kim_philby Posted November 15, 2012 Share Posted November 15, 2012 (edited) Jel te reci vrede i za Srbe na Kosovu ili Srbiju u vezi Kosova?Na Izrael je ispaljeno preko 100 raketa u poslednjih par dana pre akcije.U poslednjih par sati je bilo velike aktivnosti IDF u pojasu Gaze.uh, kao sto kosovo nije alzir tako nije ni jerusalim. mislim sve su te analogije sepave. sukob izraela i palestine je prvenstveno posledica evropskog rasizma i kolonijalne politike. svaki hinjeni moralizam, glede jedne i druge strane, koje dolazi iz ovog dela sveta (as the west) je u krajnjoj liniji neumesan. Edited November 15, 2012 by kim_philby Link to comment
Sirius Posted November 15, 2012 Share Posted November 15, 2012 19.30 - SAD krive Hamas za talas nasilja u Gazi. Nema opravdanje za nasilje koje vrše Hamas i druge terorističke organizacije, saopštila Bela kuća. -_-Zato sam ga podrzao, nadam se i vi: mudro, stalozeno, odmereno. Pravi lider slobodnog sveta Link to comment
hefestus Posted November 15, 2012 Share Posted November 15, 2012 (edited) primirjemirovni pregovorinapetosteskalacijaratprimirjemirovni pregovorinapetosteskalacijaratMille-feuille bliskog istoka. Od kada sam se rodio ista prica.Vise nego ocigledno da je Izrael stvorio ovu situaciju. Nesto im oko primirja nije odgovaralo. Mora da ih je zuljao Uncle pre izbora. Edited November 15, 2012 by hefestus Link to comment
Indy Posted November 15, 2012 Share Posted November 15, 2012 Procitah 1 opinjun da je Bibi namerno tempirao ovo novo njesra, buduci da USA nesto ne izgledaju 2 keen da raspale po Iranu. Pa, ko vele, da malo zaprze.A i bilo je malo previse mira, nije to dobro za trgovce oruzjem, i tako.via Tapatalk Link to comment
Аврам Гојић Posted November 15, 2012 Share Posted November 15, 2012 Procitah 1 opinjun™ da je Bibi namerno tempirao ovo novo njesra, buduci da USA nesto ne izgledaju 2 keen da raspale po Iranu. Pa, ko vele, da malo zaprze.racionalno i jedino zbilja realno Link to comment
Sirius Posted November 15, 2012 Share Posted November 15, 2012 uh, kao sto kosovo nije alzir tako nije ni jerusalim. mislim sve su te analogije sepave. sukob izraela i palestine je prvenstveno posledica evropskog rasizma i kolonijalne politike. svaki hinjeni moralizam, glede jedne i druge strane, koje dolazi iz ovog dela sveta (as the west) je u krajnjoj liniji neumesan.Ah, dobro je. Mislio sam da su iz Z. Evrope rasisticki nastrojeni prema ljudima sa Balkana a kolonijalne politike nikada nije bilo na Balkanu.Elem, Nov. 15, 22:30 GMT: UN Secretary-General Ban Ki-moon will visit Jerusalem, Cairo and Ramallah on Tuesday, Haaretz says. The UN chief however is not expected to visit the Gaza Strip. Link to comment
Sirius Posted November 15, 2012 Share Posted November 15, 2012 Hamas nastavlja da ispaljuje rakete po Izraelu: 00:30, Al Qassam Brigades shelling Nahal Oz military site with 6 projectiles Link to comment
Аврам Гојић Posted November 15, 2012 Share Posted November 15, 2012 Ah, dobro je. Mislio sam da su iz Z. Evrope rasisticki nastrojeni prema ljudima sa Balkana a kolonijalne politike nikada nije bilo na Balkanu.Elem,ti si decko mnogo opterecen nekim stvarima. WTMIL Link to comment
Indy Posted November 15, 2012 Share Posted November 15, 2012 Sve mora da ima veze sa Balkanom, ocito. Link to comment
anomander rejk Posted November 15, 2012 Share Posted November 15, 2012 Cemu ovo u ovom trenutku? Sta ocekuju od ove akcije, koji su im ciljevi? Jedino ako misle da isprovociraju nekakav odgovor koji bi im bio opravdanje za bombardovanje Irana ili dodatni pritisak za nepriznavanje Palestine.Opet se zauzimaju onaj stari gard lokalnog siledzije.Može im se, lokalni siledžija koji ima podršku svetskog siledžije i šerifa.Pa sigurno su svesni da će ginuti civili, pa bukvalno sa ledine tuku jedno od najgušće naseljenih mesta na svetu, gde god opale neko će stradati.Nešto mora još iza brda da se valja, ima ovo neke veze sa Sirijom, Iranom, celim regionom, ne verujem da lokalni siledžijanapamet napada, bez amina Velikog gazde i zaštitnika, koji je već saopštio da Izrael ima pravo da se brani... Link to comment
Sirius Posted November 15, 2012 Share Posted November 15, 2012 ti si decko mnogo opterecen nekim stvarima. WTMIL Samo se seti sopstvenih reci kada sledeci put budes govorio o Kosovu i Srbima:sto kaze Maksimus u "Gladijatoru": "Would you? Would I?"A rocket is launched from Rafah, in the southern Gaza strip towards Israel, on November 14, 2012A 155mm mobile cannon (front) is seen after it was transported to an area just outside the northern Gaza Strip November 15, 2012. Link to comment
kim_philby Posted November 15, 2012 Share Posted November 15, 2012 Ah, dobro je. Mislio sam da su iz Z. Evrope rasisticki nastrojeni prema ljudima sa Balkana a kolonijalne politike nikada nije bilo na Balkanu.Elem,naravno. opet sepas naokolo. mislim sepava ti je analogije. kao sto rekoh: kosovo nije srpski alzir ali nije ni jerusalim. ne znam zasto ti to objasnjavam kada je vec i tebi jasno. ono sto meni nije jasno kako su neki ljudi nepogresivo na strani sile. Link to comment
Sirius Posted November 15, 2012 Share Posted November 15, 2012 Može im se, lokalni siledžija koji ima podršku svetskog siledžije i šerifa.Pa sigurno su svesni da će ginuti civili, pa bukvalno sa ledine tuku jedno od najgušće naseljenih mesta na svetu, gde god opale neko će stradati.Nešto mora još iza brda da se valja, ima ovo neke veze sa Sirijom, Iranom, celim regionom, ne verujem da lokalni siledžijanapamet napada, bez amina Velikog gazde i zaštitnika, koji je već saopštio da Izrael ima pravo da se brani...Kakva teorija zavere Hamas vec duzi period roka po Izraelu a ovi treba da cekaju dok im rakete padaju na glavu?! Izrael je upozoravao na posledice "Arapskog proleca" i da ce ekstremisti nakupiti gomilu oruzja a onda to prebaciti tamo gde se vode borbe.Amerika stoji iza demokratske zemlje Izrael, gde i Palestinci masovno dolaze, ili pokusavaju da dodju, da zive. Link to comment
Indy Posted November 15, 2012 Share Posted November 15, 2012 Takodje ove fotke iznad daju laznu sliku ravnoteze u zlu, te gazine raketle su u celom svom veku upotrebe imale ukupno manje zrtava nego samo ova najnovija akcija IDF dosad.Slika sprzene palestinske bebe (od juce) je malo tvrda za mainstream media, dok slika zabrinutih Izraelaca u sklonistu naravno taman fino pasuje. Link to comment
Sirius Posted November 15, 2012 Share Posted November 15, 2012 naravno. opet sepas naokolo. mislim sepava ti je analogije. kao sto rekoh: kosovo nije srpski alzir ali nije ni jerusalim. ne znam zasto ti to objasnjavam kada je vec i tebi jasno. ono sto meni nije jasno kako su neki ljudi nepogresivo na strani sile.Te reci, koje je upotrebio iz Gladiatora, oznacavaju univerzalnu borbu protiv velike sile koja pokusava da osvoji/nametne. Samo sam ga podsetio da postoji blizi problem gde zauzima potpuno drugaci stav. Neko bi rekao da je licemer. Moj stav po tom pitanji nisam izneo. :)Hamas tvrdi da je oborio bespilotnu ali IDF demantuje:Confirmed: Hamas did NOT shoot down an IDF drone. Don't believe Hamas' disinformation Link to comment
Recommended Posts