ni SAD, ni prijatelji Hamasa.3) Napadi na Izrael od strane Hamasa je postalo svakodnevno i konstantno se pojacavalo od marta 2012 kada je ubijen jedan od vodja islamskog dzihada. O, mirovnim sporazumim sa Hamasom :whistle:

a barakovi momci i devojke tvituju istinu iz srca i duse.nego, zar nismo imali neki izrael-palestina topik nekad, bio sjajan lakmus onomad.
Vec ih izdao?! :(

Da,

Urednik NYT baziran u Teheranu
je hipster. I ne zna ono sto zna "Sirius" sa foruma Parpasihopatologija. :lolol:EDIT. A, da, inace je potpuno nepoznato u istoriji, daljoj i blizoj, da se 2 neprijatelja udruze protiv zajednickog, veceg, neprijatelja. To nikad nije bilo. Edited by Indy

Dajte i jedan dokaz da su nekakvi dogovori bili u planu. Ja cu dati demanti takvih dogovora koji je plasirao, niko drugi, do NYT pre par nedelja:Iran, like U.S., denies plan for one-on-one nuclear talks

DUBAI (Reuters) - Iran followed the United States on Sunday in denying that the two countries had scheduled direct bilateral negotiations on Iran's controversial nuclear program.The New York Times, quoting unnamed U.S. administration officials, had said on Saturday that secret exchanges between U.S. and Iranian officials had yielded agreement "in principle" to hold one-on-one talks.
I, ovo:
The White House also denied the newspaper report, which came two days before President Barack Obama faces Republican presidential nominee Mitt Romney in a televised foreign policy debate."It's not true that the United States and Iran have agreed to one-on-one talks or any meeting after the American elections," U.S. National Security Council spokesman Tommy Vietor said in a statement.
Mislite da ce onda da idu na takve pregovore posle izbora?Mozda vi znate neku tajnu?
prvo, i sa jedne i sa druge strane postoje ljudi koji veruju u palestinu za sve. sestra moje drage prijateljice je dole i licno poznajem dosta ljudi koji su zapravo (levi) aktivisti u izraelu. fak, moja omiljena umetnica je yael bartana. s druge strane imao sam prilike da upoznam i dosta palestinaca (opet levi aktivisti).kada je kosovo u pitanju i s jedne i s druge strane sve se svodi na etnicku politiku koja nema resenja osim ciscenja i razgranicenja. mene ne interesuje da dajem podrsku bilo kome za tako nesto. samo znam da me je kao gradjanina srbije sramota uzasnih zlocina koji su planirani od najviseg drzavnog vrha i sprovedeni od strane 'nase' vosjke i policije na kosovu tokom 1998 i 1999. godine a takodje i dekade aparthejda koja je tome prethodila.
levi aktivisti u izraelu su divan svet, ali od njih vise koristi ima beogradski oktobarski salon nego bilo ko van kruzoka. na kraju krajeva, vecina je jednom nogom van izraela i ceka pogodan trenutak da odu.izrael je fantasticna zemlja, samo trajno i nepopravljivo sjebana. tamo ce biti intifade i za 500 godina, kada 6 miliona jevreja bude branilo izrael od 100 miliona palestinaca na isti nacin na koji to rade danas kada su egal. fuckin hopeless. ima tamo gorih i od bibija.
1) Iran i Hamas nisu prijatelji. Stavise, oni koji podrzavaju Hamas su na ratnoj nozi sa Iranom.
Apropo ovoga
Israel's sworn enemy Iran, which supports and arms Hamas, condemned the Israeli offensive as "organised terrorism".Lebanon's Iranian-backed Shi'ite Muslim militia Hezbollah, which has its own rockets aimed at the Jewish state, denounced strikes on Gaza as "criminal aggression", but held its fire.
Izvor ovde. Indijska stampa takodje pominje da su Palestinci koristili Fajr, rakete iranske proizvodnje (ne tvrde, doduse, da im je Iran to dao, ali...) Edited by Indy

Drugi post u ovoj sekvenci mi je bio ovaj

Sve mora da ima veze sa Balkanom, ocito.
Mislis sigurno na onaj posle njega. Taj se ne bavi samim novim neprijateljstvom u Gazi, vec nacinom na koji mainstream mediji o tome izvestavaju. (Koji je, vrlo cesto, dramaticno proizraelski... recimo, na australijskoj drzavnoj TV sinoc se o razvoju dogadjaja pita izraelski profesionalni spin-doktor, docim sa palestinske strane je intervjuisan, wait for it - niko). Edited by Indy
levi aktivisti u izraelu su divan svet, ali od njih vise koristi ima beogradski oktobarski salon nego bilo ko van kruzoka. na kraju krajeva, vecina je jednom nogom van izraela i ceka pogodan trenutak da odu.
tzv. marksisti u strikanim dzempercicima i naocarama sa debelim okvirovima na zapadu su jos bolji...dok njihove vlade lizu dupe izraelu oni trube o kolonijalizmu, sto naravno ima smisla..
  • Create New...