Аврам Гојић Posted October 12, 2012 Share Posted October 12, 2012 Makar su Hrvati izduvali za Nobela, hihihi Link to comment
ficfiric Posted October 12, 2012 Share Posted October 12, 2012 Al' su je zato Bugari dobili Link to comment
Takeshi Posted October 12, 2012 Share Posted October 12, 2012 dirljivo je kada norvezani daju nagradu evropskoj uniji. <_< Link to comment
Cane Vukic Prebranac Posted October 12, 2012 Share Posted October 12, 2012 Ја теби војводо, ти мени сердаре. <_< Link to comment
braca Posted October 12, 2012 Share Posted October 12, 2012 Za sve vas koji se podrugljivo izrazavate o Nobelovoj EU imam jednu poruku iz iste - jebite se !Ima EU puno mana, ali je ispunila glavni cilj : njeni narodi vec vise od pola veka uzivaju u miru i prosperitetu. Link to comment
odmor Posted October 12, 2012 Share Posted October 12, 2012 Gledajuci stranice Dojce Vele na srpskom, postaje jasnije ko je tu kome dodelio nagradu. Angela Merkel je briljirala, valja to nagraditi. Mogućnost članstva u EU unapredilo je i u Turskoj stanje ljudski prva i demokratiju :0.6:Da li je Nobelov komitet razmatrao da 2013. daju Nobelovu nagradu Nobelu himself, posthumno? Link to comment
Zaz_pi Posted October 12, 2012 Share Posted October 12, 2012 Od 60 godina, 40 godina okupirani, podeljeni u dva bloka, na ivici rata sa sve zidom. I, danas su neki jos okupirani od strane onih koji nisu u Evropi. Bolje i pravednije dati Nobela onima koji su okupirali ako su se vec vodili tim argumentom. Link to comment
Аврам Гојић Posted October 12, 2012 Share Posted October 12, 2012 (edited) Za sve vas koji se podrugljivo izrazavate o Nobelovoj EU imam jednu poruku iz iste - jebite se !Ima EU puno mana, ali je ispunila glavni cilj : njeni narodi vec vise od pola veka uzivaju u miru i prosperitetu.jel ti to u svoje ime, ili svih ostalih dobitnika?mozda bi trebalo predloziti moderaciji da ucini nesto povodom podsmevanja evropskom duhu :lolol:aj da crtam: smesno je davati Nobelovu nagradu nad-drzavnom politickom projektu. tako je nisi dao nikome. ta nagrada nece nikome pomoci, nista promeniti, i otici ce u pogresne ruke posto Evropu vode bezidejni oportunisti, zapenusani desni populisti i drugi ljudi koji ce ovu nagradu ismejati i pljunuti na nju (ali ne i na evrofondove i evropske privredne sporazume, naravno).deo EU je i Madjarska, koja ulazi u pravi fasizam, deo EU je i Slovacka, koja samo sto nije uvela rasne zakone za Rome. EU je oportuni politicki projekat, ciji su tvorci odavno mrtvi, i koji je zauvek ostao bez onog prestiza koji je imao, na primer, 1992. godine. pored toliko hrabrih ljudi sirom sveta, pored organizacija ciji clanovi unapredjuju zivot ljudi i rizikuju glave, dali su nagradu politickom bloku, za minule zasluge koje se vise nece ponoviti. besmislica i autizam. inace istorija nam govori da su mir izmedju sadasnjih clanica EU uspostavili americki i sovjetski tenkovi, a ne ono sto je doslo posle. Edited October 12, 2012 by Marko M. Dabovic Link to comment
Zaz_pi Posted October 12, 2012 Share Posted October 12, 2012 Gledajuci stranice Dojce Vele na srpskom, postaje jasnije ko je tu kome dodelio nagradu. Angela Merkel je briljirala, valja to nagraditi. :0.6:Da li je Nobelov komitet razmatrao da 2013. daju Nobelovu nagradu Nobelu himself, posthumno?Izvestaj EK o Turskoj kaze da se stanje ljudskih prava pogorsava-EU lambasts Turkey over freedomsTurkey is restricting freedom of the press by imprisoning journalists and banning websites and has failed to resolve concerns about the rule of law, the EU said on Wednesday in its hardest-hitting report on the aspirant member state.Although membership negotiations are stalled amid ambivalence in both Ankara and the EU itself, the European Commission’s annual report on the country broke new ground in the severity of its criticism.Among its complaints, it describes an “increasing tendency to imprison journalists, media workers and distributors”, adding that “freedom of the media continued to be further restricted in practice”. Link to comment
braca Posted October 12, 2012 Share Posted October 12, 2012 (edited) jel ti to u svoje ime, ili svih ostalih dobitnika?mozda bi trebalo predloziti moderaciji da ucini nesto povodom podsmevanja evropskom duhu :lolol:aj da crtam: smesno je davati Nobelovu nagradu nad-drzavnom politickom projektu. tako je nisi dao nikome. ta nagrada nece nikome pomoci, nista promeniti, i otici ce u pogresne ruke posto Evropu vode bezidejni oportunisti, zapenusani desni populisti i drugi ljudi koji ce ovu nagradu ismejati i pljunuti na nju (ali ne i na evrofondove i evropske privredne sporazume, naravno).deo EU je i Madjarska, koja ulazi u pravi fasizam, deo EU je i Slovacka, koja samo sto nije uvela rasne zakone za Rome. EU je oportuni politicki projekat, ciji su tvorci odavno mrtvi, i koji je zauvek ostao bez onog prestiza koji je imao, na primer, 1992. godine. pored toliko hrabrih ljudi sirom sveta, pored organizacija ciji clanovi unapredjuju zivot ljudi i rizikuju glave, dali su nagradu politickom bloku, za minule zasluge koje se vise nece ponoviti. besmislica i autizam. inace istorija nam govori da su mir izmedju sadasnjih clanica EU uspostavili americki i sovjetski tenkovi, a ne ono sto je doslo posle.Kad sam prvo cuo za vest, slicna je bila i moja reakcija - vidi budale, sami sebi dele nagrade. Plus to milionce je kap u moru hiljadumilijardskog budzeta - nikome to nista ne znaci.S druge strane, uporedite stanje 1945. i sada, uz osvrt sta se sve usput izdogadjalo.- najduzi period mira izmedju glavnih sila (Francuska, Nemacka i Engleska) otkad te drzave postoje u bilo kom obliku- tranzicija u demokratiju Spanije, Portugala i Grcke (tamo su na vlasti bili malo opasniji igraci od madjarskih paradnih fasista)- novi nacin resavanja konflikta izmedju drzava : ko danas uopste pomislja na rat izmedju clanica EU?Ne bih rekao da je sve samo zbog tenkova. Edited October 12, 2012 by braca Link to comment
Аврам Гојић Posted October 12, 2012 Share Posted October 12, 2012 (edited) Kad sam prvo cuo za vest, slicna je bila i moja reakcija - vidi budale, sami sebi dele nagrade. Plus to milionce je kap u moru hiljadumilijardskog budzeta - nikome to nista ne znaci.S druge strane, uporedite stanje 1945. i sada, uz osvrt sta se sve usput izdogadjalo.- najduzi period mira izmedju glavnih sila (Francuska, Nemacka i Engleska) otkad te drzave postoje u bilo kom obliku- tranzicija u demokratiju Spanije, Portugala i Grcke (tamo su na vlasti bili malo opasniji igraci od madjarskih paradnih fasista)- novi nacin resavanja konflikta izmedju drzava : ko danas uopste pomislja na rat izmedju clanica EU?Ne bih rekao da je sve samo zbog tenkova.ne vidim ovde prostor za polemiku, posto se vise-manje slazem :)cuj da ti ovako kazem, posto su mi generalno dragi ljudi koji u danasnje vreme jos uvek imaju neku ideologiju - evropsku, sekularnu, levicarsku, pa i nacionalnu dok se ne bave pozivanjem na klanje - nemam ja sta da ismevam Evropu i mislim da je ismevanje EU zato sto je sada jadna i nikakva ekvivalentno ismevanju SFRJ koju su unistili nacionalisti, gerontobirokrate i jagnjece brigade. moja sprdnja odnosila se na ovu bezmudu nagradu, nista vise. imam trip da su u Oslu razmisljali o Arapima (pre svega Tunis i Egipat), pa su bili u fazonu "ma neeee, ko zna na sta ce to da ispadne", i onda nagradu, de fakto, nisu dali nikome. Edited October 12, 2012 by Marko M. Dabovic Link to comment
gospa buba Posted October 12, 2012 Share Posted October 12, 2012 neshto kao:a u sta si pucao?u vazduh.pa jesi pogodio vazduh? Link to comment
bergasa19 Posted October 12, 2012 Share Posted October 12, 2012 Ocekujem za par godina nagradu zemlji na zaslugama sto je uspela toliko dugo da odrzi mir u suncevom sistemu. Neka se pripremi sunce. Link to comment
koksy Posted October 12, 2012 Share Posted October 12, 2012 ja čuo da će EU novčani iznos nagrade dati Grcima tako da će Helada napokon malo da dođe do vazduha. Link to comment
Recommended Posts