Jump to content
IGNORED

Svet

Кристофер Лумумбо

Recommended Posts

Ni Vargas Ljosa, verovatno najostrasceniji Cavezov protivnik na juznoj hemisferi, nije rekao da su izbori namesteni (tj. rekao je da postoji mogucnost namestanja ako margina bude jako mala), niti protivkandidat, a vas dvojica ste uvereni da je bilo namestanja :lolol:

Jao uvatili me na isturenom položaju! Eo, povlačim se na rezervni položaj: nadovezival sam se na tok s prethodne stranice, pomisao da je na ovim zborima mogao pobijediti itko osim modernog Bolivara je ridikulozna, da i nije pobijedio on bi pobijedio sa sličnim postotkom. Ali dao si je truda da obeća tri milijuna stanova i fingerpritira glasače, pa ideš.. regularno!Time for niski udarac: mislim da ni Slobo nije namještao izbore, osim one lex specijalne. :wicked:

Time for niski udarac: mislim da ni Slobo nije namještao izbore, osim one lex specijalne. :wicked:
pa da, povlacenje, i usput miniras teren, jel tako :lolol:
Jao uvatili me na isturenom položaju! Eo, povlačim se na rezervni položaj: nadovezival sam se na tok s prethodne stranice, pomisao da je na ovim zborima mogao pobijediti itko osim modernog Bolivara je ridikulozna, da i nije pobijedio on bi pobijedio sa sličnim postotkom. Ali dao si je truda da obeća tri milijuna stanova i fingerpritira glasače, pa ideš.. regularno!
screenshot19932.jpgRodjer vs Stolica
Jao uvatili me na isturenom položaju! Eo, povlačim se na rezervni položaj: nadovezival sam se na tok s prethodne stranice, pomisao da je na ovim zborima mogao pobijediti itko osim modernog Bolivara je ridikulozna, da i nije pobijedio on bi pobijedio sa sličnim postotkom. Ali dao si je truda da obeća tri milijuna stanova i fingerpritira glasače, pa ideš.. regularno!Time for niski udarac: mislim da ni Slobo nije namještao izbore, osim one lex specijalne. :wicked:
Bezveze ti je ta ideoloska gorcina.Cavez je dobio fair and square po brojanju, uz pratecu manipulaciju medijima u predizborno vreme i ulje/secer manipulacije.Gorcina je kod onih koji su mislil da ce nepovratno unistiti svoj legitmitet namestajuci izbore i time se pretvoriti u Lukasenka, Asada i ostale koji izbore namestaju otvoreno. To se nije dogodilo i prilicno ubedljiva pobeda je, na zalost, jos jedna samarcina i Amerima i ostalim umerenjacima u regionu.Bolje da se prihvati lekcija koju je lepo sam Kapriles sazeto opisao: volja naroda je sveta.A mene ce i dalje boleti glava od lokalnog kaudilja.
To je najveća šamarčina Venezueli, ali dobro, bar će Kuba biti sretna. The discounted spice will flow.
Kuba i Nikaragva, pre svega.Bolivija i Ekvador vise na politickom nego na novcanom planu.A Kristina, i ona se odusevila, ne znam zasto, Lujka,Samarcina je Venecueli, ali ponavljam da je sumnja u Cavesov legitimitet kiselo grozdje.Covek jeste caudillo, megaloman, nekompetentan i delimicno korumpiran sa jezivom stopom kriminala. Sa druge strane, promenio je Veneculu toliko da je i Capriles pozirao kao socijaldemokrata Lula-style koji bi zadrzao lokalne socijalne programe ("misije") ali bi njima bolje upravljao. Masa siromasnih i iskljucenih iz drustva je glasalo,odziv je bio 80%.

Baš negdje ovih dana prije 78 godina Companys je proglasio nezavisnost Katalonije, ispalo je, samo nekolikosatnu. Prekinuo ju je ženeral koji je isto bio Katalonac

Spain cuts short Catalonia’s hopes for independence referendum
Ovo je čini mi se bio manevar CiU da pokaže da ni PSOE nije stranka za koju bi Katalonci trebali glasati na izborima za svoj parlament, sve u cilju okupljanja velikih većina, d mesiz, za nezavisnost. Edited by Roger Sanchez

Zali boze onih berbera :(U SA i dalje zurka:

Dve žrtve u sukobu rudara i policije u Južnoafričkoj RepubliciTanjug | 11. 10. 2012. - 20:33h | Foto: AFP | Komentara: 0Južnoafrički rudari koji štrajkuju, danas su zapalili jednog čoveka, dok je drugi ubijen u sukobu sa policijom.279710_rudari-ja-afp_f.jpg?ver=1349975968Policija je pokušala da razbije štrajk i ispalila je gumene metke i suzavac.Jedan čovek poginuo je kada su ga pogodila dva metka, dok su jednog rudari zapalili i on je kasnije podlegao povredama, prenosi AP. Zvaničnik policije rekao je da je u najnovijim neredima uhapšeno 40 osoba.Rudarsku industriju u Južnoj Africi ponovo potresaju nemiri a situacija je pogoršana nakon što je kompanija "Amplats" otpustila nedavno 12.000 štrajkača u okviru nastojanja da zaustavi ilegalne štrajkove.Južnu Afriku već duže vreme potresaju štrajkovi rudara, a u avgustu je policija otvorila vatru na demonstrante u rudniku "Marikana", usmrtivši 34 štrajkača, podsećaju agencije.Predsednik Džejkob Zuma je naložio pokretanje istrage o događaju koji je postao poznat kao "masakr u Marikani", najpogubnijoj policijskoj akciji otkako je okončan aparthejd 1994. godine.
I dok se nebitna industrija koja daje 2/3 izvoza raspada precednik se bavi bitnijim stvarima:
Predsednik Južne Afrike troši državni novac na privatnu kućuBeta | 11. 10. 2012. - 21:47h | Foto: AFP | Komentara: 4Južnoafrički predsednik Džejkob Zuma optužen je da je na račun poreskih obveznika svoju privatnu kuću opremio za 23 miliona dolara.279724_zuma.jpg.cropdisplay-afp_f.jpg?ver=1349983461Novim skandalom dodatno je oslabljen kredibilitet južnoafričkog predsednika uoči decembarske konferenciji vladajućeg Afričkog nacionalnog kongresa na kojem Zuma želi reizbor za šefa stranke, čime će obezbediti kanidaturu na predsedničkim izborima 2014.Njegov imidž je već oslabljen posle ubistva 34 rudara u štrajku koji još traje i preti da parališe južnoafrički rudarski sektor.Štrajkači smatraju da Zumu, koji je na čelu Juzne Afrike od 2009, ne interesuju njihovi problemi i mnogi su ga kritikovali što nije iskazao političku odlučnosti u rešavanju problema koji su izazvali štrajk.Zuma je sada suocen s dodatnim kritikama u javnosti zbog velikog renoviranja državanim novcem svog imanja nazvanog "Zumavil".Vlada je odbila da obelodani cenu radova, a mediji navode da je to 23 miliona dolara.Zuma je danas rekao da ne zna koliko će radovi koštati poreske obveznike, ali je insistirao da je projekat odobrilo Ministarstvo za radove i da je podstaknuto bezbednosnim razlozima.Mediji navode da je podignuta visoka zaštitna ograda, da su poboljšani putevi, dodata klinika i uvedena protivpožarna služba na heliodromu predsednikovog imanja.
  • Create New...