Jump to content
IGNORED

Svet

Кристофер Лумумбо

Recommended Posts

Siriuse, bojim se da Evropa nece imati mnogo sta da kaze ako referendum kaze svoje. Problem Evrope i jeste sto nema koncept, vise je to neka igra reci koja se vrti oko demokratije i ravnopravnosti.
Kada im "predstave" alternative odmah ce shvatiti koncept EU. Nema od toga nista u dogledno vreme. Mada, nikad ne reci nikad ali ce to biti bas veliko iznenadjenje. Poput odlaska Skotske ili Kvebeka. Prica o razdvajanjima, prekrajanjima u Spiniji je dobra da se navuku novci.
Prica o razdvajanjima, prekrajanjima u Spiniji je dobra da se navuku novci.
Moram da priznam da mi se ova ideja mnogo svidja, ali na zalost oni koji vuku konce separatizma su rukovodjeni mnogo vecim svotama.Opet, daj boze da si u pravu.

Najjace zapadne zemlje nemaju snagu iz svog vrhunca krajem 90ih ali su jos dovoljne jake da lagodno kontrolisu desavanja po Z. Evropi i S. Americi. Pravljenje novih drzava se nece desiti po Z. Evropi dok god je takva situacija.

u Catalunyi sam bio dosta puta počevši od 1994. i meni se čini da sam primjećivao ta dvojezičnost stalno u u padu i da se cijelo vrijeme tiho, postupno i radišno napreduje k ostvarenju Catalunya odvojena nacio!¡ koncepta. 2006 sam izvan Barce viđao samo catala znakove, da o natpisima na trgovinama i ne govorim. Podsjeća me na nas... :blush:
Nisam mislio na "javnonapisnu" dvojezicnost briselskog ili hongkonshkog tipa, niti na odvojeno bivstvovanje dve prilicno odvojene jezicke zajednice, kao u Montrealu. Pod savrsenom dvojezicnoscu sam pre svega mislio na cinjenicu da ogromna vecina stanovnika Barselone i Katalunje govori oba jezika savrseno i u obicnom govoru se najnormalnije prebacuju sa jednog na drugi, ponekad i sa istim sagovornikom.

Gledao sam fotke njihovog mornaričkog nastavnog centra. Izgradili su zgradu koja treba da glumi kontrolni toranj na nosaču i odmah pored nje pistu odgovarajućih dimenzija. Od Varjaga su dobili šasiju i karoseriju, sve ostalo je njihovo. U svakom slučaju lep brod. Pretpostavljam da će prvo krstarenje biti oko Tajvana i Senkaku arhipelaga. :D Koje mu je novo ime?

Gledao sam fotke njihovog mornaričkog nastavnog centra. Izgradili su zgradu koja treba da glumi kontrolni toranj na nosaču i odmah pored nje pistu odgovarajućih dimenzija.Od Varjaga su dobili šasiju i karoseriju, sve ostalo je njihovo. U svakom slučaju lep brod. Pretpostavljam da će prvo krstarenje biti oko Tajvana i Senkaku arhipelaga. :D Koje mu je novo ime?
Liaoning.
Nego, koje aerpolane koriste kinezi za njega, neke sa vertikalnim poletanjem?
Su-33 ili kinesku varijantu istog tog aviona, J-15. Ni jedan ni drugi model nisu VTOL, poleću ''regularno'', preko izdignutog dela na pramcu, sleću preko krme...
  • Create New...